Místo politiky politikaření?

Antibabišovský team produkuje další dvě lži a nepravdy proti Andreji Babišovi. Co je za touto celonárodní antibabišovskou národní frontou?

Jde především o ODS, která nejen ústy Petra Fialy semení do společnosti, že Andrej Babiš odmítá koaliční vládu a chce vládnout s menšinovým kabinetem. Stokrát opakovaná lež se prý stává pravdou. A tak všechny ostatní strany to po Petru Fialovi papouškují.

A jak je to tedy doopravdy? ANO šlo sondovat možnosti koaliční pravicové vlády do lůna ODS a dostalo se jim předem odmítnutí, aniž by ANO mohlo sdělit svoje představy. A odmítnutí spolupráce se šíří všemi stranami. Jen Tomio Okamura chtěl vládnout spolu s ANO za tiché podpory komunistů. Jenže to by byla mnohem rizikovější kombinace vládnutí než pravicová vláda ANO+ODS. Šlo by o mnohem rizikovější odmítnutí Evropské unie a Eura, což by pro Česko bylo vážným krokem zpět.

Kdo tedy odmítá koaliční vládnutí a nutí Andreje Babiše k menšinovému vládnutí? Babiš? Ne, všechny ostatní politické strany s Petrem Fialou v čele! Tak proč nám Petr Fiala lže? Protože již před volbami dal svým voličům slib o koaličním vyjednávání.

A jako druhý falešný postoj vnímám boj o předsedu sněmovny. Radek Vondráček z ANO nebo Petr Fiala z ODS? Voliči rozdali karty tak, že předsednictví poslanecké sněmovny patří ANO. Petr Fiala tvrdí, že to musí být post pro ODS, protože předseda sněmovny rozhoduje o jménu premiéra po dvou neúspěších.

Kdo poslouchal dne 6/11-2017 předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského, ví, že po dvou nezdařených pokusech prezidenta o jmenování premiéra vlády, má předseda sněmovny povinnost vyjednat ve stranických klubech podporu pro kandidáta parlamentu, kterého navrhne prezidentu republiky ke jmenování, aby vláda ve sněmovně dostala podporu. Teprve, když poslanecké kluby poruší slib a odmítnou schválit domluvenou vládu, má prezident možnost rozpustit poslaneckou sněmovnu.

Dovedu si představit, jak člen ANO Radek Vondráček dá mezi parlamentními kluby dohromady vládu, která bude mít podporu, ale rozhodně si nedovedu představit úspěšné toto vyjednávání u negativistického, politikařícího Petra Fialy. To politikaření je bohužel typické i pro ostatní členy ODS. S kým by chtěl Petr Fiala tvořit vládu, když odmítne ANO. Chce snad koalici s Okamurou a komunisty? Proč členové ODS se vysmívají Andreji Babišovi, že by měl utvořit většinovou vládu a tu většinovou vládu mu neustále znemožňují? Ale ani Petr Fiala nedá slušnou většinovou vládu bez Andreje Babiše!

Tu antibabišovskou národní frontu Andreji Babišovi nezávidím. Sám nedokáži poznat, co je pravda a co je lež. A tak jen čekám, jak se svých povinností zhostí politici, které si v zastupitelské demokracii zvolili naši voliči. A to, že Andrej Babiš požaduje presumpci neviny, mne nepřekvapuje, pokud je přesvědčen, že vždy postupoval podle českých zákonů, a proto jeví, že nemůže být odsouzen. Po dobrovolném odchodu z politiky by si už v politice neškrtnul, jako mnozí jiní politici před ním.

Autor: Bohumír Šimek | úterý 7.11.2017 23:01 | karma článku: 32,07 | přečteno: 804x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,14

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04