Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Soulož s nezletilou

Provokativně oblečené, s pěknou postavou - hlavně ve větších městech - toužící být chápány jako dospělé. Napříč Evropou, od Litvy po Španělsko, snadno a rychle narazíte při večerní cestě na pivo na slečny, kterým ještě nebylo ani patnáct. Výjimkou je snad Velká Británie, kde jsem niíc takového nepozoroval. V módě je piercing, tetování - podle mého pozorování čím dál více, alespoň u nás - a v neposlední řadě vás zmate chování neodpovídající věku.  Ale kdo se v tom má vyznat? A kdo má chuť v půl hodiny po půlnoci kontrolovat občanky?

Státní zástupce žádal pro Kulínského za "zneužívání nezletilých sboristek" 8 let "natvrdo". Pravda, to byl trochu jiný případ, ale vezmeme-li v úvahu, že horní hranice možného trestu je 12 let a porovnáme-li to s jinými činy, u kterých je tato hranice podobná, nutí to alespoň k zamyšlení. Nepřikláním se k ani jedné straně, pouze mě zajímá názor ostatních.
Nadpis byl vybrán záměrně - totiž právě proto, aby nutil k čtenáře k zapojení se do diskuse.
Málo věcí je totiž právě takových, jak se jeví na první pohled - a poslech. Například taková pomluva, ze které se během poměrně krátké chvíle může stát něčí "pověst".
S dětmi jsem v kontaktu od dětství prakticky pořád, díky svým aktivitám, a snažím se je vést k rozvoji vlastního názoru. Jak snadno se to říká, o to těžší je mnohdy praxe. Jenže něco jiného je povídat si se Spytihněvem, kterému je šest, například o tom, jak funguje vlak nebo letadlo oproti čtrnáctileté Lence, které rodiče dovolí toulat se po večerech plzeňskými kluby a poznávat tamní společnost.
I když se snažím děti vést k například zdravému, nebo alespoň zdravějšímu způsobu života (a to pokud možno ve všech směrech) než jakým žijí doma; vím, že když si večer po náročném dni budu chtít zapálit, stačí říct Lence. Cigarety u sebe jako sváteční kuřák samozřejmě nemám. Když budu chtít působit výchovně a Lence je vezmu, před večerkou si obstará nové - paní naproti v trafice se snadno nechá oklamat vzhledem a sebevědomým působením.

Tak se mi stalo, nehledíc na údaje z občanky, že jsem si na jedné takové akci začal povídat ze čtrnáctkou. Proboha! Daník je pedofil! Další a další poznámky slýchávám od té doby, i když teď už stále méně. Zajímavé je pozorovat, kdo takové poznámky pronáší, stačí se podívat na jeho život a velmi snadno objevíme u těchto lidí důvod takového jednání. Sami totiž nežijí.
Též je zajímavé zamyslet se nad tím, jak bych se měl chovat v plzeňském klubu nebo hospodě, kde je takové chování přijímáno naprosto běžně. Má se tedy člověk přetvařovat v tom smyslu, že v klubu si povídat může, ale na soustředění či několikadenní akci to najednou v pořádku není? I kdyby se jednalo o tutéž čtrnáctiletou Lenku? Bát s jen proto, že z vás někdo (toužící nejspíš po nalezení vlastního já) udělá úchyla a svoje výmysy a polopravdy zveřejní přátelům a známým?
Obětí pomluvy jsem se stal už vícekrát a bylo fascinující pozorovat reakce lidí. Opravdoví přátelé (jak frázovité, ale až tehdy jsem zjistil kolik jich ve skutečnosti je) neměli potřebu pomluvu nijak rozebírat, komentovat. Nevraceli se k ní, nanejvýš se zeptali, je-li to opravdu tak. Na druhou stranu široký ohruh lidí, kteří se možná snaží přáteli být, ale já je tak nepřijímám, těmito bláboly a pomluvami žili. Několik měsíců. Takových lidí (jak pomlouvače, tak konzumenty pomluv) bychom se měli zbavit tak aby v našich životech pro ně nebylo již místo. A pomluva je neskutečně dobrá k tomu, že nám je ukáže - lépe řečeno oni sami se ukáží!

Autor: Daniel Mraz | neděle 17.6.2012 20:43 | karma článku: 20,10 | přečteno: 4936x
  • Další články autora

Daniel Mraz

Vyspal jsem se s Tvojí nejlepší kamarádkou, Jani

Ten pocit, když máš chuť žít. Nepotřebuješ ráno budík, vstáváš sama a ráda a těšíš se na nový den. Každý den přináší nové a krásné zážitky. Pamatuji si, když jsme jeli prvně na hory. Tenkrát jsem netušil, že jediné, co zůstane, jsou jen a pouze vzpomínky. Bylo to krátké, ale krásné a člověk měl tolik energie, že snad ani nepotřeboval spánek. Ale zpět do reality, na horách jsme byli před rokem a pár měsíců nato všechno skončilo. A potom... jsem potkal Tebe.

17.5.2014 v 19:59 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Osobní

Daniel Mraz

Co pro mě znamená soubor Jiskra?

Soubor písní a tanců JISKRA vznikl v roce 1958 v Plzni. V současné době je tvořen 3 složkami - taneční, pěveckou a hudební, dohromady zhruba 40 členy. Od počátku svého působení se věnuje zpracování a interpretaci folkloru jihozápadních Čech, především rozsáhlých národopisných oblastí Plzeňska, Chodska a Žinkovska.

8.10.2013 v 11:59 | Karma: 6,34 | Přečteno: 317x | Diskuse| Občanské aktivity

Daniel Mraz

Výzva k úhradě příspěvku nepojištěných

ČKP: "Vážený pane, dle §24c odst.2 zákona č.168/1999 Sb, o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, Vás vyzýváme k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných ve výšil 1220,00 Kč. Částku uhraďte ve lhůtě 30 dnů od doručení této výzvy na náš bankovní účet. Specifikace nárokované částky je je uvedena náže v části I."

27.1.2013 v 16:39 | Karma: 10,68 | Přečteno: 847x | Diskuse| Společnost

Daniel Mraz

Čekám na odpověď na seznamce

Hledám obyčejného pohodáře, se smyslem pro humor i zodpovědnost. Muže, který je aktivní, ale občas i lenošivý. Vypisovat tady můžu mraky vlastností, ale stejně záleží na tom, jestli přeskočí jiskra. Tak jestli budou sympatie na Tvojí straně, napiš a uvidíme ;) Já sympatická, usměvavá a podporující slečna. Přeji všem krásný den ;) Ivča

18.11.2012 v 16:55 | Karma: 16,38 | Přečteno: 1652x | Diskuse| Ona

Daniel Mraz

Zítra přestávám honit!

Honibrk , onanista, honimír, a další označení lze nalézt pro poměrně tučnou skupinu tvořenou převážně mladší částí populace.

2.11.2012 v 14:13 | Karma: 13,23 | Přečteno: 2573x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Člověk cítící se často osaměle - pozorujíce ostatní ve svém jednání a myšlení. V minulosti jsem přemýšlel nad jednáním těchto lidí, dnes se zamýšlím pouze sám nad sebou a nejbližším okolím.