Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čekám na odpověď na seznamce

Hledám obyčejného pohodáře, se smyslem pro humor i zodpovědnost. Muže, který je aktivní, ale občas i lenošivý. Vypisovat tady můžu mraky vlastností, ale stejně záleží na tom, jestli přeskočí jiskra. Tak jestli budou sympatie na Tvojí straně, napiš a uvidíme ;) Já sympatická, usměvavá a podporující slečna. Přeji všem krásný den ;) Ivča

Je to asi čtvrt roku, když mi poprvé napsal. Na seznamce, vlastně to bylo v chatovací místnosti Ach, ta samota. Říkal, že četl ten můj inzerát a viděl fotku, kterou jsem tam dala. Prý mu přijde smysluplný a rád by se se mnou setkal. Chápete to? Setkat se? Vždyť se ani trochu neznáme!
Byla neděle krátce po poledni, jako každou neděli jsem se nudila, takže jsem byla připojena na seznamce. Narazila jsem tam na kamarádku, která se potřebovala svěřit s tím, jak si užila víkend. Chtěla vyrazit na skleničku, ale mně se nechtělo, tak jsme chatovali tady. Lence se to moc nelíbilo, ale mě se fakt nechtělo oblíkat, sprchovat a čekat někde na bus, vždyť do města je to čtvrt hodiny!
No a do toho on. Napsala jsem mu, že ven jako fakt ne, na to ať může zapomenout. Chtěla jsem dodat úchylák, protože mi bylo úplně jasné, co to bude zač, když se ani neznáme a hned chce chodit ven. Napsal v pohodě, že se představí. No samý blbosti, bláboly. Že prej má zajímavou práci, nějaký koníčky, už ani nevím, co všechno to bylo - jo ale zaujalo mě, že hraje šachy. Kluk, kterej hraje šachy a je mu něco přes dvacet podle mě fakt nemůže bejt normální. Lenka pokračovala s výčtem nesmyslnejch blbostí, co zažila o víkendu a dodala, že do města do klubu už chodit nebude, diskotéky jí už nebaví a tím míň ožralové, co se ji tam pokouší balit.

Ozval se až za 14 dní. Úplně jsem na něj zapomněla. Psal, že čekal, jestli se ozvu a že jsem ho nechala pěkně vycukat. Ale mohl napsat sám - vždyť jsem tady připojena každej den. Blížil se páteční večer a on se zeptal, jestli bych nešla na večeři. Zbláznil se? Zaprvé na večeři s někým, koho neznám nejdu a za druhý je pátek, takže jdu na diskotéku! Zdálo se, že ho trochu zarazilo, že nechci jít. Zeptal se mě na pár věcí o mně, pak dodal, že mu v práci přidělili novější auto a že by zejtra rád vyrazil na výlet. Tak klídek - jako ani jsme se ještě neviděli a mám s ním jet na výlet? Ani nápad. Napsal, že se můžeme vidět hned, nemusíme chodit na večeři, ale on půjde se mnou na diskotéku, i když normálně nechodí. Tím mě dorazil: kluk, kterej na diskotéky nechodí, tam bude někde stát, budu vedle něj vypadat blbě - ne. Řekla jsem mu, že už jsem domluvena s kámoškou.

Ten večer nakonec stál za prd, šla jsem domů už ve dvě a ráno se připojila na chat. Lukáš - zase. Nepřijde si nějakej vlezlej? Jestli prý jsem si nerozmyslela ten výlet. Bylo mi blbě ze včerejšího večera, nikam nejedu. Poslední co napsal bylo, že ho to mrzí, protože by mě opravdu moc rád poznal. Na to jsem ani neodepsala a pustila si radši nějakou komedii.

Po chvíli jsem film vypla - byla to totální kravina. To už bylo asi fakt lepší jet na výlet. Tak pojedu, dyť je to buřt. Pepřák kdyžtak mám. Chtěla jsem mu napsat, ale už byl offline. To je divný, že by už jel? Poprvé se do mě zahryzla zvědavost a poprvé jsem se podívala na jeho profil. V tu chvíli se zastavil čas a asi tak deset minut jsem čuměla - na fotky, na rozdíl ode mě jich tam měl hodně a podle datumu aktuální. V záložce o mně nebyl jen výčet filmů, ale i koníčky a docela vtipné komentáře. Pěknej kluk, kterej vůbec nevypadal jako úchyl. Proč zrovna já? Co na mě viděl? Pak jsem klikla na fotku s tím jeho novým autem. Vždycky se mi líbily štříbrné sedany. Hned jsem mu napsala do zpráv, že už je mi líp a že na výlet jedu. Kam? To je jedno. Kde se sejdeme? V kolik? Nic, už tu nebyl…

Zbytek víkendu stál za prd, nejvíc mě naštvala Lenka, když mi v neděli večer psala, jak udělala dobře že v pátek nikam nešla a kolik toho v sobotu stihla. Učila se prej byla na nějakym šachovym turnaji. Kecy, kecy… Pak říkala, že má ještě učení, tak že bude končit. Chválabohu. Nakonec se ptala, co dělám další víkend. Psala, že poznala nějakýho pohodovýho kluka a že by chtěla někam vyrazit. Klidně i se mnou, ale měla bych ještě někoho vzít. Prý v sobotu. Ale v sobotu budu mrtvá po tom disku zase. Ale jela bych - napadlo mě, že bych mohla říct Lukášovi. Lence jsem napsala, že ještě dám vědět. Hned jsem mu psala. Čekala jsem den, dva, týden. Zpráva nepřečtena. Nojo - už vím, proč mi psal jen jednou za čas, asi sem moc nechodí. Suchar. Na Lenku jsem si už nevzpomněla.

Včera jsem do klubu šla už v šest, kamarádka něco slavila. Teď je skoro sedm ráno, vystupuju z autobusu nějak zablácená po včerejším deštivém večeru a těším se, až zalehnu doma. Kousek za zastávkou na mě někdo troubí. Blbeček, trub si na důchodce, vole! Křičím a ukázala jsem mu, že je jednička. Přibrzdil opodál, stahujíce okénko spolujezdce a k mému údivu na mě zamávala Lenka. Pak vykouknul řidič - Lukáš, no to snad ne! Jak mi to mohl udělat? Stojím na přechodu a pozoruju odjíždějící stříbrné nevímco, vidím nějak rozostřeně kvůli slzám. Další auto troubí, ale slyším ho z dálky. Pomalu jdu směrem domů a podívám se, jestli někdo náhodou neodepsal na inzerát.
Ivča, 23let, Příbram

Autor: Daniel Mraz | neděle 18.11.2012 16:55 | karma článku: 16,38 | přečteno: 1652x
  • Další články autora

Daniel Mraz

Vyspal jsem se s Tvojí nejlepší kamarádkou, Jani

Ten pocit, když máš chuť žít. Nepotřebuješ ráno budík, vstáváš sama a ráda a těšíš se na nový den. Každý den přináší nové a krásné zážitky. Pamatuji si, když jsme jeli prvně na hory. Tenkrát jsem netušil, že jediné, co zůstane, jsou jen a pouze vzpomínky. Bylo to krátké, ale krásné a člověk měl tolik energie, že snad ani nepotřeboval spánek. Ale zpět do reality, na horách jsme byli před rokem a pár měsíců nato všechno skončilo. A potom... jsem potkal Tebe.

17.5.2014 v 19:59 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Osobní

Daniel Mraz

Co pro mě znamená soubor Jiskra?

Soubor písní a tanců JISKRA vznikl v roce 1958 v Plzni. V současné době je tvořen 3 složkami - taneční, pěveckou a hudební, dohromady zhruba 40 členy. Od počátku svého působení se věnuje zpracování a interpretaci folkloru jihozápadních Čech, především rozsáhlých národopisných oblastí Plzeňska, Chodska a Žinkovska.

8.10.2013 v 11:59 | Karma: 6,34 | Přečteno: 317x | Diskuse| Občanské aktivity

Daniel Mraz

Výzva k úhradě příspěvku nepojištěných

ČKP: "Vážený pane, dle §24c odst.2 zákona č.168/1999 Sb, o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, Vás vyzýváme k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných ve výšil 1220,00 Kč. Částku uhraďte ve lhůtě 30 dnů od doručení této výzvy na náš bankovní účet. Specifikace nárokované částky je je uvedena náže v části I."

27.1.2013 v 16:39 | Karma: 10,68 | Přečteno: 847x | Diskuse| Společnost

Daniel Mraz

Zítra přestávám honit!

Honibrk , onanista, honimír, a další označení lze nalézt pro poměrně tučnou skupinu tvořenou převážně mladší částí populace.

2.11.2012 v 14:13 | Karma: 13,23 | Přečteno: 2573x | Diskuse| Společnost

Daniel Mraz

První den bez práce

Včera byl můj první den s nálepkou ‘nezaměstnaný‘. Den předtím jsem šel spát dříve, než mívám ve zvyku, takže ráno jsem byl už dopoledne čilý, a když mi bývalý kolega volal v deset a začal omluvami, jestli mě náhodou nebudí, docela jsem ho svou bdělostí zarazil.

2.11.2012 v 12:28 | Karma: 18,52 | Přečteno: 2132x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Brusel zveřejnil 10 kroků pro přijímání migrantů, z nichž se Česko nevyzuje

12. června 2024  18:34

Evropská komise zveřejnila harmonogram, který má zajistit, aby v jednotlivých členských státech EU...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Evropu čeká vlna veder, dorazí i do Česka. Ve Španělsku čekají 45 stupňů

11. června 2024  15:34,  aktualizováno  15:49

Teploty v Evropě od víkendu výrazně vzrostou. Od pondělí do čtvrtka příštího týdne bude letní až...

Po nehodě na Islandu zůstává šest Čechů v nemocnici, dva jsou v umělém spánku

18. června 2024  14:59

Po páteční nehodě autobusu s českými turisty na Islandu zůstává šest klientů pojišťovny Uniqa v...

Policie řešila podezřelé kufry u stanice Můstek, centrem nejezdily dvě linky metra

18. června 2024  13:53,  aktualizováno  14:57

V úterý odpoledne policie uzavřela část Václavského náměstí kvůli nálezu podezřelých zavazadel....

Když jsem ho pouštěl, chrápal, hájí se koloběžkář souzený za zardoušení motorkáře

18. června 2024  14:57

U plzeňského krajského soudu dnes pokračovalo hlavní líčení s Janem Navrátilem, který se vloni na...

Farageovi kandidáti chválí Hitlera. Může za to prověřovací firma, čílí se lídr

18. června 2024  14:33

Kandidáti britské nacionalistické strany Reform UK vedené Nigelem Faragem čelí kontroverzím. Jeden...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Člověk cítící se často osaměle - pozorujíce ostatní ve svém jednání a myšlení. V minulosti jsem přemýšlel nad jednáním těchto lidí, dnes se zamýšlím pouze sám nad sebou a nejbližším okolím.