Žitnopšeničný chleba se žitným šrotem by Dana Tenzler

Moje verze žitného chleba, blog je inspirován paní Janou Procházkovou. Domácí chleba s kváskem a droždím. (délka blogu 2 min.)

 

Paní Jana Procházková nedávno ukázala, jak peče svůj domácí žitnopšeničný chleba – blog ke shlédnutí v kolonce "fotoblogy".

Varianta, která se osvědčila mně: jednoduchý recept, relativně krátká doba kynutí.

Protože moji strávníci vyžadují časté změny, peču v podstatě pokaždé trošku jiný chleba, do kterého přidávám různé přísady. Směs kvásku a droždí je, jak se zdá, dost robustní na to, aby prominula i drastičtější změny v receptuře. Zaměnit se dá až polovina mouky, která je v původním receptu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dana Tenzler | středa 11.10.2017 8:57 | karma článku: 21,32 | přečteno: 799x