Paříž…Brusel…Nice…Mnichov…Allah akbar!

Lze zastavit nebo alespoň omezit nesmyslné vraždy ve jménu Allaha nebo jinak alterovaných osob, které se množí, jako houby po dešti?

Po každém vražedném útoku se scházíme a na místo vražd pokládáme květiny a hořící svíce, aniž bychom mnozí z nás tušili, že hořící svíce je symbol  Ježíše Krista a symbol věčného života. Co kdybychom se na místě vraždy sešli ke společné modlitbě?

 

Proč vraždí muslimové? Nenávidí nevěřící psy, nenávidí ateisty, nenávidí křesťany. Vraždí ve jménu Allaha nebo ve jménu Zla? Kladu si otázku, zda by těch muslimských vražd neubylo, pokud bychom se scházeli na místě vražd ke společné modlitbě? Muslimové by tak svými vraždami podporovali vitální křesťanská společenství. A tak by šlo o anticipační efekt, protože vytvářet křesťanská společenství rozhodně je v rozporu s jejich úmysly.

 

Jenže to muslimům nehrozí. V postkomunistických zemích trvá, že křesťané jsou zahnáni se svojí modlitbou z veřejnosti do svých domovů, kostelů a modliteben. A v západní Evropě tomu není lépe. Takže muslimové nejspíše nebudou svými vraždami aktivovat křesťanská společenství. A tak bude nejspíše trvat: Allah akbar!

 

Dalším problémem je i vraždění pomatených lidí. Očekáváme, že by nás toho měli uchránit lékaři psychiatři. Množí se však vraždy, kterým při nejlepší dobré vůli nemohou zabránit. Lékaři mohou léčit jen fysicky nebo duševně nemocné. Pokud je však člověk psychiatricky zdráv a je jen zlý, morálně pomatený, pokud není veden k vraždě hlasy schizofrenika, ale jen nenávistí, pak nespadá do péče lékařů. Ten spadá do péče kněží. Pokud jim to umožníme. „Nezabiješ!“ nám resonuje v nitru od nepaměti. Jen nevím, jak to předat, když ztrácíme zakotvení v Bohu. Bez Autority je to jen slovo. A pro někoho jen prázdné slovo…

 

Jisté je jedině to, že na sto procent zabránit vraždícím muslimům, psychotikům a zlým lidem nelze. Možná to jednou bude i u nás jako v Izraeli, že řada z nás bude mít speciální výcvik, právo nosit zbraň a použít ji v případě ohrožení člověka ještě před příchodem policie.

Autor: Bohumír Šimek | neděle 24.7.2016 6:12 | karma článku: 28,90 | přečteno: 1264x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 19,74

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04