Pustíme děti do škol?

Zatím se chováme zcela nezodpovědně! Nařízení vlády nekorespondují s virologickými a epidemiologickými zkušenostmi, vytváří ve společnosti nebezpečný chaos!

Čteme různé dohady o tom, jak nebezpečné je pustit děti do škol. Podle jedněch se virózy mezi dětmi nešíří, takže se nemusíme bát, podle jiných je škola semeniště viróz. Jak je to doopravdy? Z celoživotní zkušenosti praktického lékaře mohu zodpovědně říci, že každým rokem se virózy aktivují na podzim s nástupem dětí do škol, a pak teprve dochází rozšíření infekce mezi dospělými na pracovištích.

Můžeme tedy poslat děti do škol? Můžeme! Ale za jasně daných podmínek, které budou vystavěny na základě lokálních virologických a epidemiologických znalostí!

Pokusím se ty podmínky napsat. Do školy smí jít jen děti zdravé. Proto si děti musí s rodiči udělat test na koronavirus a teprve s negativním nálezem jít do školy. Ve škole se musí všechny děti a zaměstnanci pohybovat v roušce nebo respirátoru.  Před nástupem dětí do škol, musí být všichni učitelé i pomocný personál naočkováni proti koronaviru. K očkování učitelského sboru musí dojít šest týdnů před nástupem dětí do školy u očkovací látky Pfizer-BioNtech a tři měsíce předem u vakcíny Astra-Zeneca! Za očkování personálu ručí ředitel školy a za správně provedené testy ručí rodiče. Oboje pod trestním, správním řízením.

A ještě jedna poznámka. Rozhodování o hygienických opatřeních té které školy nesmí rozhodovat ministr školství, ale samotný ředitel každé školy v součinnosti s místní okresní a krajskou hygienickou stanicí, které mají přehled o místních podmínkách, a které za to ze zákona zodpovídají! V tomto duchu máme verdikt pražského obvodního soudu.

A na závěr ještě jedna zajímavost. Jsou obce, kde jsou školy zavřené, i když tam infekce koronavirem není! Proto má být řešení situace přísně lokální! Máme na to odpovídající orgány a nechápu, proč je na pokyn vlády obcházíme.

Vážené čtenáře si dovoluji upozornit, že jde o náhled praktického lékaře s celoživotní medicínskou praxí. Rozhodnutí vlády se budou asi lišit!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | úterý 23.2.2021 21:28 | karma článku: 17,61 | přečteno: 445x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 30,90

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,29

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,41

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,24