Hrad lže

Je skutečně největší ostudou naší státnosti naše občanská společnost znevažující prezidentský úřad nebo je příčinou tohoto znevažování samotný Hrad?

Když spolek Ztohoven zaměnil prezidentskou standardu rudými trenýrkami, část společnosti to považovala za nedůstojné znevažování prezidentského úřadu, ale část společnosti to již brala jako trefné vyjádření k hradní politice, která se odlišuje od politiky vládní, která má být dle Ústavy rozhodující.

Začalo to již lhaním v prezidentské kampani, kterým na svoji stranu získal Hrad nejspodnější protestní hlasy proti současným změnám ve společnosti lidí, kteří se o politiku ani dějiny nezajímají. Argumenty v prezidentské kampani, které nebyly v souladu s pravdou, byly vysvětlovány sloganem, že politika je špinavá věc. Na rozdíl od mnohých si nemyslím, že tomu tak musí být! Jen pro malou část společnosti to již bylo avízem pro další roky prezidentské úřadu.

Po prezidentu odchovaném ve Štrougalově Prognostickém ústavu a panujícím nám deset let, který na závěr svého úřadování exkulpoval a osvobodil ze spárů justice ty největší hříšníky, kteří nás připravili o miliony a miliardy našich peněz (Byli to soudružští kumpáni? To odpoví až historie!) nastoupil na prezidentský úřad další odchovanec Prognostického ústavu, který panuje jako velkomožný Pán. Vnímám jeho pohrdání Ústavou, pohrdání vládní politikou, pohrdání parlamentem, pohrdání vzdělanci svojí neúctou k akademickým svobodám, pohrdání občany, kteří se Jeho Majestátu neklaní.

Pokud svévolně kormidluje politiku naší země proti politice naší vlády a proti politice Evropské unie, je cosi divného mezi námi. Pokud v rozporu s Evropskou unií uznává anexi Krymu a nevnímá ruskou přítomnost ve válce na východní Ukrajině, vnímám to jako cosi shnilého ve státě nejen dánském. A když se učí od čínských komunistů jako ovládnout svoji zemi, pak už to vůbec nechápu.

Již samotné přebírání prezidentského úřadu bylo zvláštní. Obklopil se úředníky, kteří fungují v rozporu s naším právním řádem. Někteří z nich podle medií mají podivné kontakty na Východ. A mluvčí Hradu Jiří Ovčáček je výkvět a nejparadoxnější ozdobou. Jiří Ovčáček lže tak, že snad ani Rudé právo tak nelhalo.

Hradní Pán nerespektuje akademické svobody. Pokud někdo zabrání jejich porušení, je nepřítel Hradu. Hradní Pán samolibě odmítá uvést do úřadu vybrané profesory pod dojmem, že profesory nemá co vybírat akademická obec, ale hradní Pán. Vnímám to jako neúctu ke vzdělání.

Velkomožný hradní Pán ze státního svátku 28. října si dělá privátní akci při předávání státních vyznamenání. Již delší čas pozorujeme, že státní vyznamenání předává svým soudružským kamarádčovtům. Ano, je to jeho věc.

Pokud však odmítne předat vyznamenání úctyhodnému člověku jen pro názorovou odlišnost příbuzného, pak se již jednoznačně naše republika propadá zpět před Listopad, kdy v komunistické éře byli běžně lidé persekováni za politické názory příbuzných. To je ostuda Hradu již příliš velikého kalibru!

Pokud velkomožný hradní Pán jde svojí servilitou k čínským komunistům tak daleko, že brání uvítání Jeho Svatosti Dalajlámy, světové náboženské a morální autority, protože si to čínští komunisti nepřejí, to už není jen ostuda Hradu, to je ostudou každého českého občana. Jde o servilní vzdání se české státní suverenity čínské mocnosti, a proto se občané bouří a odmítají potenciální ztrátu svých občanských svobod.

Je toho mnoho, o čem bychom mohli mluvit, ale dnes již je jednoznačné, že to není občanská společnost, kdo dehonestuje českou státnost. Rudé trenýrky vlající nad Hradem byly jen slabým odvarem toho, čeho jsme svědky dnes!

Autor: Bohumír Šimek | úterý 25.10.2016 10:56 | karma článku: 33,77 | přečteno: 1199x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 19,93

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04