Stávka lékařů?

Třicet let naši politici neřešili pracovní podmínky lékařů a zdravotních sester, lékaři na to marně upozorňovali, zaměstnavatelé nutili zdravotníky přestupovat zákony a lékaři byli umlčováni. Dnes je to neřešitelné.

Nejsou lékaři, nejsou zdravotní sestry, nejsou peníze, státní kasa je prázdná a brát si peníze na dluh současná moudrá vláda odmítá. Stav je neřešitelný! Zvláště v situaci, kdy opozice všechno jen pomlouvá, lže a tají, že se na této situaci podstatně podílí. Máme světově špičkovou zdravotní péči, ale co s tím, když není personál?

 

Mnozí z nás mudrují, že mají peněz dost, mají vynikající pracovní podmínky, mají se královsky. Proč tedy je málo lékařů a zdravotních sester, proč jich chybí tisíce? Asi tu něco nehraje, že? Tak už to v přírodě chodí, že kde jsou pracovní podmínky dobré, tam je i o práci zájem a dělníků je dostatek.

 

Lékaři už desetiletí varovali politiky před falešným komunistickým zdravotnictvím, které žádá dostupnou a kvalitní zdravotní péči zadarmo. Lékaři varovali, že jde o falešnou, neřešitelnou iluzi, která se může propadnou jen do korupce a protekce, což pro bohaté nebude problém, ale odnesou to ti nejchudší. Marně!

 

Lékaři ve svých varováních zmlkli. Politici proklamovali, že pracovat jako lékař nebo zdravotní sestra není normální práce, to je poslání! A tak jsme postupně dospěli do stavu, kdy letos chtěli politici upravit zákony a prosadit, že zdravotníci dobrovolně musí za dva roky odpracovat pracovní dobu, kterou ostatní odpracují za tři roky! Na to již lékaři odpovídají: A dost!

 

Co s tím? Politici jsou navíc nedůvěryhodní. V minulosti politici lékařům slíbili nápravu pracovních podmínek, uzavřeli s lékaři o tom memorandum, aby po ukončení protestů se pak lékařům vysmáli, že slib v memorandu je k ničemu nezavazuje. A tak věřím, že i když je v současnosti situace neřešitelná, že se lékaři nenechají znovu opít rohlíkem.

 

Společenská situace je velmi nebezpečná pro naši liberální demokracii, občanské svobody a právní stát, dokonce mi velmi připomíná poválečnou dobu, kdy jsme zde byli prošpikování ruskými tajnými službami, které zde měli svoji pátou kolonu mezi českými občany, komunisti ovládli odbory, které se postavili proti svým zaměstnavatelům a proti demokratickým politikům, občané věřili komunistické ideologii, byli emočně nabuzeni a Sovětský svaz usiloval o náš stát jako o svoji kolonii.

 

Doba dnes není identická. V roce 1948 nás postihnul Vítězný Únor a dnes jsou podmínky pro puč velmi podobné! Tento puč by neprovedli komunisti. Rozhodně ne ti, kteří neodevzdali své stranické knížky. Ale je zde dost těch, kteří se komunistických stranických knížek zbavili, překabátili se a dnes naši společnost ovládají.

 

Naší současné demokratické vládě tvrdě hlavanehlava podráží nohy nejen opozice, často lživě a s trollingem, ale i odbory narušující sociální smír, aniž by často věděly, co chtějí, a často intervenují i cizí mocnosti svojí hybridní válkou. Neumím radit lékařům. Přál bych jim, aby měli příznivé pracovní podmínky. Ale byl bych nerad, aby zápas o práva lékařů a sester byl tou poslední kapkou, která povede ke ztrátě naší liberální demokracie, našich občanských svobod a našich snah o právní stát.

 

MUDr. Bohumír Šimek, praktický lékař v.v.

 

P.S.

https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=809130

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | pondělí 20.11.2023 20:21 | karma článku: 17,23 | přečteno: 702x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 21,87

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,73

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,13

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19