Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jedete na dovolenou správným směrem?

Jakým směrem se letos vydat na dovolenou, abychom byli spokojení? Každý zeměpisný směr má pro každého z nás určité zvláštní vibrace, které nás více či méně přitahují nebo naopak „odpuzují“. Je to výsledek toho, že každý z nás je jiným typem osobnosti a každému typu člověka dělá dobře něco jiného. Jsou tzv. jižní typy, které si rok bez dovolené u moře nedokáží představit, severní typy naopak ležení na pláži ve třicetistupňových vedrech ubíjí apod. Každý z nás je takový typ a proto dáváme převážně přednost určitým směrům, kam se rádi vydáváme na dovolenou. Bohužel nám ale do toho často mluví i naše okolí, trendy apod. a tak někteří vyrážejí na dovolenou někam jen z toho důvodu, že tam jezdí i ostatní.

Naše matička Země se však různě otáčí a vrtí ve svém prostoru ve vesmíru a tak se každým okamžikem také mění energie každého místa na Zemi. Tyto energie se mění v určitých cyklech. Mohou to být cykly dvacetileté, roční, sezónní (jaro, léto, podzim, zima), měsíční, denní, hodinové atd. A tak i když se nám Itálie zdá stále na stejném jihu jako loni, bude letošní Itálie přeci jen o něco jiná, než byla v předešlých letech. A tak vzniká otázka, jestli letošní Itálie bude pro mě stejně příjemná, jako ta loňská. Možná že letos bude pro mě příjemnější Španělsko, nebo Turecko. A co když letos je pro mě nejlepší Skandinávie?

 

Stejně tak, jako jsou pro nás některé směry příznivé, jsou také směry, které jsou pro nás nepříznivé a dokonce i škodlivé. Těmto směrům bychom se pak měli raději vyhnout. Jedná-li se o dovolenou, pak se může stát, že budeme mít problémy na cestě, nebo se nám nebude líbit hotel, nebude nám chutnat jídlo, nevyjde nám počasí, pohádáme se s partnerem apod. Prostě na tomto místě nám může hrozit něco nepříjemného, čemu bychom se rádi vyhnuli. Proto bude lepší se vyhnout i tomuto směru.

 

Jak ale poznám, kam se na dovolenou vydat a kam ne? Každý rok a každý měsíc se mění energie kolem nás. Každý z nás je jedinečný a proto je důležité vědět, jak daný směr bude letos a v daný měsíc působit právě na nás. Vybereme-li si pro dovolenou např. Itálii, tak můžeme výpočtem Feng Shui zjistit, jestli je to směr pro nás letos vhodný, či naopak téměř katastrofický. Výpočet Feng Shui porovnává naše individuální energie s energií daného směru a může nám sdělit, jestli se tyto energie mají vzájemně rádi, tj. jsou v tomto čase v harmonii, nebo jestli jsou v konfliktu. Je-li směr harmonický, pak se můžeme těšit na příjemnou dovolenou, je-li to směr konfliktní, měli bychom se předem připravit na všechno a nebrat nic osobně. Prostě jsme si letos jen zvolili směr, který nás možná nemá rád tolik, jak bychom si přáli. Takže chcete-li se ujistit o správnosti své letošní destinace pro dovolenou, nechte si vypočítat své vhodné směry pro tento rok a daný měsíc. Budete-li s tím chtít pomoct či poradit, dejte mi vědět. Rád se vás ujmu J.

Přeji vám všem krásné prázdniny.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: jirka černák | pátek 17.6.2011 15:59 | karma článku: 5,70 | přečteno: 717x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

Lékaři se chlubí svými (až téměř) zázraky, že dokáží udržet při životě novorozeně i když přijde na svět jen po velmi krátkém těhotenství. Takové děti se téměř vejdou do dlaně dospělého člověka a díky péči lékařů a vyspělé technice dokáží přežít.

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33 | Přečteno: 716x | Diskuse| Ostatní

jirka černák

Jak zůstat zdravý

Přístup naší civilizace ke zdraví je dosti „nemocné“. Dlouhá léta se vědci a lékaři zabývali hlavně tím, jak léčit nemoci, jak je vyhubit a ničit. V tomto ohledu lidé dosáhli opravdu velkých úspěchů. Některé zákeřné nemoci se podařilo vymýtit, některé velmi omezit. U dalších nemocí se podařilo najít vhodné léčby, takže lidé se jich nemusí obávat jako dříve. V tomto ohledu asi nelze nic vědě ani lékařům nic vyčítat.

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83 | Přečteno: 618x | Diskuse| Ostatní

jirka černák

Citrusy - dobré pro zdraví až teď

Pomeranče a další citrusy má většina lidí spojené hlavně s obdobím zimy a Vánoc. Lidé je v této době konzumují hlavně pro doplnění chybějících vitamínů. Bohužel ale absolutně opomíjejí jeden zásadní fakt: kdy, kde a proč citrusy rostou. Citrusy najdete jen v teplých krajích a rostou v období vysokých teplot, tedy v létě. Máte snad pocit, že rostou v létě proto, abychom je konzumovali v zimě? Proč tedy rostou v jižních krajích a v horkém létě? Protože jejich hlavní funkcí je ochlazovat. Jejich konzumací se člověk ochlazuje a tím harmonizuje vysoké letní teploty. Pomáhá tak svému tělu se s horkem lépe vyrovnat. Tělo tak nemusí vynakládat tolik své vlastní energie k ochlazení.

7.5.2014 v 15:40 | Karma: 11,00 | Přečteno: 836x | Diskuse| Ostatní

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

Posilujte svoji energii! Vyčerpáním své energie oslabujete své zdraví a zkracujete si život. Život každého člověka prochází navíc různými etapami. Tyto etapy jsou různé náročné na vydávání energie.

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ostatní

jirka černák

Farmářské trhy

Je již sezóna farmářský trhů. Měli byste ve svém okolí vyrazit na „průzkum“, kde a jaké potraviny farmáři nabízejí. Protože potraviny jsou zdrojem vaší aktivní energie, je správný výběr potravin opravdu klíčový nejen pro vaše zdraví, ale také pro vaši dlouhověkost.

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75 | Přečteno: 613x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Při vystoupení prezidentského kandidáta se v Mexiku zřítilo pódium. Zemřeli čtyři lidé

23. května 2024  6:39

Čtyři lidé zemřeli a dalších 15 utrpělo zranění, když se zřítila konstrukce scény, na níž...

Konec týdne bude ve znamení přeháněk a bouřek. Nejdeštivější bude pátek

23. května 2024  6:30

V následujících dnech počasí u nás bude ovlivňovat nevýrazná oblast nízkého tlaku vzduchu, a tak...

Děti podle obžaloby sprchovala ledovou vodou i bila. Vychovatelku soudí za týrání

23. května 2024  6:30

Soud v Českých Budějovicích začne dopoledne projednávat kauzu týrání dětí ve věku do tří let....

Čína chce vyzkoušet bojové kapacity. Zahájila další cvičení v okolí Tchaj-wanu

23. května 2024  6:13

Čínská armáda ve čtvrtek v okolí Tchaj-wanu zahájila cvičení, do kterého zapojila různé druhy...

  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 880x
Founder of HAPPINESS ACADEMY
(First Happiness Education in CR)
Chief Happiness Officer - first in Czech Republic :)
ČERNÁK INTERIOR DESIGN - consultant
START-UP ADVISOR
Coach, Speaker, Writer
Holistic Alternative Positive Psychology
Feng Shui Advisor
Yi Jing (I-Ťing) Consultant
Personal and company advancement
Helping people and companies achieve fulfilment, balance and growth in their lives and business, create pleasant living and working environment and experience happiness

Specialties: Holistic Alternative Positive Psychology, Consulting, Coaching, Yi Jing (I-Ťing), Feng Shui, Chinese Cosmology, Reiki, Psychology, Marketing, Communication

Seznam rubrik