Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J61o65s16e61f 28P63o76t61r

16. 1. 2013 22:01

Pane Jirousek,

já jsem to napsal dole, ale protože byse si toho asi nevšiml opakuji. V časopise "Vesmír" ročník 1983  je článek z Prognostického ústavu od Miloše Zemana , který se týká modelování prognóz.

0 0
možnosti
VH

Mám jen drobnou výhradu. Týká se věty "Éra opoziční smlouvy mezi ODS a ČSSD  b y l a......".   Opoziční smlouva stále existuje. Opoziční smlouva hovoří o trvalé spolupráci. Nebo jste slyšel o jejím ukončení?

   PS: Nezapomeňte, že Zemana doporučuje Klaus.  Od počátku (když existoval kandidát ODS a dalším kandidátem byl pan Fischer).

1 0
možnosti

Jistě. O opoziční smlouvě se sice nemluví, ale rozdělení Česka trvá!

:-)

0 0
možnosti
MJ

Proč lžete? Miloš Zeman v žádném "Štrougalově" prognosťáku nebyl! Pracoval tam v letech 1990-1993, tedy za žádného Štrougala a už vůbec ne s Klausem. Naopak, Miloše Zemana opakovaně za jeho názory vyhazovali komouši z práce i z vysoké školy!

2 2
možnosti
VH

Ale jděte.  M. Zeman byl současně poslance a pracovníkem prognostického ústavu? Jak jste na to přišel.

    Nevím, jak dlouho dělal v Prognosťáku (a určitě s Klausem), rozhodně tam byl před rokem 1900 a delší čas. Veleznámý článek z roku 1988 či 1989 (?), uveřejněný v Technickém magazínu psal jako pracovník Prognostického úřadu (jedině tak mohl projít). A nebyl to zdaleka první jeho článek, který pod touto hlavičkou psal.

  PS: Všimněte si, že vás neoznačuji buransky za lháře. Mýlit se je přece lidské. Možná vám to něco napoví.

1 0
možnosti
JN

J80a89n 53N34o97v87á46k

16. 1. 2013 12:45

Milda na Hrad R^[>-]

3 1
možnosti
VK

z jednoho dnešního blogu - těžko to vystihnout lépe...

Výhodou Miloše Zemana je i to, že posledních deset let žil životem obyčejného člověka, a takového prezidenta jsme tady vlastně od roku 1918 ještě neměli. Jistěže se i na něj třeba během jeho premiérování nabalila spousta pochybných existencí, nelze mu však upřít jedno. Nikdy se nestal pochybnou existencí sám, ani v nejmenším nějak zázračně nezbohatnul.

4 1
možnosti

Doporučil bych všimnout si jeho poradů!

:-)

0 0
možnosti
KN

K53a76r20e75l 26N20o85v73á91k

16. 1. 2013 12:30

Občané možná myslet začínají, Váš článek moc promyšlen není.

Za čestným Karlem, rakouským občanem, ,  stojí zákon o církevních restitucích, zadlužování státu, krytí korupce na MZV, zvyšování daní, snižování dávek invalidům, finanční pomoc Řecku, politické krytí kumpána Kalouska  a to zdaleka není všechno.

6 4
možnosti
MS

Máte pravdu, pan Šimek je značně zmatený

0 1
možnosti
OF

Zeman možná takový zloduch jako Klaus nebude, vedlejší efekty opoziční smlouvy se

možná nedaly předpokládat. Jinak ale 100% shoda s hodnocením kandidátů.

Karma R^

3 2
možnosti
VH

Možná se "vedlejší efekty" nedaly předpokládat neznalými. Jenže ta smlouva byla sepsána právě pro ty "vedlejší efekty".  A pozor: byla sepsána jako smlouva trvalá (!!!), na což se už zapomíná. A dosud vypovězena nebyla.  Cílem bylo, jak je u všech koaličních smluv běžné, rozdělení postů, koryt, vlivu a vzájemné pokrytí této dělby. Snaha o posvěcení takových kroků podstatnou změnou volebního zákona.

1 0
možnosti
  • Počet článků 646
  • Celková karma 17,42
  • Průměrná čtenost 1073x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!