Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Několik mýtů o adopci homosexuálními páry

Někdy mě až zaráží jak údajně ateističtí Češi umí být homofóbní. Obzvláště zarážející je to v moment kdy dětské domovy jsou plné dětí, které nikdo nechce. Pokusím se odpovědět na několik mýtů co se týkají adopce a pěstounské péče homosexuálními páry.

ilustrační fotointernet

V dětských domovech je málo dětí k adopci. Není to pravda. Česká republika je na vrcholu žebříčku dětí v dětských domovech v celé Evropě. Hůře je na tom už jen několik málo zemí. Je pravda, že na děti existují pořadníky. Ale je to z velké míry kvůli vybíravosti a rasismu adoptivních rodičů. Většina párů, které nemůžou mít vlastní děti, chce co nejmladší děti a to nejlépe v kojeneckém věku. Rovněž děti tzv. "bílé". Já osobně bych vybírání na základě etnického či rasového původu zakázal a obzvláště u dětí v kojeneckém věku. Děti nejsou zboží v supermarketu kde si můžete vybran třeba máslo podle "pěkného" obalu. Nicméně to legislativa umožňuje. Adopce homosexuálními páry by tedy znamenala vyprázdnění domovů od tzv. nechtěných dětí.
V dětských domovech nejsou děti právně volné k adopci či jsou nemocné. Právě tímto nesmyslem se snažil obhájit svůj citát Marek Benda. "To jsou děti, které jsou mnohdy tak nemocné a tak to... (nedořekne myšlenku), že nikde jinde než v dětské domově nepřežijou," řekl. Ano. V dětských domovech jsou i děti nemocné a právně nevhodné k adopci. V první případě statistiky neexistují ale určitě to není více jak 5%. Navíc nemoc dítě, pokud se nejedná například o autismus (zkrátka dítě musí mít asistovanou péči), není překážkou k adopci. Co se týká právní otázky, tak ano - asi 31% dětí není možné adoptovat. Například z důvod, že rodině byly odebrány ale jeví o ně rodina stále zájem. Nicméně právě z tohoto důvodu v ČR existuje pěstounská péče a například klokánky. O pěstounské péči rozhoduje sice soud, ale je přidělována právě v momentech kdy není možná běžná adopce. Pěstounská péče i péče v klokáncích či jiných alternativních institucích je zákonem homosexuálům také zakazována.
Děti by byly šikanované. Právě tuto tezi se snažil vnutit čtenářům Libor Čermák. Podle mě není možné ustupovat netoleranci a šikaně. Asi se shodneme, že šikana je něco morálně špatného. Proč se tedy přizpůsobovat odsouzeníhodnému chování? Naopak čím více bude adoptivních homosexuálních párů, tím více se věc stane normální i  očích netolerantních lidí. Své doby byla divná i samotná adopce. Své doby ženy nesměly volit. Je nutné hranice posouvat. Jinak se netolerance nezbavíme.
Homosexuál neznamená pedofil. Libor Čermák také tvrdí. "Pokud je někdo gey, přitahují ho osoby mužského pohlaví. Pokud je někdo lesba, přitahují ji osoby ženského pohlaví. A teď se ptám, dokázal by ten váš zákon, jenž by povoloval adopcí dětí homosexuálními páry, ochránit i to, aby nehrozilo případné sexuální zneužití dítěte?". Dovolím si odpovědět protiotázkou. A jak zákon chrání sexuálnímu zneužití heterosexuálními lidmi? Pedofilie u homosexuálů není o nic rozšířenější jak u běžné společnosti. Ano. Opačně je více pedofilů s homosexuálními sklony. To však nemá z danou věcí nic společného.
Homosexuál neznamená uchyl. Při adopcích je zkoumána detailně vhodnost daného páru k adopci. Je téměř vyloučené, aby dítě adoptoval deviantní člověk. Samozřejmě je možné tyto nároky zpřísnit, aby se neopakovaly kauzy jako Kuřim. V tomto případě však šlo o selhání konkrétních úředníků a ne systému adopce. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Cemper | pondělí 4.8.2014 10:35 | karma článku: 18,29 | přečteno: 2005x
  • Další články autora

Jan Cemper

Okamurovo míchání ras

Předseda SPD Tomio Okamura v pátek na jednání během jednání o „návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky“ přednesl projev, ve kterém začal propagovat doslova nacistickou ideologii o míchání ras.

25.11.2018 v 22:22 | Karma: 22,45 | Přečteno: 1719x | Diskuse| Politika

Jan Cemper

„Švédští demokraté“ a jejich nacistické kořeny

Nyní je moderní kde koho nazývat neonacistou. Tu SPD Tomia Okamury, tu AfD, tu někoho jiného. Ne, tyto strany jsou silně populistické, nacionalistické, ale neonacistické nejsou.

11.9.2018 v 17:36 | Karma: 20,83 | Přečteno: 3583x | Diskuse| Politika

Jan Cemper

Poskytovatel rychlých půjček, manažer Argemy jako odborník na kulturu, to jsou lídři SPD

Myslíte si, že je to s touto republikou zlé a při pohledu například na celoživotního poslance Marka Bendu se vám dělá zle? S touto republikou může být ještě hůře.

2.10.2017 v 12:11 | Karma: 27,58 | Přečteno: 3345x | Diskuse| Politika

Jan Cemper

Hradní sbližování s ultrapravicí

Prezident Miloš Zeman v inauguračním projevu zmínil, že chce bojovat proti neonacistickým bojůvkám v ulicích.

2.12.2016 v 15:18 | Karma: 23,23 | Přečteno: 991x | Politika

Jan Cemper

Článek veřejně hanobící prezidenta republiky

Touto formou, v návaznosti na návrh zákona z dílny poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM), bych chtěl napsat tento článek hanobící prezidenta republiky - dokud to jde. Pan "prezident" Zeman není můj prezident a je ostudou této republiky.

15.11.2016 v 16:43 | Karma: 32,44 | Přečteno: 1909x | Politika
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Psy bila i mučila studenou vodou, některé utýrala k smrti. Ženě hrozí až osm let

15. května 2024  13:07

Ženě z Prahy hrozí až osm let vězení za týrání zvířat a jejich chov v nevhodných podmínkách. Své...

KOMENTÁŘ: Na Ukrajině stejně jako v íránské poušti. Bude vývoj podobný?

15. května 2024

Premium Má Ukrajina i se západní pomocí nějakou šanci na vítězství nebo na výsledek, který nebude úplnou...

Pomáhal jsem lidem najít práci, brání se místostarosta obviněný ze zneužití dotace

15. května 2024  8:21,  aktualizováno  12:56

Olomoucký krajský soud odstartoval případ místostarosty Šumperka Karla Hoška obžalovaného ze...

Miss Belgie a politické porno. Vlámští pravičáci před volbami pečou odtržení

15. května 2024  12:52

Premium Ostende (od zpravodaje iDNES.cz) Za necelý měsíc čeká Belgii svátek demokracie na třetí. A zároveň velký blázinec. Souběžně se budou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2240x
Narodil jsem se v roce 1986 a v současné době bydlím na Kolínsku. Snažím se propagovat etický způsob života k ostatním lidem (bez rasismu, homofobie, sexismu...) i zvířatům a přírodě (vegatariánství a ekologii) a také demokratické principy. Jsem administrátorem kampaně Proti projevům nenávisti. Dále se mj. podílím na projektu "S barvou ven", či ekologických aktivitách. Jsem řadový člen Strany zelených.