Proč slušný člověk odmítá vstup do politiky?

Každý normální pracovitý člověk se vstupem do politiky dostává do střetu zájmů a vstupem do politiky se vydává všanc všem neschopným flákačům. Kdo nikdy pořádně nepracoval, nemůže být ve střetu zájmů.

Každý z nás, ať vlastníme velikánskou fabriku nebo jsme obyčejným řemeslníkem, se dostáváme do potenciálního konfliktu zájmů a potenciálně můžeme v politice pro sebe získávat výhody.

 

Ostatně jde někdo z nás do politiky, aby sloužil ostatním občanům? Dělá to ten dojem, že prakticky všichni politici jsou ochotni sloužit jen sami sobě a že v zájmu komunistického hesla „kdo nekrade, okrádá svoji rodinu“ se živí z našich občanských peněz ve veřejných rozpočtech. Udělali si k tomu jim vyhovující zákony, takže je obtížné naší spravedlností stíhat klientelisty politických stran, nejrůznější tuneláře, korupčníky a defraudanty našich peněz.

 

Politici jakoby ani snad neočekávali, že by mohl někdo slušný vstoupit do politiky. Již léta před vstupem do politiky u potenciálního politika jsou sbírány hříchy domnělé i skutečné. Když  David Rath vstupoval do politiky, již dva roky předtím byla sbírána na něj nepříznivá data. Kdo to sbírá? Politici? Nebo dosud dobře fungující komunističtí estébáci?

 

Normální, slušný člověk se v tomto prostředí organizované závisti a nenávisti dokáže těžko udržet. Odpor proti nápravě prohnilé společnosti je příliš veliký.

 

Jako příklad si vezměme Andreje Babiše. Nechci ho omlouvat. Ale jisté je, že pokud chtěl před Listopadem pracovat na zahraničním obchodu, nemohl se vyhnout spolupráci s agenty StB. A kdo mu to dnes nejvíce vyčítá? Odeesáci a topáci! Ano, je v potenciálním střetu zájmů. A ve velkém, protože není flákač. A kdo mu to nejvíce vyčítá? Odeesáci, topáci a socani. Proč? Bledá závist vypěstovaná za komunistů, že nedokáží být tak činorodí?

 

Nyní se na Andreje Babiše provalilo, že jako prakticky všichni politici z ODS, TOP 09, ČSSD…, i on využil zákonů pro sebe v nyní tak propíraném Čapím hnízdě. Je skutečnou příčinou zneužití zákonů v ostatních stranách tak běžné? Nebo je příčinou, že se nechal Andrej Babiš vyhecovat k tomu, aby zastavil rozkrádání našeho státu? Vždyť mohl dál v klidu podnikat, využívat a zneužívat našich zákonů jako ostatní a mít se dobře.

 

Ne, Andrej Babiš se našimi novináři nechá vyhecovat, aby postavil tuto zemi zpět na nohy, a týmiž novináři je dnes přivazován na pranýř. Všichni otočili a popisují jeho nebezpečnost pro tento stát, vyhrožují berlusconizací naší politiky. Ano, Andrej Babiš může svého postavení zneužít. Ale proč se křičí dříve, než provedl náznak toho, z čeho je obviňován?

 

Andrej Babiš je bohatý. O tom není pochyb, když odmítnul svůj ministerský plat a dal ho na konto handicapovaných. Přesto mu to politici ODS a TOP 09 vyčítají nejhlasitěji. Usilují o zastavení brojení proti polistopadovým destruktivním změnám. A kdo křičí nejvíce? Kdo má asi nejvíce másla na hlavě? Když slyším ty falešné, populistické, antibabišovské výkřiky předsedy ODS Petra Fialy a předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, je mi stydno.

 

Co závidí Andreji Babišovi? Že je úspěšný podnikatel? Mohli podnikat také! Že srozumitelně lidem tlumočí pravdu? To mohli také, pokud by nebyli plni závisti, nenávisti a pokrytectví. Proč tolik křičí? Protože dobře ví, že bez velikého kapitálového zázemí, jako má Andrej Babiš,  bez PR agentur a bez účasti na vlastnictví tisku v této postkomunistické zemi žádnou očistu nelze provést. Jedině Andrej Babiš má k tomu podmínky. A proto zde máme celonárodní tažení proti němu, tažení proti očistě společnosti.

 

Jak malí kluci, co boří na pískovišti druhému bábovičky, protože je má lepší! Bohužel jde o bábovičky každého z nás!

Autor: Bohumír Šimek | sobota 19.3.2016 7:14 | karma článku: 32,88 | přečteno: 1009x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,53

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04