Likvidace ČSSD v přímém přenosu

Tandem Zeman-Babiš je pro sociální demokraty již definitivně likvidační. Jan Hamáček uvěřil politikům, kteří si jeho důvěru nezaslouží. Chtěl zachránit Česko, ale obětuje sám sebe a svou stranu.

Ač je to neuvěřitelné, likvidace ČSSD byla zahájena nástupem Miloše Zemana na prezidentský úřad. Sám by to jistě nedokázal. Ale má na to nejrůznější organizace, které využil i při své volbě. Vnitrostátní a dle zlých jazyků i zahraniční. Každý dnes již ví, že ruské peníze ovlivňují politiku po celé Evropě a nejspíš po celém světě. Belgie, Anglie, Francie, USA, Itálie... A bylo by divné, pokud by Česko mělo být vynecháno.

Miloš Zeman je člověk starý a nemocný, snadno manipulovatelný svými loutkovodiči na Hradě. Je nebezpečný prokázanými pomluvami a opakovanou lží, je nebezpečný svou touhou po absolutní moci a je nebezpečný svojí mstivostí. Jeho rodná strana mu při souboji o prezidentský post s Václavem Klausem zabránila jeho vítězství a to Miloš Zeman neodpouští. Nechutně se mstí. Stačí vzpomenout na Lánský puč, který Bohuslav Sobotka úspěšně překonal. Ale ani tyto úspěchy se neodpouští! A další potupy následovaly. A dnes to odnese také Jan Hamáček. ČSSD je na hraně likvidace.

Poslední dobou Miloš Zeman ničí Jana Hamáčka a celou ČSSD neoprávněným kádrováním navržených ministrů. Ministry za sociální demokracii Miloš Zeman neodvolává ani nejmenuje včas. Tím paralyzuje ČSSD a ochromuje aktivity vlády, která se musí zabývat personální politikou více než potřebnými zákony, které mají v projednávání zpoždění.

Toto pondělí se schází vedení ČSSD, aby sociální demokraté rozhodli jak dál. Ministr kultury Staněk je odvoláván osm týdnů, ale to odvolání je teprve Zemanem přislíbeno. A jeví se to tak, že Šmarda nemá šanci na jmenování ministrem. Pokud budou sociální demokraté na jmenování trvat, může se to odkládat na další měsíce. Vnímám to jako nedůstojné vodění sociálních demokratů za nos. Tím je Zeman štěpí do nicoty. Co s tím?

ČSSD je v patové situaci. Ať zvolí jakoukoliv cestu, dojde k další ztrátě voličů. Sociální demokraté se mohou rozhodnout vystoupit z Babišovy koaliční vlády. Jednak to voliči neskousnou, protože to bude prezentováno za ukončení dobře fungující vlády. Navíc si ministry nebude moci vybrat Andrej Babiš, protože mu je do vlády najmenuje Miloš Zeman. Ono nestačí, že je současná vláda v hrsti komunistů. Nyní bude navíc v hrsti přímo Zemana. Takže vystoupení ČSSD z vlády znamená pro nás totální podřízení našeho parlamentního systému demokracie do absolutních rukou Miloše Zemana. Dokáže proti tomuto vykloubení Ústavy naše opozice něco podniknout? Nezdá se, že na to mají!

Druhou možností pro ČSSD je, přes veškerá pokořování hradního Pána a přes veškeré usilovné štěpení strany, zůstat dál v Babišově vládě, i když pokud si sociální demokraté nebudou moci vybrat svoje ministry, tak bude dál porušována koaliční smlouva. To je však také sebevražda. ČSSD ztratí svoje voliče a zákulisním štěpením se může rozpadnout na dvě nicotná křídla. Jedno zůstane závislé na Hradu a druhé se pokusí udržet si svobodu a nezávislost na Zemanovi.

Nevím, zda to můžeme označit za patovou situaci, nebo Miloš Zeman právě dává sociálním demokratům posledním šachem mat. Ač nejsem stoupenec ČSSD, je mi jí líto. Takto skončit si nezasloužila!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | pondělí 15.7.2019 0:08 | karma článku: 17,83 | přečteno: 615x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,24