Ursula von der Leyen

Zvolili jsme si novou předsedkyni Evropské komise. Vnímám ji jako moudrou, hluboce lidskou ženu, vstřícnou k životu, všem lidem a k funkční Evropské unii. Lepší jsme snad ani zvolit nemohli!

Její rozsáhlé vzdělání, její jazyková vybavenost, ale především její lidská vybavenost ji předurčují jako vynikající předsedkyni Evropské komise. A jestliže mnozí z nás stále neví, jaká forma Evropské unie by byla nejlepší, tato žena to má ve své hlavě velmi dobře složené již dávno.

Proto očekávám, že se v nejbližších okamžicích zdvihne naše nenávistná žumpa proti Evropské unii. Zjevně se proti této dámě postaví naši komunisti, okamurovci, zemanovci a někteří babišovci. Skrytě se přidají odeesáci a částečně i Piráti.

Všechny party usilující o rozklad Evropské unie veřejně i skrytě spustí stoku pomluv a lží, jak to dovedou u nejlepších politiků, kterých se možná i někdo bojí. Přidají se desítky destruktivních serverů často financovaných ze zahraničí. Přidá se žumpa hybridní války. Tak to bylo s dosud nejlepšími politiky v Evropě, je a bude i nadále.

Jen na nás záleží budoucnost Evropy pro nás i naše děti. Jen na nás záleží, zda dokážeme rozlišovat skutečnou lidskou kvalitu od špíny mezi námi. Té špíny je mnoho! Ale jen na nás záleží, zda se v té žumpě utopíme, nebo skrze naši osobní obnovu změníme k lepšímu i celou naši společnost.

Hledejme své evropské kořeny v židovské a křesťanské tradici, klaďme si otázku, co tato tradice dala přínosného, k čemuž se potřebujeme vrátit. Vracet se k negativům, které tento vývoj také doprovázely, nemusíme.

A začít u sebe! Život je vzájemná služba. Co mohu nabídnout svým nejbližším i vzdálenějším? Mám vůbec co nabídnout? Jak jsem ukotven v řádu bytí? Jak jsem ukotven ve společnosti? Nejdříve poznat svoje chyby a eliminovat je. A pak trpělivě, mlčky vést společnost vpřed!

Autor: Bohumír Šimek | čtvrtek 18.7.2019 10:24 | karma článku: 17,80 | přečteno: 899x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,53

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04