Jde o boj Mohameda s Ježíšem Kristem?

Proč se bojíte, vážení Evropané, že islám převálcuje vaši kulturu, když si své kultury vůbec nevážíte a ve skutečnosti jí pohrdáte?

Můj prapraděd ve svém domě za příspěvek císaře pána vystavěl dvě třídy, protože obec zatím neměla školu a děti musely jezdit za základním vzděláním do města. A nebál se dětí, že mu na dvoře něco zcizí nebo rozbijí. Tenkrát děti byly vychovávány v náboženství a byly vedeny ke spořádanému životu. Nikoho nenapadlo krást, kromě kočujících bezdomovců. Ale ani cikáni nekradli z jiných důvodů, než byl jejich boj o přežití.

 

Ještě když jsem byl jako dítě, byl náš dům otevřený každému příchozímu a na noc se nezamykal. Proč by kdo komu kradl? Chodili jsme s rodiči do kostela, naši rodičové pracovali a všichni jsme se měli tak nějak stejně. Žilo u nás několik rodin, ale nikdo neměl důvod krást.

 

Když jsem dospěl, svět se nějak změnil. Lidé se nechodili na náš dvorek dívat, aby se podívali, jak se od jejich školních let náš dvorek proměnil. Najednou nám v patře ukradli zvonek, kterým jsme se svolávali k obědu z veliké zahrady. Pak jsem našel na starém velikém kříži v chodbě hrubý zářez nožem testující corpus, zda je skutečně dřevěný. A tak jsem musel zamknout chodbu ve vchodu.

 

Ale to nestačí. Ze zamknutého prostoru mizí nové stroje, nářadí a veškeré upomínky na starou dobu. Ta ztráta evropské kultury probíhá člověku před očima. Co je příčinou? Vždyť se máme prakticky všichni stejně dobře. A nakonec stejně ti chudší nekradou.

 

Když čtu na současných blozích iDnes, že pravda neexistuje, protože každý má svoji pravdu, že láska je nesmysl, že diskutující bloger článek pozorně nepřečetl, ale hlavně vehementně diskutuje proti jeho tezím, když zde čtu pomluvy a lži bez ohledu na realitu, kladu si otázku, kam se nám vytratila ta stará, dobrá, evropská kultura.

 

A když se Evropané nestarají o svoji kulturu, nekultivují ji, proč se tedy bojí jejího konce? Všichni jsme odpovědní za to, zda zvítězí v Evropě Ježíš Kristus nebo Mohamed. Každý se na tom boji podílíme! Každý!

Autor: Bohumír Šimek | čtvrtek 17.9.2015 14:11 | karma článku: 26,26 | přečteno: 822x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Sbohem, Slovensko!

21.6.2024 v 20:52 | Karma: 17,44

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,99

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 20,85

Bohumír Šimek

Co volíš?

30.5.2024 v 13:02 | Karma: 15,07