Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

Vážení přátelé! Nabízím vám svůj pohled na naši politiku, nemusíte tomu věřit, ale mohli byste se nad tím alespoň zamyslet.

 

Žijeme v podivně rozděleném světě. Někteří z nás si kladou otázku, zda nežijeme v počátečních fázích třetí světové války. Proč? Stupňují se vzájemné mezilidské a mezinárodní agrese a vzájemné podrazy. Dnes už asi nikdo nepochybuje, že záhy po rozpadu Sovětského svazu ruské tajné služby s Vladimírem Putinem v čele obnovily tažení Ruska za obnovením světové hegemonie.

 

Myslím, že nikomu z nás neuniklo, že Putin chce sjednotit bývalé země Sovětského svazu opět do jediného celku, a že po druhé světové válce připojené evropské satelity Varšavské smlouvy jsou nadále výsostným zájmem Ruska, a že by NATO tyto státy mělo propustit ze svého společenství Severoatlantické aliance.

 

Dle investigativního svědectví Respektu, v Petrohradě vznikl speciální ústav, jehož dobře placení zaměstnanci měli za úkol rozbíjet smysluplné diskuse ve státech Evropy a v celém světě formou trollingu. Usilovali o to, aby bílá se stala černou, černá aby se stala bílou, rudá aby se stala hnědou, a hnědá aby se stala rudou…

 

Pak šířili absurdní nesmysly, jako že primátor Böhm zcizil ze Staroměstské radnice Brožíkovy obrazy, šířili nedůvěru k lokálním politikům, nedůvěru k Evropské unii a Severoatlantické alianci, a naopak šířili důvěru v ruské politiky. Tvorbu alternativního myšlení cestou ruské hybridní války u nás podporovali a rozvíjeli komunisti a opatrněji bývalí členové komunistického Prognostického ústavu. Poslední dobou se o toto šíření formou hromadných mailů starají především členové SPD se svým vůdcem Tomio Okamurou.

 

Další formou ruské hybridní války bylo skupování klíčových podniků a dalších nemovitostí v bývalých satelitech Sovětského svazu za korupční peníze z šedé zóny ruské ekonomiky. Dnes už je zjevné, že cílem byla destrukce ekonomiky ve státech bývalé Varšavské smlouvy. Ale nelze vyloučit, že k tomu dochází ve všech státech Evropy, vzhledem k tomu, že kremelští vládcové sní o Veliké Rusi sahající od Lisabonu po Vladivostok.

 

I u nás máme rozsáhlou Putinovu pátou kolonu, která počítá s jeho ovládnutím Evropy. Spoléhají se na menší či větší potenciální pašalíky znovu pod ruským protektorátem, jako si to u nás zařídili komunisti v roce 1948. Situace je velmi obdobná, jen ten puč zjevně neudělají komunisti, že?

 

Ale vraťme se k zemědělským protestům. Zatím všechny vlády, včetně předchozí, převážně podporovaly postsovětské kolchozy před rodinnými farmami. Současná vláda premiéra Petra Fialy je první vládou, která nechce dávat zbytečné dotace dobře prosperujícím postsovětským kolchozům, které mají zisky až v miliardových hodnotách. Dokonce i některé zemědělské organizace v zájmu těchto postsovětských kolchozů pracovaly!

 

Nepochybuji, že zemědělce trápí vybujelá byrokracie, jako trápí všechny naše občany. Ale aby zemědělci vyjeli do ulic se svojí milionovou technikou, kterou získali z dotací našeho státu a Evropské unie, a aby protestovali proti našemu státu a EU narušováním ekonomiky, narušováním logistiky považujete za efektivní? Není přínosnější jednání s politiky?

 

Navíc si kladu otázku, kdo zemědělské protesty organizuje, když u polských zemědělců čteme na traktoru výzvu „Putine, udělej pořádek na Ukrajině a v Evropské unii!“ Páni farmáři! Zvažte, kdo vás organizuje! Abychom nepřišli o naši liberální demokracii, občanské svobody a právní stát!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | pátek 23.2.2024 17:24 | karma článku: 37,04 | přečteno: 3587x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,54

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80