Proč voláme po totalitě?

Volba prezidenta, volba předsedy vlády, volební preference pro ANO, součet volebních preferencí pro KSČM, SPD a Trikoloru, jsou moje základní indicie mého poznání hrozby návratu k totalitě v Česku.

Pokud se občanům líbí samolibý, postkomunistický papaláš, bývalý komunista, který nerozlišuje pravdu od lži, který rozděluje společnost, který nectí Ústavu a akademické svobody, který dává lidem za vyučenou, když hledají spravedlnost, který pohrdá člověkem, když mu nepochlebuje, který soustavně narušuje jednotnou zahraniční politiku vlády, který se jezdí k Číňanům učit, jak ovládat společnost, který pohrdá tajnými službami, který se bratří s ruskými protektory, budou občané ochotně volit cestu k totalitě.

Pokud občanům nevadí u moci komunisti bývalí i současní, spolupráce s ponižovateli Čechů, kterými byli komunisti a spolupracovníci StB, pokud nevadí vyřazování poslanecké sněmovny z možnosti kontroly vlády, pokud nevadí politický klondajk na úkor české i evropské společnosti, voláme po obnově totality.

Pokud pohrdáme veřejnoprávními médii, která kritizují politiky a vládu za jejich podezřelé kroky, pokud tato média chceme umlčet, pokud protestujeme proti Transparency international a dalším hlídacím psům české demokracie, umetáme si cestu k totalitě.

Pokud nám nevadí, že politik lže, krade, podílí se na korupci, pokud nám nevadí, že politik plný závisti a nenávisti pohrdá občany, pokud nám nevadí, že politik svévolně velkopansky pohrdá zákony, dláždíme si cestu k totalitě.

Pokud v duchu komunistické tradice preferujeme levici před autentickou pravicí, pokud dáváme přednost kolektivu před rozvojem osobnosti, pokud ctíme naše současné sociální až socialistické inženýrství a nectíme svobodné, přirozené vztahy, tak jak to u nás rozvíjíme v postkomunistické zemi od Listopadu, bez úcty ke schopnému, tvůrčímu člověku, pak nenápadně, nevědomky volíme totalitu.

Pokud nám chybí smysl pro poctivost, pro pravdu, pro úctu k druhému člověku, smysl pro spravedlnost, smysl pro demokracii a smysl pro svobodu, je již naše cesta k totalitě vykolíkovaná!

Chceš totalitu? Já ne!

MUDr. Bohumír Šimek

Autor: Bohumír Šimek | pátek 5.6.2020 19:57 | karma článku: 22,92 | přečteno: 371x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,53

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04