Občané Česka začínají myslet

Je pozoruhodné, že naši politici, ale i naši politologové posuzují naši politiku jen v ideologických rozměrech a pomíjejí skutečné změny ve společnosti. Pane prezidente, mýlíte se, poslední volby nejsou debaklem pravice.

Od mnoha politiků slyšíme, že pravolevé vidění politiky je již dávno zastaralé a nefunguje. Ale nikdo nám neřekne, proč se máme spokojit s pojmy „pravice“ a „levice“ jako s pojmy obsahově vyprázdněnými.

 

Vyprázdnění těchto pojmů začalo opoziční smlouvou mezi Václavem Klausem a Milošem Zemanem, kterou bylo zahájeno dělení ekonomických zájmů a dělení našich peněz našimi politiky, které trvá dosud. Jen se stále zdokonaluje. Éra opoziční smlouvy mezi ODS a ČSSD byla ztrátou skutečné kritiky vládnoucí strany, dobou pronikání organizovaného zločinu souhlasně do obou těchto stran. Takže vraždy našich novinářů, jak je známe z Ruska, byly náhle realitou, před kterou jen taktak unikla novinářka Slonková.

 

Od doby opoziční smlouvy ODS a ČSSD pod vedením Václava Klause a Miloše Zemana dochází ke gigantickým ztrátám z našich peněz do rukou politiků vládnoucích stran a do rukou jejich soudružských kumpánů v rozsahu více než sto miliard korun ročně. V tom pravolevé polarizované myšlení ztrácí smysl.

 

Politici se dělí na dvě zcela jiné skupiny. Jedna skupina se snaží žít poctivě a čestně. Ale druhá skupina, mnohem větší skupina, si dělá z politiky osobní kšeft a jakýsi formalistický liberalismus nahrazují prachsprostými zlodějnami, tunelováním, korupcí a loupežením našich peněz. Účastní se na organizovaném zločinu, znásilňují policii, justici a tvoří justiční mafii. A toto dělení jde napříč stranami, zejména ODS a ČSSD, ale nevyhýbá se to žádné straně.

 

Občané si postupně uvědomují, že v demokracii nelze zhýralost politiků řešit třetí pražskou defenestrací, ale pouze s využitím svobodných voleb. Od opoziční smlouvy si postupně uvědomují, že „pravice“ a „levice“ jsou jen štítky za nimiž už není ani odpovídající ideologie. Ideologické heslo „Pravice je tu pro bohaté“ již nefunguje. Tyto strany slouží miliardářům a mají z toho provize. Ideologické heslo „Levice je tu pro chudé“ nefunguje též. I tyto strany slouží miliardářům.

 

Politici se dělí napříč politickým spektrem na ty, co mají provize z tunelování, korupcí, protekcí a defraudací našich peněz pod ochranou ochočené policie a justice, a na ty kteří berou svoji profesi jako službu společnosti. A i když se o tom veřejně prakticky zatím nemluví, chování občanů se mění.

 

Byli jsme svědky, jak občané při volbách dokázali vyloučit největší gaunery z aktivní vrcholné politiky. Nyní se toto dělení politiků projevilo v prezidentské volbě. A nyní nás čeká zápas mezi těmito frakcemi, který rozhodne o tom, kam se bude naše republika ubírat. Mezi solidní státy s bohatou prosperující společností, nebo mezi rozvojové státy s živořícími občany pro nenasytnost jejich politiků.

 

Zatím vyhrál Miloš Zeman, dostal 24,2% hlasů. Spolu s Václavem Klausem byl odchován v komunistickém Štrougalově Prognostickém ústavu, spolu zavedli opoziční smlouvu, která se stala zdrojem krytí veškerého bahna tunelování, korupce, protekce a defraudace. Je vynikající řečník, pyšný a pohrdající lidmi ve svém okolí. Pro mnohé lidi je uhrančivou osobou. Byl doporučen národu Václavem Klausem, který se svojí amnestií jednoznačně zařadil mezi tuneláře, korupčníky a jiné ekonomické defraudanty. Miloš Zeman je tudíž pokračováním Klausovy tunelářské éry. To bys chtěl?

 

Druhým je kníže Karel Schwarzenberg se svými 23,4% hlasy. Solidně vychovaný, přímý, čestný, nebojí se říci cokoliv, čemu věří, má zkušenosti s místní i evropskou politikou s jednoznačnou vizí toho, co naše země potřebuje. Spojuje všechny slušné lidi proti korupčním politikům. Je garancí změny politiky k lepšímu, tak jak po tom všichni dobří občané volají.

 

Jan Fišer s 16,4%, původně favorit číslo jedna, vynikající služebník tomu, kdo ho platí. A právě tyto peníze pocházejí z nečistých rukou. Zhrzený a zklamaný.

 

Jiří Dienstbier dostal 16,1% a je to perspektivní, schopný politik, stojí na straně práva a spravedlnosti, a proto věřím, že je budoucí předseda skutečné ČSSD osvobozené od frakce korupčíků. A koho budou socialisti doporučovat? Jiří Dienstbier by nejraději volil konec současné éry a směřování do nové slušné společnosti, ale Bohuslav Sobotka hodlá pokračovat v Klausovsko-Zemanovské opoziční smlouvě.

 

Zuzana Rothová (4,9) je vynikající, morálně kvalitní politička se zkušeností z místní i evropské politiky, je garantem naší změny k lepšímu a dala přednost potřebám země před svými zájmy, což v našich očích vysoko vyrostla. Víme, že by byla schopnou prezidentkou. Svůj elektorát nabízí knížeti Schwarzenbergovi.

 

Vladimír Franz (6,8%) a Táňa Fišerová (3,2) jsou svědectvím toho, že ušlechtilost ducha, smysl pro spravedlnost a další významné hodnoty člověka nestačí k vyvolení do úřadu prezidenta.

 

Přemysl Sobotka  a jeho výsledek (2,5%) je ostudou pro ODS. Je mi ho líto. On sám čestný člověk, který nemá nic společného s gaunery ve své straně, utrpěl tím, že ODS se svým předsedou se přihlásila dobrovolně k amnestii Václava Klause. Pane prezidente, nejde o debakl pravice, jde o debakl způsobený rozumně myslícími občany, kteří chtějí změnu k větší solidnosti Česka.

 

Prohrála Jana Bobošíková s 2,4% počtem hlasů. Vzpomenu-li na minulou volbu, že tam dělala jen vatu, kladu si otázku, zda i tentokrát neměla jen rozdělit hlasy těch, které zákulisní kmotři nechtějí. Chtěla vůbec být prezidentkou?

 

A tak nás čekají volby mezi tunelářskou érou a slušnou společností.

Autor: Bohumír Šimek | středa 16.1.2013 12:11 | karma článku: 21,34 | přečteno: 1307x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Jsme jako malé děti

28.6.2024 v 12:49 | Karma: 3,94

Bohumír Šimek

Sbohem, Slovensko!

21.6.2024 v 20:52 | Karma: 17,45

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,99

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 21,03