Piráti jsou demokratičtí komunisté a Kazachstán je náš vzor!

Půvabná Pirátka s kroužkem v nose a doktorátem z biotechnologií nás konečně informovala, na čí straně barikády její partaj stojí, kazachstánský lid nám pak ukazuje budoucnost lidu českého.

Nevím, které z mých dnešních témat je pikantnější, leč začněmež od Pirátky, neboť dáma má přednost:

Kandidátka na předsedkyni Pirátů paní Jana Michailidu je vnitřně přesvědčenou komunistkou, zároveň však rafinovaně dodává, že vyznává jakési původní a tedy „demokratické“ komunistické přesvědčení /1/. To jsem si oddechnul. Ještě, aby se tak Piráti v něčem podobali těm nedemokratickým komunistům, to bych vůči nim pocítil jisté nesympatie. Ale takto je to v cajku. Stejně jako to, že ty úplně vůbec nejvíc a prostě sichr pravicové strany jako je ODS, TOP09, KDU a spol. šly do vládní koalice právě s těmito Piráty, ačkoli nás právě tyto pravicové strany už jedenatřicet let denně přesvědčují o tom, jak předchozí čtyřicetileté období socialismu může za skoro všechno špatné v našich současných životech a dávají jako odstrašující příklad každého, kdo jen naznačil možnost jakékoli spolupráce s komunisty. 

Zkrátka je dobré být zásadový.

Druhé téma je také výživné: Kazachstánem zmítá chaos a násilí nebezpečně připomínající občanskou válku, spouštěčem bylo zdvojnásobení cen zkapalněného zemního plynu, který používá jako palivo většina obyvatel /2/. Tedy, po tom zdvojnásobení tam stojí na naše šest kaček (patrně za litr, předpokládám), což je drahota, ze které našinci vskutku přechází zrak... V zájmu objektivity však musím dodat, že Kazachstán má o něco nižší domácí produkt na obyvatele než Česká republika (v poměru cca. 31/43 – zdroj 3) a 4). Ale i tak, v Česku nyní zažíváme a ještě zažijeme brutální nárůst cen všech myslitelných energií a ulice jsou klidné. V případě Kazachstánu se mluví o tom, že do těchto konců došel vývoj jako exploze papiňáku nespokojenosti s místní nedemokratickou vládou pod knutou diktátora Nazarbajeva.

Já se však ptám, pokud se k nám naši jistě vrcholně demokratičtí mocní, ať už z EU, nebo z naší vlády, chovají jako východoasijští diktátoři, opravdu čekají, že obyvatelstvo k nim bude zaujímat donekonečna západoevropsky umírněný postoj a nechá si donekonečna, ehm, urinovat na temeno?

Ať tak či onak, přeji všem šťastný Nový rok. Nudit se v něm určitě nebudeme...

 

Zdroje:

1)

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/kandidatka-na-sefku-piratu-jsem-presvedcenim-komunistka-40383021#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=fKcJGJfQ5QK-202201051215&dop_id=40383021&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

2)

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kazachstan-protesty.A220105_094926_zahranicni_aha

3) https://en.wikipedia.org/wiki/Kazakhstan

4) https://en.wikipedia.org/wiki/Czech_Republic

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lukáš Burget | středa 5.1.2022 16:15 | karma článku: 44,79 | přečteno: 8347x