Rozhodnutí Ústavního soudu z jiného úhlu

Neřešením stížnosti Tomio Okamury ve své podstatě a současné rozhodnutí o konání voleb je vítězství práva kolektivního nad právem jedince.

Mne to nepřekvapuje, protože tato společnost je stále nacucána komunistickou ideologií a komunistickým přístupem k mezilidským vztahům, i když již dvacet tři let žije v relativní demokracii a relativní svobodě. Ústavní soud ve svém rozhodnutí chápu, ale jako obyčejný občan, nectím. Ústavní soud to nemá jednoduché, pokud musí rozhodovat ve špatných mantinelech.

 

Nedovedu však pochopit, že již minimálně deset let naši politici mluví o přímé volbě prezidenta a připraví nám tak špatný zákon s mnoha nedomyšlenostmi. Myslím, že si je slušně platíme. A oni nám připravují takovéto zmetky, které do nekonečna musíme inovovat. Příčina je zjevná. Naši politici se ve Sněmovně neslyší. Před kvalitní myšlenkou dávají přednost utloukání se v počtech hlasujících poslanců.

 

A korunu tomu dal Henych pracující pro Ministerstvo vnitra. Navzdory po tisíciletí fungující matematické zákony, si vytvořil své absurdní počtářské zákony, podle kterých se Ministerstvo vnitra řídilo. A navíc to Henych obhajuje jako jediné správné. On snad nevychodil ani obecnou školu? A to na celém ministerstvu není nikdo schopný, který by mu vysvětlil, že takto postupovat nelze? Je obdivuhodné, jaké lidi si bohatě platíme za takovéto zmetky a zhůvěřilosti.

 

A jako obyčejný člověk to vnímám tak, že Nejvyšší správní soud rozhodnul, aniž by řádně zkoumal. Nedivím se Tomio Okamurovi, že v tom vidí záměr. Možná, že se kmotři v zákulisí lekli toho, že by Tomio Okamura mohl ohrozit vítězství kandidátů, které si oni platí, aby právě je občané zvolili.

 

Vážím si Tomio Okamury, že chce v naší politické žumpě udělat pořádek, a že se nezalekl zahnívající politické scény a neutekl jako Jan Švejnar. Přesto od počátku to vnímám tak, že Tomio Okamura se měl zatím spokojit s postem senátora a o post prezidenta soutěžit až v příští volbě. Doufám, že se našim politikům do té doby podaří udělat zákon o volbě prezidenta tak, aby nebyl zpochybňován a aby konečně skončily ty nechutné grotesky kolem volby prezidenta.

Autor: Bohumír Šimek | neděle 6.1.2013 0:41 | karma článku: 18,72 | přečteno: 648x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Jsme jako malé děti

28.6.2024 v 12:49 | Karma: 3,94

Bohumír Šimek

Sbohem, Slovensko!

21.6.2024 v 20:52 | Karma: 17,45

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,99

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 21,03