Jak se rodí ekočlověk

     Opravdu se rodí nebo se jim stává? Hraje hlavní roli výchova nebo je to jako blesk z čistého nebe? Prostě se jednoho rána probudíte a vše je jinak, přišel váš den D, tedy E. Může vás ovlivnit partner, sourozenec, kamarád nebo úplně neznámý člověk, například svým činem či takzvanou osudovou větou, kterou před vámi vyřkne. Náhodou zaslechnete rozhovor lidí u vedlejšího stolu ve vaší oblíbené kavárně anebo navštívíte přednášku, která vám „změní život“. Vaše proměna může být dramatická, hodna filmového scénaře nebo si neuvědomíte vůbec nic. Prostě jste. Jste eko. Zcela přirozeně.

     Ono to v podstatě není nic zvláštního, jen se z toho stal módní trend. V minulosti bylo zcela přirozeným jevem jíst to, co vypěstuji na poli a zahradě, případně to, co vykrmím v chlévě. Využívat rostlin k léčbě, ale i osobní hygieně. Všechna bavlna byla bio bavlnou, ovoce a zelenina nebyly chemicky ošetřeny a éčka jste nenašli v žádném slovníku.

     Teď za stejné produkty platíme mnohdy astronomické částky. Na všechno je certifikát a čím více certifikátů produkt má, tím více korunek se při jeho koupi vykutálí z vaší peněženky.
 Ale co, dejme farmářům a obchodníkům vydělat, když už to sami neumíme. Šetřílci nechť zajedou do nejbližšího zahradnictví, koupí rýč a lopatu a můžou začít sázet například brambory. Obyvatelé měst třeba v předzahrádkách svých bytových domů. Možná si vás všimne někdo od novin a napíši o vás.


    

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hana Bojková | úterý 1.7.2014 15:20 | karma článku: 6,37 | přečteno: 547x