Kaťuška Jacques opětovně nezklamala

Je Kaťuška Jacques šprt?

Podíval jsem se na Nedělní partii s hosty M. Ransdorfem a největší bojovnicí za kotle na biomasu, Kateřinou Jacques. 

 Hned v úvodu pan Ransdorf předal Kaťušce CD se svou novou knihou a předání doprovodil komentářem vkusně narážejícím na pořad Uvolněte se.  Kaťuška si posléze sypala popel na hlavu, ale bylo cítit, že se vše jen "nadrtila" a kdyby ji moderátor zastavil, pravděpodobně by "ztratila nit". A vůbec v podobném duchu se vedl celý "duel", v tomto podání spíše monolog. Jacques měla obrovské nutkání mlít pantem bez ohledu na to, co z jejích úst vlastně leze, a při pokusu moderátora vstoupit do monologu zvyšovala hlasitost a rychlost svého projevu. To je známka výborného řečníka.

V pořadu zmínila, že "se chodila dívat na kotle", což zarazilo oba pány ve studiu a i mě... Možná tam měli s Martinem "donutíme-je-silou-Kaťuško" Bursíkem své první rande. Při uvážení, že "to spolu táhnou" se muselo jejich "pracovní" setkání zvrhnout, neb jinak si nelze vysvětlit, že u Krause byla "úplně dutá".

Snažila se vytahovat na Ransdorfa líbivé formulace o komunistech, trapně vytahovala nicneříkající čísla o práci v europarlamentu a vše doprovodila komentářem, který byl tak dlouhý, že už nebyl prostor pro reakci. Když se nad tím zamyslím, reakce by byla zbytečným plýtváním vzduchu, protože Jacques se dokázala ztrapnit sama.

 

Každopádně všem vřele doporučuji shlédnutí zmíněného dílu Partie. Ač sám nemám rád komunisty a nejraději bych je zrušil, zakázal a vyhnal, musím ale podotknout, že Ransdorf je mi z nich nejmilejší. Je mi dokonce milejší než většina českých politiků. Je vzdělaný, celkem schopný, chytrý, ovládá jazyky a nikdy se nestal extrémním komunistickým poslancem (proto měl také spory se stalinistou Grebeníčkem a byl vyslán do Evropy).

Doufejme, že volby do europarlamentu ukážou našim malým stranám, jak velkou pdoporu mají.. A snad si to potom vezmou k srdci.

Autor: David Beran | pondělí 4.5.2009 14:00 | karma článku: 21,04 | přečteno: 1594x
  • Další články autora

David Beran

Daň Robina Hooda - dobrý nápad?

25.4.2010 v 14:45 | Karma: 7,11

David Beran

Paroubek, Greenpeace, Rath a TOP 09.

18.6.2009 v 1:25 | Karma: 22,21