Poslanci uzákonili další omezení lékařů

Elektronické recepty. Podle Borise Šťastného se ušetří 20 miliard korun ročně. Neušetří se ani koruna!

Podstatou je, že se utvoří úřad za pár stovek milionů korun, který bude shromažďovat údaje o všech pacientech a všech receptech všemi lékaři vystavených v republice. Lékaři nebudou smět psát recepty tak, jak jsme zvyklí na papír, ale budou je muset psát jen cestou elektronickou na počítači.

 

Lékař bude potřebovat pacientovi předepsat recept, tak jej nenapíše na papír, ale do počítače, pak odešle do specielního úřadu, kde mu na recepty vystaví podobný kód, jaký máme třeba v hypermarketu, ten lékař místo receptů vytiskne pacientovi tento kód, který pacient odnese do lékárny, kde magistr vloží specielní kód do počítače, odešle jej do specielního úřadu, z tohoto úřadu dostane magistr pokyn, které léky má vydat a pacientovi je vydá.

 

Podle Borise Šťastného se tak ušetří gigantické peníze. Jak? Politici předpokládají, že za předepisování léků dostávají lékaři provize od farmaceutických firem. Bledá závist! Tak se politici s Borisem Šťastným v čele rozhodli pro generickou preskripci. To znamená, že o názvu léku nebude rozhodovat lékař, ale lékárník.

 

Rozuměj: Tím by se údajná korupce od lékařů převedla do lékáren. Ale ty zmatky! A riziko smrti pacienta přecejen vedlo k tomu, že toto realizováno nebude.

 

Místo toho budou elektronické recepty. Údajná korupce se přenese na nejvyšší úroveň. Opět bez projednání s lékaři. A platí to. Zákon je zákon. Zda je realizovatelný, není podstatné. Zda občané souhlasí se shromažďováním svých citlivých údajů v rukou neznámých úředníků, nikoho nezajímá. Stamiliony korun vydané na existenci nového úřadu z našich peněz na naše zdraví, opět nikoho nezajímá. Zda mají všichni lékaři počítač, nikoho nezajímá. Komplikace ordinace lékařů v ordinacích nikoho nezajímá. Nefungování úložiště receptů stejně jako nefungování registru vozidel nebo registru sociálních dávek opět nikoho nezajímá...

 

Toto není cesta k úspoře!

Autor: Bohumír Šimek | úterý 12.3.2013 4:15 | karma článku: 0 | přečteno: 59x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 10,09

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01