Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak je to s těmi dluhy

.... Jde o dluh nás všech, protože stát nemá jiné peníze než peníze svých občanů a závazky státu nejsou nikoho jiného než těch občanů. A pokud budou lidé volit politiky, kteří jim budou slibovat nové a nové výdaje, tak je potřeba, aby věděli, že si na tu složenku budou psát stále vyšší a vyšší číslo. A že ten dluh stejně jednou budou muset zaplatit. Oni ho už teď každý den platí. I ten důchodce ho platí, kdykoli si něco kupuje a platí vyšší DPH, nebo tím, že nemá tak vysoký důchod...... Tolik z pera pana Kalouska.

Což se Vás pane Kalousku netýká, protože Vy jste si svojí poctivou a fundovanou prací vydělal na takový důchod, o jakém se může například mé matce za celoživotní práci v „blbém„ režimu jenom zdát !

Ano dluh je nás všech a my jsme zodpovědni za to jaké ignoranty si vyvolíme do čela vlády. Ale prosím Vás, nestupňujte agresivitu národa takovými populistickými blafy, jako  že národ může za Vaši amorálnost a toleranci mafiánských praktik ve státní správě. Vždyť i Vy jste spoluautor mnoha megalomanských  investičních projektů a pokřivování práva v této zemi. Jak můžete například prohlásit, že jste chtěl probrat národ z letargie složenkou. Vždyť vy možná pácháte pane trestnou činnost nejméně dle §329.,346,.356.,357., a to nevíme, zda takto nekonáte pod vlivem a ve skupině, protože jako poslanec se máte právo odmítnout podrobit čemukoliv. Dovede si někdo představit, že by zloděj např. argumentoval prohlášením, že kradl proto, aby se majitel měl na pozoru před dalšími zloději a prošlo mu to u policie a soudu?

Vy pane Kalousku a Vám podobní jste  dokázali rozkrást majetek národa právě  svými nekvalifikovanými rozhodnutími a bez referenda a souhlasu národa. Ano důchodci, kterým možná jednou budu, jestli se dožiju, narozdíl od Vás, pobírají důchod, zpravidla za odvedenou práci. Že jejich profesní život končil v období převratu, tak mají smůlu. Tím si zadělali na nízké důchody, ale zpravidla nekradli tak jako dnešní nomenklatury a pracovali. Vy jste svými krátkozrakými rozhodnutími zničili školství, zdravotnictví, zemědělství, průmysl a vytvořili jste z nás ekonomické vazaly německé a americké ekonomiky. Nebo chcete říct, že to také národ? Ale Vy jste přece jako samojediný bojovník a ochránce našich práv vystupoval tu v koalici s ODS, tu v koalici s ČSSD, tu v koalici co já vím snad i zahrádkáři.

Vašeho názoru jsem si přestal vážit již dávno. Provádějte si tyhle pokusy s národem a republikou a očekávejte, že jednou přestřelíte. Víte, nás ve škole  učili, že národ, který nemá co ztratit bývá netolerantní a brutální ve své pomstě – to je dav. A já se toho okamžiku bojím, protože tyhle texty pak možná už nevyjdou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav G. Borůvka | pondělí 17.5.2010 11:06 | karma článku: 18,33 | přečteno: 1089x
  • Další články autora

Miroslav G. Borůvka

Snowboarding lepší než škola.

Včera vyšla studie o záškoláctví a vyjádření jednoho reprezentanta této aktivity. Říkal, že ho zmáhá sjíždění svahů a snowboarding a proto nemá na školní docházku čas. Mnoho podobných školu nedokončí. 08.02.2013 byla nezaměstnanost ČR v lednu na 8,7%, bez práce je 585 809 lidí. Pracujících v ČR je pouhých 48,6% (5.109 419) z celkového počtu obyvatel. Ti živí 51,4% obyvatel + 8,7% nezaměstnaných (cca 6 413 056).

13.2.2013 v 10:29 | Karma: 12,57 | Přečteno: 340x | Společnost

Miroslav G. Borůvka

Miluji Kmotra od Maria Puza

Před nedávnem jsem v Britských listech zaznamenal krátkou informaci o tom, že Anglie řeší „Černou listinu“ dělníků, kteří si stěžovali na porušování bezpečnosti práce ve stavebnictví. Bylo jich cca 4000 a zhruba 12 roků nemohli sehnat práci. V našem zpravodajství jsem zaznamenal výrok pana Jakla, prezidentova muže, k požadavku pana Zaorálka o objasnění amnestie prezidenta: „.. že se budeme divit, až se dotyčný objeví na místě pana Rátha...“.

11.2.2013 v 13:49 | Karma: 12,74 | Přečteno: 415x | Společnost

Miroslav G. Borůvka

Bodáky vztyč

Bodáky vztyč a k útoku vpřed. Vše živé znič a vyřízni vřed. Ač salvy neduní a armády stojí, Bitvy se konají v života stroj. Šakali hladoví, co hltají kosti, ze zadu útočí, jsou morálky prosti. Ne, nejsem vždy připraven čelit té síle, písní jsem uchvácen, co píšu své milé. Láska prý zvítězí a nenávist zkape. Říkal nám dramatik, tak odvahu chlape. Hořké jsou polibky od našich vzorů, k nebi se dívají, když hodují spolu. Bitvu lze prohrát a o údy přijít, Však čest svou neztratit a přátelům věřit. Bodáky vztyč a k útoku vpřed! Za lásku, přátelství, za slušnost,... Já vrátím se zpět.

10.2.2013 v 14:15 | Karma: 4,60 | Přečteno: 491x | Poezie a próza

Miroslav G. Borůvka

Historie se s budoucností snoubí....

Jak často slýcháme povzdechnutí, že národ, který nezná svoji historii ji musí opakovat. Jak často se přesvědčujeme o tom, že podléháme klamavým studiím a jak často jsme sami příčinou nezasvěcených soudů. Kdysi platilo přísloví : „ Byl jsi v Rusku, nebyl. Je ti šedesát, není. Tak neraď!“. Jenomže pro samé cestování po zemských rájích nic nevidíme a důchodci nám smrdí starobou.

9.2.2013 v 22:20 | Karma: 15,02 | Přečteno: 337x | Společnost

Miroslav G. Borůvka

Jakou získat kvalifikaci pro život…

Začínám se špatně orientovat. To se nám to „žilo“, když se státní administrativa zajímala o to co každý občan koná, jak koná a kdy dokoná. Jenomže to jsem byl mladý a měl jsem sílu se bránit. Teď se mi situace obrátila dokonale vzhůru nohama. Ať konám jak konám, jsem v tom sám. Učím se právo, ekonomiku, chemii, rétoriku, elektrotechniku, potravinářství, předvídám počasí. No, je to dřina.

8.2.2013 v 9:28 | Karma: 16,66 | Přečteno: 320x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Z šéfa zahraničního výboru ministrem pro vědu? TOP 09 vybírá ministra

7. května 2024  5:43

TOP 09 pokračuje v hledání ministra pro vědu, výzkum a inovace. Předsednictvo strany se má zabývat...

Vláda má jednat o pomoci ovocnářům, jimž způsobily mrazy milionové škody

7. května 2024  5:34

Vláda má v úterý jednat o pomoci ovocnářům, kterým zničily úrodu jarní mrazy. Program na řešení...

Soud rozhodne o kastracích pro změnu pohlaví, Piráti s tím v koalici neuspěli

7. května 2024

Ústavní soud oznámí, zda operace zůstane podmínkou pro úřední změnu pohlaví. Česko je jedna z...

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 638x
Jsem občan, kterému není jedno jak se nakládá s jeho zemí, hmotnými a kulturními statky.