Jde o stávku nebo destrukci státu?

Minulá vláda státní kasu zcela vyprázdnila. Není, co rozdávat. Ani adresně. Odbory usilují o snížení příjmů do eráru a zvýšení výdajů. Odbory přitom neví, co chtějí. Ví jen, že vláda musí pro svoji neschopnost padnout.

Nejsem politolog. Jde o moje osobní vnímání politiky. Nechci, abys mi věřil. Chci, aby ses nad mými slovy zamyslel. Žijeme v době vrcholného zápasu o naši liberální demokracii, občanské svobody a právní stát. U nás nejde o samovolné fungování demokracie, která funguje, aniž bychom pečovali o její kvality.

 

Naše demokracie je příliš mladá, neusazená, nevycválaná. Proto je snadno ohrozitelná zevnitř i zvenčí.

 

U nás je řada občanů spojených s komunistickou předlistopadovou érou. Řada z nich se na té zhoubné totalitě docela dobře přiživovala. Řada našich občanů byla uchvácena komunistickou mocí a byla ochotna pod dohledem ruských tajných služeb sloužit jako estébáci, propagátoři, prosovětští ideologové, soudci vykonávající politické vraždy, pronásledovatelé svobodného myšlení, nenávistní tyrani našich občanů schopných pro pravdu vraždit kvalitní lidi.

 

Tito občané se báli odvety, že by mohli viset na kandelábrech, a proto se dočasně stáhli z veřejného života. Ale záhy v té naší devastované občanské společnosti podporováni ruskými tajnými službami zdvihli hlavu a ujali se transformace a moci v naší společnosti politicky i ekonomicky.

 

Pro svoji amorálnost postavili základy naší nově utvářené společnosti na lži, komunistické nenávisti, na postsovětské korupci a protekci, na politickém byznysu a na zvrácených mezilidských vztazích. Absolutní nezájem o naši vlast a ochota sloužit ruské imperiální, agresivní mocnosti jsou rizikem pro naši státní svrchovanost

 

Proto jsme se zaštítili obranou silou Evropské unie a v obranném společenství Severoatlantické aliance. Od Listopadu se potýkáme s ruskou desinformační hybridní válkou vyzývající k opuštění Evropské unie a NATO. Usilovali o to především komunisti, neochvějní služebníci ruského imperialismu, velmi nenápadně o to usiloval Václav Klaus, o to nápadněji udržoval submisivní vztahy vůči Rusku Miloš Zeman.

 

Andrej Babiš se mi z tohoto hlediska jeví velmi zajímavě, chová se jako současný ruský oligarcha sloužící Putinovi. Ti z nečistých peněz si kupují nemovitosti v západní Evropě a slouží ruské zhoubné moci pro svůj osobní prospěch. Rád bych věřil, že to tak není! A kdo narativu ruské hybridní války u nás slouží dnes? Není to veliký „vlastenec“ Tomio Okamura se svojí SPD? Registrujete také, jak naši občané nejvstřícnější k ruskému imperialismu se hrnou do jeho strany?

 

A v této situaci na současné vládě pana premiéra Petra Fialy, která zdědila po minulé vládě vymetenou státní kasu, musela aktivně řešit naši závislost na imperialistickém Rusku, musela se postavit čelem k zanedbávané obraně v době napadení Ukrajiny agresivním Ruskem. A v této situaci jí opozice podráží nohy při řešení současných problémů.

 

Ruská desinformační hybridní válka jede na plné obrátky a společnost je hecována proti sociálnímu smíru. A k tomu se přidávají odboráři. Opozice lže, Babiš nehorázně lže a zaměňuje demokracii totalitou, Okamura lže a slouží vítězství Putina. A obory, do Listopadu ochotně sloužící komunistické totalitě, se místo služby pracujícím občanům snaží rozvrátit náš polistopadový systém politicky i ekonomicky.

 

Situace není příznivá. Bohatí bohatnou a chudí chudnou. Opozice a odbory usilují o pád vlády. Situace mi připomíná poválečný Vítězný Únor 1948, kdy komunisti pod ochranou ruských tajných služeb provedli svůj puč. Dnes jsou podobné podmínky. Ekonomicky jsme rozhodně nedohnali západní Evropu, naše zem je opět prošpikována ruskými agenty s jejich českou pátou kolonou a je zde řada politiků ochotných se chovat jako anarchističtí komunisté před 75 léty.

 

Dovedou odbory zhodnotit, kam vede jejich iniciativa? Lékaři jsou výjimeční, že stávkují za dodržování zákonů. K tomu se připojili zdravotnické odbory, aby se konečně změnili podmínky práce pro lékaře a sestry. Opět po létech upozorňují, že pokud politici neupraví podmínky práce zdravotníků, budou vysoce kvalitní nemocnice bez personálu. To už je dnes zcela zjevné. Jen mám obavu, aby odborářské aktivity nepřispěly k puči překabátěných postkomunistických oligarchů.

 

MUDr. Bohumír Šimek

 

Napsáno pro Seznam Zprávy a MchPD

 

P.S.

Tímto podpisem náš prezident generál Petr Pavel prokázal, že je demokrat, který neslouží polistopadovým, překabátěným oligarchům:

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pavel-podepise-konsolidacni-balicek-40451574#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | středa 22.11.2023 20:29 | karma článku: 26,92 | přečteno: 979x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,05

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,24