Koho budu volit?

Jak si vybírám politiky? Volební programy jednotlivých stran nečtu. Jsou všechny stejně krásné, plné slibů, většinou nesplnitelných! Svých politických proklamací se politici stejně nedrží!

Politiky sleduji průběžně. Zejména na ČT v Otázkách Václava Moravce, kde jde o přímý přenos. Sleduji nejen, co říkají, ale i to, jak se tváří. A moc mi v tom pomáhají kvalitní kameramani a kvalitní režie. Dokážou zachytit i vzájemné reakce na výroky. Každý lidský projev má dvě složky, verbální a emocionální, a často je zajímavější a přínosnější emocionální doprovod než samotné slovní vyjádření.

Začněme tím, koho volit nebudu. Pokud politik zalže, je pro mne nevolitelný i s celou svojí stranou. Nelíbí se mi, jak vládnoucí strany soupeří o to, která je pro občany potřebnější. A vítězné ANO má zajištěno tolik hlasů, že už můj hlas nepotřebuje, nehledě k tomu, že vládu jedné strany už nechci znovu zažít.

Nebudu volit antisystémové strany. To jsou strany, které mají plnou hubu svobody a demokracie, ale když pohlédnu na jejich předsedu a on promluví, objeví se mi pod jejich nosem knírek a nad čelem patka doleva. Těch stran se bojím. Naštěstí zatím dostávají průběžně jen šestinu hlasů.

Nebudu volit ani systémové strany, které se dosud nezbavily svých politiků, které se starají především o svůj politický byznys, a které se dosud nezbavily svých kmotrů.

Nebudu volit strany, které pohrdají jednotou evropských států, které by mohly vytvořit Spojené státy evropské a stát se silným partnerem pro světové mocnosti, které po jejich sjednocení jen tak někdo nepřemůže.

Nebudu volit strany, které dávají přednost socialistickému inženýrství před svobodnými, přirozenými vztahy, protože důvěřuji více přírodě než člověku, který dokáže přírodu systematicky ničit, včetně mezilidských vztahů.

K volbám samozřejmě půjdu. Ale volit budu jen lidské politiky na úrovni, kteří ctí pravdu a nelžou, váží si druhého člověka a jeho svobody, váží si spravedlnosti, váží si právního státu a demokratické dělby moci. Jenom takové politiky budu volit! A je jich hodně v několika stranách! I slušný občan má zatím možnost si vybrat. A tak pečlivě vybírejme!

Autor: Bohumír Šimek | pátek 18.9.2020 20:05 | karma článku: 16,26 | přečteno: 669x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 10,07

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01