Vivat prezident!

Novináři ve světě nás vidí po prezidentských volbách, že se ochotně vzdáváme svých evropských demokratických a židovsko-křesťanských základů a že se otáčíme vstříc Putinovu Rusku.

Jaký pán, takový krám! Jsou občané Česka samolibí zloději a lháři? Arogantní, povýšení, hrubí, vstřícní k ruskému imperialismu, nevstřícní k Evropské unii, nevstřícní k NATO? Zatím to vypadá, že většina ano.

Ale byly tu i jiné vlivy. Já vím, že na hybridní válku Ruska v Česku prakticky nikdo nevěří, ale podle Bohumila Pečínky a podle Libora Dvořáka funguje zde čtyřicet až padesát proruských serverů, které úmyslně rozdělují naši společnost, a které se také účastnily na desinformačních kampaních proti Jiřímu Drahošovi.

Z komunistických a proruských zdrojů mi docházelo denně pět až deset mailů dehonestujících Jiřího Drahoše. Většinou šlo o naprosté nesmysly, kterým myslící člověk neuvěří, ale bylo pravda, že večer v hospodě jsem slyšel jejich ozvěnu, proč nemohou volit Jiřího Drahoše. Zdůvodnění byla stejná, která jsem si přečetl v mailech distribuovaných našimi komunisty.

Kromě záplavy dehonestujících mailů, byly v Česku obsazovány nejrůznější diskuse více či méně sofistikovanými prozemanovskými a protidrahošovskými autory včetně hloupých trollů rozbíjejících plodné diskuse. Pokud vezmeme v patrnost bloky iDnes, vnímám to tak, že poměr článků dehonestujících Drahoše a opěvujících Zemana ku článkům dehonestujícím Zemana a opěvujících Drahoše bylo tak asi 10:1.

Duel prezidentských kandidátů na veřejnoprávní televizi byl s redaktorkou Světlanou Witowskou vyvážený a vynikající, ale komerční televize významně preferovaly Miloše Zemana již měsíce před samotnými volbami. Televize Prima si dokonce spletla kandidátský duel s moderováním fotbalového utkání. A televize Nova a Barandov daly přednost službě předchozí éře.

Tak máme prezidenta, kterého jsme si zvolili a kterého jsme chtěli. A neponižujme vítězství Miloše Zemana odkazem na cizí desinformace! Ano, rozhodli jsme se pro orientaci k ruskému imperialismu a podle Romana Mácy jsme se orientovali na prezidentský oligarchický klientelismus. Tak jsme se rozhodli my voliči. A nevymlouvejme se na svoji internetovou negramotnost! Nyní je na našich politicích, aby Česko ukočírovali správným směrem i přes nejrůznější tlaky na scestí!

My obyčejní lidé to už neovlivníme. Až opět v podzimních volbách. A to bych rád volil Jiřího Drahoše senátorem a Pavla Fischera prezidentem.

Vivat prezident! Vivat komunisti! Předlistopadoví i překabátění! Vivat agenti a spolupracovníci! Vivat socialismus! Vivat Putin! Vivat simplicitas!

……………………………………………………………………………………………..

Po vyslechnutí výsledků voleb jsme šli do divadla. Syn chodí do divadla zásadně v obleku, bílé košili a kravatě. Tentokrát byl bez kravaty se zmuchlanou košilí v rozhalovačce. Vrhnul jsem na něho tázavý pohled. „Nu, co, žiješ v Buranově!“ Rozhlédnul jsem se po hledišti. Flanelové košile, ženy v kalhotách a svetrech… Když jsem jako dítě byl v Národním divadle, přišel tam zájezd z venkova. Někteří byli v teplácích s vyboulenými koleny. Dal bych přednost vzrůstající kultuře!

Autor: Bohumír Šimek | neděle 28.1.2018 17:07 | karma článku: 17,09 | přečteno: 838x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,53

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04