Radostné Vánoce!

Bůh tak miloval svět, že se stal člověkem a jako Ježíš Kristus přijal na sebe ten nejhorší lidský osud, v nenávisti a opuštěnosti, včetně opuštěnosti Stvořitelem, zemřel na kříži jako nejhorší vyvrhel lidstva.

Od dětství jsem si říkal, že to jako Bůh to mohl zařídit jinak. To musel zemřít takovouto krutou, potupnou smrtí, jako otrok, uprostřed bídy a nenávisti všech? To nešlo zařídit nějak jinak? Opravdu musel tak strašlivě trpět a zemřít, aby svým zmrtvýchvstáním prokázal svoje Božství?

Bůh prožil mezi námi nejhorší myslitelný osud člověka. Žádný člověk nemůže prožít svůj život hůř. Snad aby každý člověk mohl mít naději na nový život v Božím království s Ním v nebi. Kolik z nás dnes věří v posmrtný život? Kolik z nás má potřebu věčného života? Nebyla ta Jeho potupná smrt zbytečná?

Nenarodil se příliš brzy? Proč nepočkal na objevení knihtisku? Co koluje dohadů, zda Ježíš skutečně žil. Co je lidí, kteří přes veškeré historické záznamy (kromě náboženských textů) nevěří, že žil! Vyřešilo by se něco tím, když by se svým příchodem počkal na knihtisk? Nic by se nevyřešilo! Na konfliktu Rusů s Ukrajinci vidíme, jak by to dopadlo. Skutek je jasný. A lže se, lže se a lže se! Pravda, ke které Ježíš vyzýval, dnes opět ztrácí cenu!

Nenarodil se v královském paláci, jak by se na Krále slušelo. Narodil se za zdmi Betléma ve chlévě, protože ve městě plném lidí při sčítání lidu už nebylo pro Něho místo. Narodil se jako bezdomovec. A ještě jako mimino musel prchat před královskou nenávistí jako imigrant do Egypta. Po smrti krále Heroda se s rodiči navrátil do Nazaretu, kde se spolu s otcem věnoval truhlařině. Studoval, a když dospěl, chodil po světě jako potulný kazatel. Měl kolem sebe skupinu lidí, kteří mu důvěřovali. Ale svými nekompromisními řečmi vůči světské náboženské vrchnosti probouzel v zákonících a farizeích nenávist vůči sobě. Jak skončil jako člověk, víme všichni. V Jeho Božské zmrtvýchvstání věří již jen křesťané. A jen na křesťanech záleží budoucnost našeho světa.

„Jděte a učte všechny národy!“ Učte je o království Boží Lásky, které začíná již tady na zemi. Toto království není z tohoto světa. Buď se ho křesťanům podaří prosadit, nebo je dost možné, že člověk na zemi skončí. Křesťané mají osud tohoto světa ve svých rukou! A pokud křesťané budou věřící, budou mít důvěru k Bohu, tak se jim to podaří s Boží pomocí. „Já jsem s vámi až do skonání světa!“

Autor: Bohumír Šimek | sobota 15.12.2018 22:34 | karma článku: 13,52 | přečteno: 288x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 19,93

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04