Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zítra přestávám honit!

Honibrk , onanista, honimír, a další označení lze nalézt pro poměrně tučnou skupinu tvořenou převážně mladší částí populace.

Vyznačují se významnými asociálními rysy - většinou jsou zalezlí doma; nemusí to být nutně pod peřinou nebo u počítače, nevyhledávají společnost. Lépe se cítí doma. Někteří z nich jsou ve svém oboru velmi schopní a dosahují vynikajících výsledků. Nejeden takový honibrk zůstane panicem třeba do čtyřicítky.

Druhá část těchto lidí se chová opačně, pokud jde o jejich postoj ke společnskému životu. Neváhají vynechat jediný večírek, mnohem důležitější je pro ně tvář, kterou působí v klubu, než pracovní výkony. Takto jsou schopni fungovat řadu let. Než jim, podobně jako těm v první skupině dojde, že jim něco utíká, některým dokonce uteklo.

Do skupiny honimírů řadím i ty, kteří tráví hodně času na internetu. Jak jsem někde četl - život je jeko internet, není co dělat, ale odcházet se nechce. Též můžete namítnout kolik to vlastně má být - přiměřená doba strávená u počítače. Nezáleží, kolik minut či hodin člověk prosedí; spíš jde o to, jak kreativně ten čas využil. Členové výše zmíněných skupin vysedávají a tráví hodně hodin denně na sociálních sítích, na chatu a podobně. Ale co z toho? Objevují se tam znova a znova ti samí lidé, co včera; a když je tam náhodou někdo nový, vlastnostmi o moc z řady nevybočuje.

Nesmyslné vysedávání u počítače a překlikávání z jedné sociální sítě na druhou, statusy typu je tu nuda, jetu mrtvo apod., determinují autory těchto blábolů. Neodsuzujme je však úplně - někteří například čtou /alespoň občas/ noviny či blogy a zajímají se třeba o politiku. I to je, jak jsem přesvědčen důvod, že když napíšete článek nebo blog s politicky směrovaným, pokud požno tématicky aktuálním nadpisem, hodnota vašeho příspěvku nemusí být vysoká a přesto je hodně čtena. Ukazuje to snad na kvalitu příspěvku či sečtělost čtenáře? Ne, pouze člověk znuděný proklikáváním různých seznamek a chatů (věřte nebo ne) je dobře informován o aktuálním dění, ať už z TV nebo internetu. Pak, když narazí na blog, chování, resp.reakce lze předvídat stejně snadno jako vaše,  když se ocitnete na diskotéce. Jistě budete rádi, když vám zahrají něco, co alespoň trochu znáte, třeba z rádia. I proto mají předělávky starých známých hitů zas a znova takový úspěch.

Odcházím od počítače, za pár hodin odjíždím z města na celý víkend. Čtu po sobě, co jsem napsal a v duchu se ptám, jestli jsem to napsal tak, aby se nad tím někdo alespoň zamyslel. Kdoví.
Odhlašuji se z jedné i druhé seznamky, z facebooku, badoo a twitteru. Z blogu na idnes i z chatu na lide.cz. Zavírám stránky s erotickým obsahem.
Sakra, ještě se to nestáhlo a já už potřebuji jít. Jakto, že se to ještě nestáhlo? Vždyť tu sedím od rána. Vyhazuji použité kapesníky, použité nádobí nechávám na psacím stole u počítače. Pod ním leží talíř ze včerejška a pod ním karbice od pizzy z víkendu.
Čas běží, kamarád už čeká před hospodou.
Odcházím a jak se tak ohlížím, říkám si: Zítra už nebudu honibrk!

Autor: Daniel Mraz | pátek 2.11.2012 14:13 | karma článku: 13,23 | přečteno: 2573x
  • Další články autora

Daniel Mraz

Vyspal jsem se s Tvojí nejlepší kamarádkou, Jani

Ten pocit, když máš chuť žít. Nepotřebuješ ráno budík, vstáváš sama a ráda a těšíš se na nový den. Každý den přináší nové a krásné zážitky. Pamatuji si, když jsme jeli prvně na hory. Tenkrát jsem netušil, že jediné, co zůstane, jsou jen a pouze vzpomínky. Bylo to krátké, ale krásné a člověk měl tolik energie, že snad ani nepotřeboval spánek. Ale zpět do reality, na horách jsme byli před rokem a pár měsíců nato všechno skončilo. A potom... jsem potkal Tebe.

17.5.2014 v 19:59 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Osobní

Daniel Mraz

Co pro mě znamená soubor Jiskra?

Soubor písní a tanců JISKRA vznikl v roce 1958 v Plzni. V současné době je tvořen 3 složkami - taneční, pěveckou a hudební, dohromady zhruba 40 členy. Od počátku svého působení se věnuje zpracování a interpretaci folkloru jihozápadních Čech, především rozsáhlých národopisných oblastí Plzeňska, Chodska a Žinkovska.

8.10.2013 v 11:59 | Karma: 6,34 | Přečteno: 317x | Diskuse| Občanské aktivity

Daniel Mraz

Výzva k úhradě příspěvku nepojištěných

ČKP: "Vážený pane, dle §24c odst.2 zákona č.168/1999 Sb, o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, Vás vyzýváme k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných ve výšil 1220,00 Kč. Částku uhraďte ve lhůtě 30 dnů od doručení této výzvy na náš bankovní účet. Specifikace nárokované částky je je uvedena náže v části I."

27.1.2013 v 16:39 | Karma: 10,68 | Přečteno: 847x | Diskuse| Společnost

Daniel Mraz

Čekám na odpověď na seznamce

Hledám obyčejného pohodáře, se smyslem pro humor i zodpovědnost. Muže, který je aktivní, ale občas i lenošivý. Vypisovat tady můžu mraky vlastností, ale stejně záleží na tom, jestli přeskočí jiskra. Tak jestli budou sympatie na Tvojí straně, napiš a uvidíme ;) Já sympatická, usměvavá a podporující slečna. Přeji všem krásný den ;) Ivča

18.11.2012 v 16:55 | Karma: 16,38 | Přečteno: 1652x | Diskuse| Ona

Daniel Mraz

První den bez práce

Včera byl můj první den s nálepkou ‘nezaměstnaný‘. Den předtím jsem šel spát dříve, než mívám ve zvyku, takže ráno jsem byl už dopoledne čilý, a když mi bývalý kolega volal v deset a začal omluvami, jestli mě náhodou nebudí, docela jsem ho svou bdělostí zarazil.

2.11.2012 v 12:28 | Karma: 18,52 | Přečteno: 2132x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Člověk cítící se často osaměle - pozorujíce ostatní ve svém jednání a myšlení. V minulosti jsem přemýšlel nad jednáním těchto lidí, dnes se zamýšlím pouze sám nad sebou a nejbližším okolím.