Hbitý Paroubek

Původně jsem chtěl psát o tom, proč se ČSSD nějak létajícím vejcím nebrání - ponaučení si mohla vzít ze situace v Maďarsku. Tam občané vyjadřovali svou extrémní nespokojenost s bývalým premiérem (bývalým komunistou a následným zbohatlíkem) tím, že házeli vejce. Spolupracovníci tamního premiéra začali povinně na mítinky nosit černé deštníky, až chudáka řečníka nebylo vidět.

Tvrdík, pravá ruka Paroubka, měl s tímto nápadem přijít dávno. Už na oné památné tiskovce drží Paroubkovi deštník - ovšem s tím rozdílem, že ho chrání proti dešti. Inu, přišli na to pozdě, ale přece. Teď jen, přišlo toto řešení od sexy mozka Paroubka, nebo si toto doporučení přečetli v novém vydání týdeníku Euro? :-)

 Nevím, nemám zdání, .. Házení vajíček sice není argumentem, ale jak chcete argumentovat na populistické žvásty typu "Chceme třinácté důchody!", "Už žádné obchody se zdravím", "Žádné výpovědi bez udání důvodu", "Štědré sociální dávky". Já s většinou hesel souhlasím. Taky bych byl rád, kdybychom měli špičkové zdravotnictví, kde by pracovali špičkoví odborníci a nemuseli by odcházet na Mayo kliniky atd. Taky bych byl rád, kdyby důchodci nemuseli trávit půlku dne cestováním po městě za rohlíkem v akci (už jenom kvůli tomu, že v MHD se chovají dosti neurvale - tu kopnou, tu bouchnou holí, tu pronesou něco o spratcích a odstrčí od dveří), stejně tak bych byl rád, kdybychom měli pro každého, kdo chce pracovat, práci.

Ne, nebojte. Nejsem komunista, ani neplánuji zavést Utopii.  Všichni cítíme, že toto je stav, na kterém se musí pracovat. Musíme tomu uzpůsobit podnikatelské prostředí, provést potřebné reformy atd.

 Na akcích ČSSD se snažilo nemálo občanů vyjádřit své názory a případně diskutovat s panem předsedou. Nedostali však možnost! Buď byli napadeni "sektou oberlených spoluobčanů", nebo je napadli pánové se šnekem v uchu (a jinak asi prázdnem v hlavě). Předseda Paroubek si ještě přisadil a mladé lidi, vesměs studenty vysokých škol, posílal do cukráren, na pivo, nebo prostě "do pryč". Výborný to nápad, uražme velkou část voličů, kteří jsou aktivní a o věci veřejné se zajímají. Ti chodit můžou bez obtíží a je u nich největší předpoklad, že se voleb zúčastní. Výborný tah, pane předsedo!

Nebýt tohoto Paroubkova "diplomatického" a "politika hodnéhoů jednání, pak by možná poslední průzkum provedený CVVM nevyzníval pro ČSSD tak špatně. Otázkou je, do jaké míry ovlivnila odpovědi respondentů Paroubkova dogmatická filozofie, že za vším špatným stojí ODS.. Naštěstí nežijeme v době nesvobody, kde nám chování diktovala jedna strana, ale rozhodujeme se sami za sebe. Těžko říct, možná právě toto Paroubkovo komunistické smýšlení ovlivnilo značný počet respondentů agentury CVVM...

 

Já jen můžu dodat: Ať budete volit kohokoliv, přijďte k volbám!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Beran | úterý 26.5.2009 19:28 | karma článku: 24,34 | přečteno: 868x
  • Další články autora

David Beran

Daň Robina Hooda - dobrý nápad?

25.4.2010 v 14:45 | Karma: 7,11

David Beran

Paroubek, Greenpeace, Rath a TOP 09.

18.6.2009 v 1:25 | Karma: 22,21