Máš strach z budoucnosti Česka?

Tak jsme se dobrovolně a svobodně rozhodli pro odklon od Evropské unie k východnímu stylu obchodování a východním mocenským stylům panování.

Východní styl kšeftování bez pevných pravidel vyhovuje mnohým našim rychlozbohatlíkům po českém klondajku a není divu, že se k němu u nás přichylujeme, když jej zde po Listopadu především díky Václavu Klausovi a Miloši Zemanovi pěstujeme.

A takovýmto zbohatlíkům samozřejmě nevadí východní mocenský styl s omezenou demokracií a s omezenou svobodou slova, s politickými vězni a s ojedinělými výkřiky svobodných umělců, kteří se dobrovolně a svobodně vydávají do rukou represivních orgánů. Takový je Východ.

Je Západ lepší? Evropská unie se vzdává svých židovských a křesťanských kořenů a zatím si neví rady s ohrožující muslimskou kulturou. Vysmáli jsme se Ježíši Kristu, a tak přichází Mohamed. A my máme strach z cizího. Je to pochopitelné. Jsme zvyklí, že křesťanství je víceméně unifikováno ve Vatikánu. Ale islám se liší podle jednotlivých muslimských duchovních a podle jejich individuálního výkladu Koránu. A důsledkem je láska k bližnímu nebo vraždy.

Navíc v Evropské unii převažuje levicové myšlení a to pravé pravicové myšlení zde chřadne. A to se všemi přirozenými důsledky. Paradoxní je, že i u nás po čtyřicetiletém komunistickém brainwashingu prakticky chybí pravicové myšlení, ale přesto dokážeme mnohé spoluobčany odvracet od Evropské unie právě kvůli tomu převládajícímu levicovému myšlení.

Česko je však omezeno i svojí geografickou polohou a tím, že přes čtyřicet let bylo přidruženou součástí sovětského impéria. Ruští občané stále naplnění sovětským a stalinským myšlením, jsou udržováni v představě, že východní Evropa je stále v ekonomickém i politickém zájmu imperiálního Ruska.

V takovéto situaci se o posledních prezidentských volbách mluvilo, že ve skutečnosti volíme mezi Východem a Západem, mezi přikloněním se k Rusku a přikloněním se k Evropské unii. Miloš Zeman byl symbolem obrácení se k Východu a Jiří Drahoš byl symbolem obrácení se k Západu. Zvítězil Východ.

Pro mnohého je to nepochopitelné, že zde žije tolik lidí bažících po ruském protektorátu, jako bychom toho komunistického teroru neměli dost za čtyřicet let. Nevím kolik z vás čtenářů mělo stejné štěstí jako já, ale já jsem byl před posledními volbami oblažován pěti až deseti maily denně, které mi sdělovaly zaručeně „pravdivé“ informace o Jiřím Drahošovi ohavně hrubého zrna, které byly rozesílány českými komunisty a řadou ochotných simplexních občanů.

Každý z nás již dávno může vědět, co je to hybridní válka. Vpadnout do druhé země s tanky, děly a pěchotou, jak to udělali Rusové s Němci, Poláky a Maďary v roce 1968 do Československa, se už dnes jako základní útok nedělá. Dnes je především důležité rozdělit občany v zájmové zemi na různé antagonistické skupiny a postavit občany proti vlastní vládě.

Za tímto účelem je země infiltrována různými agenty, kteří utvářejí síť šiřitelů nejrůznějších štěpících materiálů. U nás dle našich investigativních novinářů sídlí již téměř padesát ruských serverů, které do naší společnosti šíří roztodivné desinformace. Zpočátku byly celkem snadno rozeznatelné pro svoji typickou neostalinistickou, komunistickou dikci, která nám byla důvěrně známá z předlistopadové éry. Nyní jsou tyto desinformace mnohem sofistikovanější a kvalitnější.

Šíří mezi obecným lidem nenávist vůči našim politikům, nenávist vůči naší demokracii, nenávist vůči Evropské unii, nenávist vůči nejlepším evropským politikům, nenávist vůči NATO a nenávist vůči USA. Šíří se nedůvěra ke kvalitním, zejména investigativním, novinářům, k veřejnoprávní televizi a rozhlasu. Ale šíří se i dehonestující pověrčivost a víra se dává na roveň pověře. A pečlivě se šíří vstřícnost vůči Rusům a vůči Vladimíru Vladimíroviči Putinovi.

Bohužel, žijeme v postfaktické době, kdy nerozlišujeme mezi pravdou a lží, stavíme je na roveň. A to je humus pro desinformace i pro hybridní válku.

Není to tak dávno, co jsem odhadoval, že těmto desinformačním zaručeně „pravdivým“ zprávám v Česku věří jedna třetina obyvatel, ale poslední volby nám prozrazují, že množství občanů žijících v této proruské bublině je již polovina! A to je nejvyšší čas se probrat z našeho polistopadového snu, z naší iluze o svobodě a demokracii, že je nemusíme neustále bránit, že se ubrání samy.

Máš strach z budoucnosti Česka? Já ne! Já věřím tradované větě: Člověče přičiň se a Pán Bůh ti pomůže…

……………………………………………………………………………………..

Omlouvám se, že jsem nepovolil diskusi. Většina z vás nediskutuje, ale rozbíjí diskuse. Diskuse jsou obsazeny proruskými komunisty, bývalými estébáky a hloupými trolly! A tito diskutují hlava nehlava!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | pondělí 5.2.2018 22:56 | karma článku: 22,87 | přečteno: 892x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,54

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04