Konec vlády jedné strany!

provolávali jsme na náměstích. Dnes třicet let po Listopadu nám vláda jedné strany nevadí. Ani totalita! Minulá komunistická, ani potenciálně jiná! Jak je to možné?

Všimněme si stranických preferencí. Vláda jedné strany podporovaná papalášem a komunisty nám nevadí. Potenciální hrozba návratu totality nám nevadí. Třetina občanů zapomněla na komunistické hrůzy a vzpomíná s nostalgií na vládu komunistické strany u nás. Potenciální hrozba totality jim nevadí, pravdu ochotně zaměňují za lež, nemají úctu ke svobodě a liberální demokracii, nemají úctu k druhému člověku. Kam se nám vytratilo nadšení, že pravda a láska zvítězí?

Mnozí z toho obviňují strany nedávno vládnoucí. Především Petra Fialu s jeho ODS a Miroslava Kalouska. Jiní z toho obviňují našeho prezidenta, jak úspěšně dělí naši společnost na hospodské a kavárníky, jak preferuje komunisty a Andreje Babiše s jeho hnutím ANO, jak lehce prorokoval příchod totality. Mnozí z toho obviňují desítky desinformačních webů chrlících do naší společnosti hoaxy a fake news.

Náš prezident je zvláštní v dovednosti rozeštvávání naší společnosti. Odmítá jmenovat profesory, kteří si svoji profesuru zasluhují za svoji vědeckou práci na vysokých školách, odmítá jmenovat generály tajných služeb za úspěšné zlikvidování aktivní sítě ruských agentů. Naopak na Hradě vyznamenává estébáky a prominenty komunistické éry.

Již léta mne kamarádi varovali před Andrejem Babišem. Ale je to chytrý pán, a já jsem jej stále omlouval, jak jeho členství v komunistické straně, tak i jeho estébáckou minulost. Pak jsem byl seznamován s jeho podnikatelskou neurvalostí a začal jsem pochybovat, zda vést stát jako svoji firmu je to pravé ořechové. Jeho vlastnění médií mi nevadilo. Ale když složíme dohromady moc mediální, moc politickou, moc exekutivní a ingerenci jeho kamaráda do moci soudní, pak takové uchopení moci je totální. Andrej Babiš vládne rád a s chutí. Nikdo si na něj nedovolí. A lid ho miluje čím dál tím víc. A za bukem číhají komunisti jak horda starého Lotranda. A ti už s totalitou mají svoje dlouholeté zkušenosti.

Já vím, mnozí stále věří, že nikdo lepší než Andrej Babiš v této zemi není. A než Miloš Zeman také ne. Proto mnozí budou Babišovo ANO volit a preferují ho tak, že Babiš bude moci totálně vládnout sám. A znovu nám tak bude vládnout jen jedna strana. Je to dobře?

Autor: Bohumír Šimek | úterý 12.11.2019 23:14 | karma článku: 19,70 | přečteno: 626x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 19,73

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04