Petr nebo Pavel?

Zkusme si posoudit, jakého prezidenta potřebujeme, co je skutečnou náplní jeho práce, v čem může být naší České republice prospěšný. Jeho politika musí být transparentní bez jakéhokoliv stranictví a politikaření.

Někteří kandidáti na prezidenta považovali za svůj cíl svrhnout vládu. To já vnímám jako totální destrukci české politiky. Komu má tato destrukce sloužit? Jaké bude mít důsledky pro naši budoucnost? Kdo řídí tuto destrukci? Není řízena ze zahraničí díky nějakým smlouvám, o kterých nevíme?

 

Za tím účelem si připravují půdu pro tuto destrukci bezhlavým pomlouváním a lhaním připomínajícím Putinův petrohradský trolling. Již dávno věděl Václav Havel, že lži a nenávist v zemi nám mohou přinést jen porobu a totalitu! Takové kandidáty rozhodně nevolím! Rozhodně nehodlám volit ani kandidáty, kteří slibují pomoc lidem, ale práce na zákonech se neúčastní, ač jsou za to placeni z našich peněz!

 

Druzí kandidáti nám nelžou a ví, že pokud mají přinést užitek našemu lidu, že na zákonech musí spolupracovat s vládou. Tato spolupráce pro lidi je nutná zejména v dnešní době, ve které nás sužují mnohá rizika. V této době potřebujeme jednotný zápřah, abychom se z té současné šlamastiky dostali.

 

Dnešní doba je vážná zejména pro destruktivní činnost některých stran, které staví svoje osobní úspěchy nad prosperitu naší země. Žijeme v postfaktické době, a tak nás nesmí zaskočit, když tyto populistické strany se díky perfektnímu Putinovu petrohradskému trollingu a nenávistnou lží posunují od populismu k anarchii.

 

Napsáno pro Respekt

 

Budu volit na prezidenta jen takového kandidáta, který je čestný, pravdomluvný, a který je ochoten spolupracovat na zákonech s vládou. Bez tohoto spojení sil se můžeme stát jen hříčkou v rukou Putinovy ruské mocnosti!

Autor: Bohumír Šimek | úterý 17.1.2023 13:24 | karma článku: 18,16 | přečteno: 533x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Jsme jako malé děti

28.6.2024 v 12:49 | Karma: 4,52

Bohumír Šimek

Sbohem, Slovensko!

21.6.2024 v 20:52 | Karma: 17,67

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,99

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 21,03