Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Seznamka na zahradním grilování

Po náročném, psychicky vyčerpávajícím dni plném nedobrých zpráv jsem se nakonec rozhodl, že tam pojedu. Při dotazu minulý týden byla moje reakce ‘možná’, tedy spíše ze slušnosti, ale moc se mi tam nechtělo. Ale po tomto dni jsem někam vyrazit potřeboval. Čtvrteční posezení u kamaráda na zahrádce, grilování, pivko, dobrá společnost. A když né autem, tak na kole. A když né teď, tak kdy?

Sedím na prostorné zahrádce s pingpongovým stolem, mám chuť na připravované jídlo i na konzumované pivko. Ideální odpolední počasí. Je tu kamarádka, kterou jsem dlouho neviděl, ostatně i jako další přátele. Dáváme se do řeči, hovoříme nejen o cestování, když vtom přijde další, neznámý člověk. Paní, slečna? 22 až 26 let, víc jistě ne, letně oblečená, velmi sebevědomý výraz i vystupování. To se mi líbí. Prý jde ještě večer na schůzku, nezadaná. Taková slova vyvolají obvykle v hošanech kolem mě vlnu dobré nálady, nemachrovaných a nafouklých keců a dalších a dalších leštěných prdů, címž obvykle nezadanou slečnu celkem rychle odpudí.
V mojí situaci nemám nejmenší chuť někoho balit, nebo na někoho dělat klamný dojem. Prostě jsem seděl, bavil jsem se s těmi, které jsem znal a jak mi ta neznámá slečna později řekla, působil jsem dál nevýrazně, přesněji nijak. I to byl důvod, proč (jak jsem usoudil) jsem nebyl hned zaškatulkován do schránky “blbečci“. Né že bych byl nejedbože přesvědčen, že když mluvím, jsem hned zaškatulkován a to právě sem. Nicméně nemluvíte-li, těžko vás někam zařadit, že?

Mlčení je silný nástroj, ovšem musí být vhodně použit. Platí to kdekoliv - od školy, přes vaše zaměstnání, až po navázání komunikace ve středu večer v baru. Bohužel mně to jde - a to né vždycky - většinou jen v baru, což není vždycky tak užitečné, jako ve střízlivém každodenním životě.

Jak jsem tak mlčel a slečna Helena, jak jsem později zjistil, ale představeni jsme nebyli, se rozpovídala, bylo zajímavé pozorovat její pohled. Po každé hlášce, navazovala oční kontakt a vypadalo to, že se snaží vyčíst mou reakci. Taktéž například na večírku, kde se objevuje tolik neznámých lidí, je vhodné zezačátku příliš nemluvit: nejen, že zapůsobíte zajímavěji, tajemněji; důležitější je že nepůsobíte slizce, na což jsou pak slečny na večírcích a v barech zvyklé od většiny mužské společnosti.

No a pokud je v dohlednu, že se s onou osobou zase uvidíte, je rozhodně lepší zanechat dojem tajemnější, než oslizlého nadržence. Snaha o zapůsobení dojmem zajímavého a jedinečného samce pak může působit topolánkovsky, buransky či samolibě. Mnoho mladých žen je takto působících buranů přesycena a podstatně zajímavější jim přijde poznávání gentlemana, který je schopen nejen mluvit, ale hlavně naslouchat a následně decentně a trefně reagovat. Paradoxně se pak stanete zajímavějším právě tím, že nemluvíte, ale že umíte mlčet.
Někteří řekněme obchodní zástupci, kteří jsou na toto chování cvičeni, stejně po dvou, třech pivech a s vidinou snadné kořisti (jak snadná se zdá po několika pivech!) odhodí masku gentlemana a projeví se jejich opravdové, nezajímavé já.
Závěrem mě napadá, že si čtenář asi položí otázku proč se takto chovat ke slečně na zahradním grilování, když v tu chvíli stejně nemáte na balení chuť nebo jste zadaní? Jediná správná odpověď nám říká, že vůbec nejde o grilování nebo o posezení na baru, jedná se o součást životního stylu, kdy začnete působit jinak nejen před lidmi na zahrádce, ale i před klienty, popř.zaměstnavatelem. Změnu pocítíte hned.
Schopnost naslouchat je neocenitelná (více než kdy jindy, chce se mi dodat)!

Autor: Daniel Mraz | neděle 5.8.2012 12:36 | karma článku: 9,48 | přečteno: 1347x
  • Další články autora

Daniel Mraz

Vyspal jsem se s Tvojí nejlepší kamarádkou, Jani

Ten pocit, když máš chuť žít. Nepotřebuješ ráno budík, vstáváš sama a ráda a těšíš se na nový den. Každý den přináší nové a krásné zážitky. Pamatuji si, když jsme jeli prvně na hory. Tenkrát jsem netušil, že jediné, co zůstane, jsou jen a pouze vzpomínky. Bylo to krátké, ale krásné a člověk měl tolik energie, že snad ani nepotřeboval spánek. Ale zpět do reality, na horách jsme byli před rokem a pár měsíců nato všechno skončilo. A potom... jsem potkal Tebe.

17.5.2014 v 19:59 | Karma: 12,21 | Přečteno: 1643x | Diskuse| Osobní

Daniel Mraz

Co pro mě znamená soubor Jiskra?

Soubor písní a tanců JISKRA vznikl v roce 1958 v Plzni. V současné době je tvořen 3 složkami - taneční, pěveckou a hudební, dohromady zhruba 40 členy. Od počátku svého působení se věnuje zpracování a interpretaci folkloru jihozápadních Čech, především rozsáhlých národopisných oblastí Plzeňska, Chodska a Žinkovska.

8.10.2013 v 11:59 | Karma: 6,34 | Přečteno: 317x | Diskuse| Občanské aktivity

Daniel Mraz

Výzva k úhradě příspěvku nepojištěných

ČKP: "Vážený pane, dle §24c odst.2 zákona č.168/1999 Sb, o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, Vás vyzýváme k úhradě zákonného příspěvku nepojištěných ve výšil 1220,00 Kč. Částku uhraďte ve lhůtě 30 dnů od doručení této výzvy na náš bankovní účet. Specifikace nárokované částky je je uvedena náže v části I."

27.1.2013 v 16:39 | Karma: 10,68 | Přečteno: 847x | Diskuse| Společnost

Daniel Mraz

Čekám na odpověď na seznamce

Hledám obyčejného pohodáře, se smyslem pro humor i zodpovědnost. Muže, který je aktivní, ale občas i lenošivý. Vypisovat tady můžu mraky vlastností, ale stejně záleží na tom, jestli přeskočí jiskra. Tak jestli budou sympatie na Tvojí straně, napiš a uvidíme ;) Já sympatická, usměvavá a podporující slečna. Přeji všem krásný den ;) Ivča

18.11.2012 v 16:55 | Karma: 16,38 | Přečteno: 1652x | Diskuse| Ona

Daniel Mraz

Zítra přestávám honit!

Honibrk , onanista, honimír, a další označení lze nalézt pro poměrně tučnou skupinu tvořenou převážně mladší částí populace.

2.11.2012 v 14:13 | Karma: 13,23 | Přečteno: 2573x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Člověk cítící se často osaměle - pozorujíce ostatní ve svém jednání a myšlení. V minulosti jsem přemýšlel nad jednáním těchto lidí, dnes se zamýšlím pouze sám nad sebou a nejbližším okolím.