Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jakého prezidenta chcete? A jakého potřebujeme?

Už víte koho budete volit? A víte proč? Podle analýzy typologie člověka lze jednoduše odhadnout talenty, předpoklady i způsoby chování jednotlivých lidí. Udělali jsme velmi stručný pohled na všechny kandidáty podle naší metody. Podívejte se na ně.

Miloš Zeman

Miloše Zemana bychom mohli stručně charakterizovat jako zemitého patriota. Je to člověk, který se bude držet faktů, reality a bude se rozhodovat více objektivně, než subjektivně. Není to vizionář, ani inovátor. Mohli bychom ho zařadit spíše mezi tzv. „detailisty a konsolidátory“. Velmi vhodný kandidát pro zemi, která potřebuje ustálit, zkonsolidovat a připravit půdu pro další kroky do budoucnosti. Bude se držet spíše „starých“ osvědčených postupů. Země pod jeho vedením může získat stabilitu, ale její rozvoj může být zpomalen.

 

Vladimír Franz

Vladimír Franc bude veden především emocemi, citem. Bude to člověk milý a nápomocný. Jeho snaha bude pomoci. Otázkou bude, do jaké míry bude mít vše promyšleno. Půjde mu o blaho lidí, aby se měli dobře, bude se snažit být jedním z lidu. Jeho větší temperament však může zemi zavést do slepé uličky. Je to typ člověka, který se dokáže nadchnout pro určité věci, umí nadchnout i ostatní, ale může mít problém s jejich konečnou realizací. Takže země může být v počáteční eufórii, ze které se pak můžeme probudit s větší kocovinou. Proto může docházet i k častějším změnám názorů. Nicméně to je člověk moudrý a starostlivý, tj. půjde mu o dobrou věc.

 

Táňa Fischerová

Táňa Fischerová se bude také velmi silně řídit emocemi. Bude u ní často rozhodovat „selský“ rozum. Může u ní docházet ke konfliktům mezi nadšením a strachem z toho, jak to pak dopadne. To může ústit v jistou nerozhodnost při řešení důležitých otázek a v jejich prosazování. Bude velmi sympatická lidem, bude vycházet z lidu, ale nemusí mít tak pevnou ruku ve vedení státu. Problém u ní může být, že ji „političtí žraloci sežerou“ za živa. Intelektuální rovina bude její slabostí, protože její síla je právě v selském rozumu. Podobně jako pan Franz i ona bude vystupovat z pozice, že se snaží pomoct.

 

Jana Bobošíková

Jana Bobošíková je velmi silná a temperamentní osobnost. V jejím případě by se mohli z „politických žraloků“ stávat spíše hejna malých rybiček, které si bude dávat k obědu. Je to člověk velmi náročný, inteligentní a má vůdcovský potenciál. Je to člověk, který je vhodným kandidátem na prezidenta, který bude chtít naši zemi posunout hodně dopředu a výrazně posílit její vliv. Pozor jen na to, aby se naše země nestala v jejích rukou nástrojem k posílení jejích vlastních pozic. Nicméně je to člověk velmi silný a zdá se, že ze všech kandidátů nevětší vůdce.

 

Jan Fischer

Jan Fischer je člověk poměrně rozporuplný. Navenek může působit klidným a rozvážným dojmem, uvnitř se však bude odehrávat silný boj. Bude to člověk, který bude mít velké osobní problémy s kompromisy. Bude mít tendence dělat hodně věcí po svém a bude k tomu nutit i ostatní lidi a celou politickou sféru. Jeho pohled může být často velmi kritický, což může být vhodné pro naši zemi v současné době, kdy je třeba se zbavit všech nešvarů. Je proto vhodným kandidátem pro prezidenta, který by měl vyvézt zemi z krize, ale její další vedení do budoucna může být pak nejisté. Podobně, jako obstál ve své funkci premiéra úřednické vlády, kdy dokázal v krizovém období zemi podržet, ale nesměroval ji nikam do budoucnosti.

 

Jiří Diensbier

Jiří Diensbier je typ člověka, který může působit více populistickým dojmem, než ostatní kandidáti. Půjde mu spíše o to, jak je vnímán okolím. Bude se více řídit myšlenkami okolí, tím, co lidé chtějí slyšet, než aby přicházel se svými vlastními silnými názory. Může tak své okolí oslnit svojí mladickostí, přátelskostí a milou povahou. Nicméně bude mu chybět síla v ringu. Bude ale spolehlivý a pracovitý. Mohou se zde projevit i jisté sklony k „rozumování“. Nic velkého však očekávat nemůžeme.

 

Zuzana Roithová

Zuzana Roithová je velmi silná žena. Její jemný ženský vzhled je opravdu jen jemnou zástěrkou síly a dravosti, která se skrývá uvnitř. Je to člověk velmi schopný, akční, dokáže prosadit svou. Je to ideální typ pro prezidenta, který by měl rychle a výrazně změnit cestu naší země. Dokáže se velmi rychle orientovat, má vize a dokáže si je i „vydupat“. Rozhodně nebude lehkým soupeřem pro své rivaly. Budou s ní muset počítat přinejmenším jako se sobě rovným soupeřem. Nicméně i u paní Roithové je jistý „patriotismu“, který bude využívat pro zlepšení reality naší země a k jisté konsolidaci.

 

Karel Schwarzenberg

Karel Schwarzenberg je člověk velmi rozvážný. Je to typ, který bude jednat velmi pomalu, bude využívat své zkušenosti, schopnosti a díky jeho věku bude i moudrým „vládcem“. Pokud však naše země potřebuje rychlé změny, pak se jich s panem Schwarzenbergem dočkáme jen stěží. Nicméně pokud máme čas na to, abychom se mohli rozhodovat déle a raději moudře než agresivně, pak je velmi vhodným kandidátem. Je to člověk, který když se pro něco rozhodne, pak nepovolí, dokud nedojde do cíle. Za jeho prezidentství pravděpodobně dojde k nejméně chybám, ale naše země se nemusí rychle pohybovat kupředu a její rozvoj může stagnovat. Nicméně pan Schwarzenberg může položit velmi pevné a silné základy pro další rozvoj, na který pak naváže jeho nástupce.

 

Přemysl Sobotka

Přemysl Sobotka je velmi chytrý člověk. Umí se rychle orientovat v situaci, umí rychle nacházet vhodná řešení. Jeho silnou stránkou je JAK. Umí tedy najít cestu k danému cíli. Spolupráce s ním však bude pro ostatní politiky obtížná, protože pan Sobotka je člověk velmi náročný na kvalitu. Proto některé jeho kroky mohou být pomalé. Bude to člověk pracovitý, ale mohou mu chybět potřebné vize. Je-li naše země ve stavu, kdy je náš cíl jasný a potřebujeme k němu najít nejlepší cestu, pak je pan Sobotka vhodným kandidátem. Každopádně jeho oponenti si na pana Sobotku budou muset dávat velký pozor. Má schopnost vše rychle odhalit, pozná lež a nemá rád hloupost a když se věci jen tak odbudou. Bude tedy velmi náročný.

Jiří Černák

jirka@byu.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: jirka černák | pondělí 7.1.2013 15:14 | karma článku: 12,18 | přečteno: 1444x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

Lékaři se chlubí svými (až téměř) zázraky, že dokáží udržet při životě novorozeně i když přijde na svět jen po velmi krátkém těhotenství. Takové děti se téměř vejdou do dlaně dospělého člověka a díky péči lékařů a vyspělé technice dokáží přežít.

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33 | Přečteno: 716x | Diskuse| Ostatní

jirka černák

Jak zůstat zdravý

Přístup naší civilizace ke zdraví je dosti „nemocné“. Dlouhá léta se vědci a lékaři zabývali hlavně tím, jak léčit nemoci, jak je vyhubit a ničit. V tomto ohledu lidé dosáhli opravdu velkých úspěchů. Některé zákeřné nemoci se podařilo vymýtit, některé velmi omezit. U dalších nemocí se podařilo najít vhodné léčby, takže lidé se jich nemusí obávat jako dříve. V tomto ohledu asi nelze nic vědě ani lékařům nic vyčítat.

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83 | Přečteno: 618x | Diskuse| Ostatní

jirka černák

Citrusy - dobré pro zdraví až teď

Pomeranče a další citrusy má většina lidí spojené hlavně s obdobím zimy a Vánoc. Lidé je v této době konzumují hlavně pro doplnění chybějících vitamínů. Bohužel ale absolutně opomíjejí jeden zásadní fakt: kdy, kde a proč citrusy rostou. Citrusy najdete jen v teplých krajích a rostou v období vysokých teplot, tedy v létě. Máte snad pocit, že rostou v létě proto, abychom je konzumovali v zimě? Proč tedy rostou v jižních krajích a v horkém létě? Protože jejich hlavní funkcí je ochlazovat. Jejich konzumací se člověk ochlazuje a tím harmonizuje vysoké letní teploty. Pomáhá tak svému tělu se s horkem lépe vyrovnat. Tělo tak nemusí vynakládat tolik své vlastní energie k ochlazení.

7.5.2014 v 15:40 | Karma: 11,00 | Přečteno: 836x | Diskuse| Ostatní

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

Posilujte svoji energii! Vyčerpáním své energie oslabujete své zdraví a zkracujete si život. Život každého člověka prochází navíc různými etapami. Tyto etapy jsou různé náročné na vydávání energie.

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ostatní

jirka černák

Farmářské trhy

Je již sezóna farmářský trhů. Měli byste ve svém okolí vyrazit na „průzkum“, kde a jaké potraviny farmáři nabízejí. Protože potraviny jsou zdrojem vaší aktivní energie, je správný výběr potravin opravdu klíčový nejen pro vaše zdraví, ale také pro vaši dlouhověkost.

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75 | Přečteno: 613x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Distributor smrtícího alkoholu z metanolové kauzy byl podmínečně propuštěn

21. května 2024  16:36

Jiří Vacula, který v roce 2012 distribuoval otrávený metanol, byl podmíněně propuštěn na svobodu,...

Británie odškodní desetitisíce pacientů s kontaminovanou krví, zaplatí miliardy

21. května 2024  16:18

Britská vláda vyplatí další odškodné desítkám tisíc lidí, kteří se kvůli kontaminované krvi v...

Kvůli důchodové reformě bude mimořádná schůze, čekají se opět noční bitvy

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  16:13

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Policie našla v zemině z výkopu další kosti, patřily třem lidem. Pošle je na pitvu

21. května 2024  16:11

Lidské kosti, které v pondělí objevili pracovníci technických služeb během výkopových prací v...

  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 880x
Founder of HAPPINESS ACADEMY
(First Happiness Education in CR)
Chief Happiness Officer - first in Czech Republic :)
ČERNÁK INTERIOR DESIGN - consultant
START-UP ADVISOR
Coach, Speaker, Writer
Holistic Alternative Positive Psychology
Feng Shui Advisor
Yi Jing (I-Ťing) Consultant
Personal and company advancement
Helping people and companies achieve fulfilment, balance and growth in their lives and business, create pleasant living and working environment and experience happiness

Specialties: Holistic Alternative Positive Psychology, Consulting, Coaching, Yi Jing (I-Ťing), Feng Shui, Chinese Cosmology, Reiki, Psychology, Marketing, Communication

Seznam rubrik