Hledám slušné občany do politiky

Panuje přesvědčení, že do politiky jdou jen ti nejhorší lidi. Slušní lidé prý do politiky nejdou. Je to pravda? To bychom neměli šanci se z té naší politické džungle dostat ven!

Dnes na Primě jsem sledoval Jakuba Michálka z Pirátů. Mladý, ale čestný chlap. Přísně pravdomluvný a odvážný říci, co si doopravdy myslí. Již delší čas ho pozoruji. Jde o politika, který má budoucnost!

Kéž takových politiků nacházíme více! Kéž konečně nevolíme podle stranických ideologií, podle falešných stranických proklamací, podle rozhazování koblih či jiných bonbónků! Kéž volíme politiky, kteří jsou ochotni nám sloužit, a kteří nedávají přednost svému osobnímu politickému byznysu.

Jakub Michálek patří k Pirátům. Jde o mladou nevycválanou stranu s příliš pestrými názory. Ale postupně se stabilizují. Co mne nejvíce potěšilo, bylo to, že na rozdíl od komunistických populistů podporovaných Babišovým ANO, sociálními demokraty ČSSD a okamurovci SPD, pochopili, že na znovuokrádání církví své body stavět nemohou. Piráti se osvobodili od komunistického populismu a mnozí z nich řeší politické problémy v síle, jakou jsme jim dali ve volbách. A jsou pracovití.

Politiky jako je Jakub Michálek potřebujeme! Politiky, kteří nelžou, kteří falešně nekritizují své kolegy, kteří pracují racionálně podle našich potřeb, kteří mají smysl pro spravedlnost, kteří nás neopíjejí rohlíkem a za kterými je vidět smysluplná práce. Takové volme!

Nevolme jen prázdné populisty, plané bonmotáře, nevolme lež, závist, nenávist, zloděje! Nevolme ani stranu, která je mezi sebou strpí! Buďme opatrní vůči oligarchům usurpujícím kromě moci politické, moc hospodářskou a mediální, protože se stanou neodvolatelní! Nevolím politiky, kteří chtějí vystoupit z Evropské unie místo toho, aby ji byli ochotni měnit do funkčního tvaru!

 Potřebujeme pracovité, slušné politiky, kteří jsou ochotni a schopni se pro naše občany a naši vlast obětovat! Vezměme rozum do hrsti dříve, než nám tady z Česka udělají ruskou nebo čínskou gubernii!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | neděle 3.2.2019 16:41 | karma článku: 18,78 | přečteno: 525x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,54

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04