Tipy na spokojený vztah

Bádáte nad tím, jak okořenit Váš vztah? Pak jste tu správně! Manželství nebo partnerství často prochází různými cykly a nejednou se stane, že to mezi dvěma partnery pěkně zaskřípe.

Často slýchávám od mých kamarádek a kolegyň, že muži jsou všichni stejní, že Vás nevyslechnou nebo že je jim všechno jedno. Jenomže hlavní problém u většiny párů bývá v tom, že spolu ti dva nedokážou onen problém pořádně probrat, říct svůj názor a pak nastává doma nepřekonatelné dusno a napětí.

Na vztahu musí, ale milé dámy pracovat oba dva. Muži jsou také jenom lidské bytosti a rozhodně je netěší, že mají doma věčně nespokojenou manželku nebo partnerku.

Váš protějšek by měl vědět, že o něj stále stojíte, že jej milujete a že jen on jediný Vás může udělat šťastnou.

Zkuste hledat společné zájmy, vyplňujte svůj volný část aktivitami s dětmi nebo bez, běžte se odreagovat do kavárny nebo se jděte prostě jen projít.

Společně strávené chvilky budou fajn a upevní Váš vztah. Zkuste vzít otěže do svých rukou a ukažte mu, že spolu můžete prožít krásné chvilky a že chcete o Váš vztah pečovat.

Povídejte si o tom, jak jste se měli oba v práci a domlouvejte se na tom, co by ten druhý chtěl dělat. Ptejte se ho, co by si dal rád k večeři nebo jestli má nějaké speciální přání na zítřejší oběd. Řešte s ním všechny Vaše problémy a chtějte znát jeho názor, dáváte mu tím najevo, že je pro Vás důležitý.

Odměnou Vám bude spokojený chlap, který se taky začne snažit, a zcela jistě se nebudete stačit divit, co ta Vaše drahá polovička vymyslela.

Pro spokojené manželství nebo partnerství je zcela jistě důležité, aby dvojice měla pravidla o chodu domácnosti a měli rozdělené různé úkoly. Často bývají neshody právě u domácích prací, pokud tedy nejste domluvené, že větší část děláte vy a manžel například vyřizuje občas nákup nebo vyzvedává dítě ze školky.

Tím, že se na jistých věcech domluvíte, předejdete nepříjemných komplikacím a zbytečným hádkám.

Neměla by být tabu ani otázka Vašich společných peněz. Především byste s partnerem nebo manželem měli řešit měsíční výdaje a sdělovat mu, co je potřeba koupit dětem do školky, školy, domácnosti nebo, co byste chtěli pořídit za vybavení do bytu nebo domu.

Pokud s Vámi bude chtít řešit tyhle věci, pak je to ten pravý. Máte doma toho pravého? Jaké problémy řešíte nejčastěji vy?

Jednu věc jsem zapoměla připsat. Pokud jeden z Vás udělá chybu, uvědomte si, že jste jen lidi a i ti chybují. Naučte se odpuštět.

Všem přeji krásný den.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dana Špačková | středa 18.9.2013 10:26 | karma článku: 9,80 | přečteno: 1227x
  • Další články autora

Dana Špačková

Jak příliš neutrácet?

18.10.2013 v 13:05 | Karma: 6,24

Dana Špačková

Na počátku byl internet II

11.10.2013 v 14:40 | Karma: 7,05

Dana Špačková

Na počátku byl internet I

11.10.2013 v 13:36 | Karma: 11,89

Dana Špačková

Kdo má právo soudit matky?

7.10.2013 v 21:30 | Karma: 12,46