Selhává demokracie v Česku?

Někteří z nás odložili rudou komunistickou knížku, aby založili novou stranu, která jim bude sloužit, absolutně ovládají stát, ale komunistické neřesti jim zůstaly.

Žijeme v postkomunistické zemi, která si všechny komunistické nešvary této éry přetáhla přes Listopad. Proto mnozí občané mají pocit, že Sametová revoluce jim byla ukradena, že lež a nenávist opět vítězí nad pravdou a úctou k druhému člověku.

Postkomunističtí oligarchové skrze politické strany postupně ovládali policii a justici, jak nám nechtěje sdělil zachycený rozhovor mezi odeesákem Petrem Tluchořem a veverkou Kristýnou Kočí, což vyvrcholilo soubojem vynikajícího policisty Roberta Šlachty s ministrem ČSSD Milanem Chovancem. A Robert Šlachta prohrál.

Postkomunističtí oligarchové ovládají politické strany, ale i justici a policii, převážně pomocí úplatků, které fungovaly již v éře komunistické. Naštěstí veřejnoprávní média, včetně České televize, si zatím zachovala svobodu v kritizování postkomunistických papaláškých zvyklostí za pomoci čestných jednotlivců mezi námi. Mám obavu, že tyto Vánoce nás opět čeká přímý útok antidemokratických sil proti České televizi.

Postkomunističtí oligarchové však jdou dále. Nestačí prosazovat svoje osobní zájmy skrze lobisty a politiky, začínají si utvářet svoje vlastní politické strany chránící jejich zájmy. Mnohé skončily neúspěšně, ale jedna z nich slaví úspěch. Obsadila parlament a drží ho pevně ve svých rukách s pomocí komunistické strany. Vytvořila si vládu, která nerozbrojně drží náš stát ve své moci a ve službách svému zakladateli.

Čestní občané marně varovali před střetem zájmů, když se premiérem stane postkomunistický bohatý oligarcha, který kumuluje moc ekonomickou, mediální a politickou. Obyčejný člověk si vůbec nedokáže představit, o čem je řeč. Naše zákony tvoří zákonodárci ve sněmovně a kde má oligarchova strana převahu, může tvořit i zákony v zájmu svého předsedy.

Andrej Babiš založil svoji stranu ANO a ovládnul sněmovnu v době, kdy politici mají ve svých rukou policii i justici. A navíc i četná masmédia. A tak se dal do boje o svoje výhody i s Evropskou unií pomocí svých právníků, ale i pomocí státních úřadů. A to vše v hybridní válkou připravené aversi českých občanů vůči Evropské unii.

Čapí hnízdo. Obyčejný člověk žasne nad právnickými a podnikatelskými veletoči. Podle českých zákonů je vše v nejlepším pořádku. Podle Evropské unie to v pořádku není. Ale i česká justice zmlkla. Tak je asi také podle českých zákonů vše v pořádku.

Střet zájmů. Podle Evropské unie je náš premiér Andrej Babiš ve střetu zájmů. Někteří šťouralové to tvrdí také u nás od počátku. Jeho právníci tvrdí, že nemůže být ve střetu zájmů, protože podle českých zákonů neovládá svoje podniky. Ale Evropská unie se s premiérem pře, že svoje podniky ovládá. Všechna odpovídající ministerstva tvoří elaboráty, jak je v tom Andrej Babiš nevinně. Jenže evropské dotace jsou peníze všech poplatníků v Evropě. Budou ochotni tyto peníze i nadále vkládat do naší republiky?

A obyčejný člověk jen stojí s otevřenou pusou a nevěřícně kroutí hlavou.

..........................................................

Koronavirus nám vzal právo shromažďovací. Zůstala nám svoboda slova? Text prošel autocenzúrou.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/exkluzivne-bitva-s-eu-o-moniku-babisovou-jakou-moc-ma-diky-ni-premier-133601#dop_ab_variant=0&dop_req_id=A4SVNuiIm11-202012160812&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/exkluzivne-vlivny-jednotlivec-babis-se-dovolava-lidskych-prav-marne-133831#dop_ab_variant=0&dop_req_id=xGHegxmHqtt-202012180930&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | pátek 18.12.2020 16:59 | karma článku: 16,52 | přečteno: 480x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 30,98

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,24