Jak je to s těmi dluhy

.... Jde o dluh nás všech, protože stát nemá jiné peníze než peníze svých občanů a závazky státu nejsou nikoho jiného než těch občanů. A pokud budou lidé volit politiky, kteří jim budou slibovat nové a nové výdaje, tak je potřeba, aby věděli, že si na tu složenku budou psát stále vyšší a vyšší číslo. A že ten dluh stejně jednou budou muset zaplatit. Oni ho už teď každý den platí. I ten důchodce ho platí, kdykoli si něco kupuje a platí vyšší DPH, nebo tím, že nemá tak vysoký důchod...... Tolik z pera pana Kalouska.

Což se Vás pane Kalousku netýká, protože Vy jste si svojí poctivou a fundovanou prací vydělal na takový důchod, o jakém se může například mé matce za celoživotní práci v „blbém„ režimu jenom zdát !

Ano dluh je nás všech a my jsme zodpovědni za to jaké ignoranty si vyvolíme do čela vlády. Ale prosím Vás, nestupňujte agresivitu národa takovými populistickými blafy, jako  že národ může za Vaši amorálnost a toleranci mafiánských praktik ve státní správě. Vždyť i Vy jste spoluautor mnoha megalomanských  investičních projektů a pokřivování práva v této zemi. Jak můžete například prohlásit, že jste chtěl probrat národ z letargie složenkou. Vždyť vy možná pácháte pane trestnou činnost nejméně dle §329.,346,.356.,357., a to nevíme, zda takto nekonáte pod vlivem a ve skupině, protože jako poslanec se máte právo odmítnout podrobit čemukoliv. Dovede si někdo představit, že by zloděj např. argumentoval prohlášením, že kradl proto, aby se majitel měl na pozoru před dalšími zloději a prošlo mu to u policie a soudu?

Vy pane Kalousku a Vám podobní jste  dokázali rozkrást majetek národa právě  svými nekvalifikovanými rozhodnutími a bez referenda a souhlasu národa. Ano důchodci, kterým možná jednou budu, jestli se dožiju, narozdíl od Vás, pobírají důchod, zpravidla za odvedenou práci. Že jejich profesní život končil v období převratu, tak mají smůlu. Tím si zadělali na nízké důchody, ale zpravidla nekradli tak jako dnešní nomenklatury a pracovali. Vy jste svými krátkozrakými rozhodnutími zničili školství, zdravotnictví, zemědělství, průmysl a vytvořili jste z nás ekonomické vazaly německé a americké ekonomiky. Nebo chcete říct, že to také národ? Ale Vy jste přece jako samojediný bojovník a ochránce našich práv vystupoval tu v koalici s ODS, tu v koalici s ČSSD, tu v koalici co já vím snad i zahrádkáři.

Vašeho názoru jsem si přestal vážit již dávno. Provádějte si tyhle pokusy s národem a republikou a očekávejte, že jednou přestřelíte. Víte, nás ve škole  učili, že národ, který nemá co ztratit bývá netolerantní a brutální ve své pomstě – to je dav. A já se toho okamžiku bojím, protože tyhle texty pak možná už nevyjdou.

Autor: Miroslav G. Borůvka | pondělí 17.5.2010 11:06 | karma článku: 18,33 | přečteno: 1089x
  • Další články autora

Miroslav G. Borůvka

Miluji Kmotra od Maria Puza

11.2.2013 v 13:49 | Karma: 12,74

Miroslav G. Borůvka

Bodáky vztyč

10.2.2013 v 14:15 | Karma: 4,60