Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

" ..... nejvyšší správní soud rozhodl, aniž by řádně zkoumal."    Co měl - prosím pěkně zkoumat?

   NSS zkoumal, zda bylo postupováno podle zákona. Podle zákona bylo postupováno až do okamžiku výpočtu.  Způsob výpočtu NSS opravil. Opravil ho dle zákona. Jak všichni, kdo tuší, co je matematika věděli již předem - správný výpočet umožnil kandidovat paní Bobošíkové a vyřadil pány Dlouhého a Okamuru.

    NSS nemohl provést kontrolu všech hlasů. To by jednal v rozporu se zákonem o volbě prezidenta.

    Proč, sakra, tolik lidí neumí pochopit, že se soudy musí řídit zákonem?

0 2
možnosti
ZK

Z34d48e36n38a 29K80o44č83í

6. 1. 2013 13:39

Zákon, který se dá vykládat různými způsoby, není dobrý.!!

1 0
možnosti
ZK

Z59d86e76n24a 26K49o57č81í

6. 1. 2013 10:14

Z Tomia bolí naše nejvyšší politiky hlava. ;-D!!

3 0
možnosti
MP

Zbožné přání?V

0 0
možnosti
MJ

M70i50r43a 13J95a44n85č38a

6. 1. 2013 2:14

Tomia Okamuru začal zákon o volbě prezidenta zajímat až v okamžiku, kdy začalo hrozit, že nesplní podmínky dané zákonem. Je to narcistický oportunista a dění v tomto státě je mu zcela zjevně u zadku. Nechápu, proč mu to lidi baští, ale když si do parlamentu můžeme zvolit takové exoty jako je John, Grebeníček, Kott (už naštěstí dávno pryč) a Bohouš Sobotka, tak už se nesmím divit ničemu. Přesto mě bude mrzet, že se toto individuum dostalo do senátu namísto velmi schopné, pracovité a příjemné Jany Juřenčákové.

Z celé plejády komediantů, kteří prošli do přímé volby mám pouze dva lidi, kterým jsem ochotný hodit hlas bez pocitu, že volím menší zlo.

Nejvyšší správní soud je povinen rozhodovat podle zákona, i když je možné k zákonu míti výhrady. Stejně tak ústavní soud bude pouze posuzovat provádějící zákon. Představa, že by ÚS zrušil platnost ústavního zákona je pro mě strašidelná. Vzhledem k předpokládanému rozsahu toho, co se bude zkoumat tedy naprosto chápu, že ÚS nepovažoval provedení volby v termínu při současných podmínkách za omezení práv kohokoliv.

2 5
možnosti
JK

Mýlíte se.  Okamura kritizoval tento způsob už dávno.  Divil se, proč nepřevezmeme osvědčená řešení, která fungují jinde.

4 0
možnosti
  • Počet článků 646
  • Celková karma 17,42
  • Průměrná čtenost 1073x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!