Hitler a Janukovič

Janukovič přirovnává hordy občanů na Majdanu k chování Hitlera. Je toto přirovnání oprávněné? Chovají se občané na Majdanu nespravedlivě?

Mnozí blogeři zde píšící a diskutující věří tomu, že v právu nejsou občané na Majdanu, ale bývalý prezident Janukovič. On byl zvolen demokratickou cestou. Proto podle blogerů demokracii na Ukrajině porušují občané a nikoliv Janukovič.

 

Pokud Janukovič sliboval své zemi otevřít dveře ke svobodné Evropské unii a pak je přibouchnul a obrátil se zpět k Rusku, kde svoboda je omezována, pak jsou to naopak občané na Majdanu, kteří usilují o demokracii, svobodu a transparenci, občané, kteří byli svým prezidentem podvedeni.

 

A Janukovičovo přirovnání občanů bránících svoji svobodu a demokracii k Hitlerovu chování opět není pravdivé. Hitler nebyl žádný zbojník. Hitler a jeho NSDAP, Národní socialistická německá strana pracujících, byli také zvoleni demokraticky. A důsledky známe všichni. Miliony mrtvých. Vždyť i naši komunisti se dostali k moci demokratickou parlamentní cestou. A následovaly stovky poprav nevinných lidí, statisíce bezdůvodně pronásledovaných, souzených a zavíraných.

 

Inu Janukovič je komunista a dosud jakoby uvíznul v iluzi internacionálního boje pod vedením komunistické strany Ruska, ale ve skutečnosti je to nedemokratický paša rozkrádající svoji zem ku svému prospěchu a podle ruského vzoru. Ale v menším to známe i u nás!

 

Kdo je tedy větší demokrat? Demokraticky zvolený neomezitelný vládce Janukovič nebo občané bojující za svoji svobodu a demokracii na Majdanu? Je pozoruhodné, tak tito demokraticky zvolení pašalíci jsou přesvědčeni o svojí nedotknutelnosti. Oni, neomezení vládci, smí všechno, a občané smí držet jen hubu a krok, jak oni pískají. Není nám to také nějak povědomé?

Autor: Bohumír Šimek | neděle 23.2.2014 6:59 | karma článku: 15,13 | přečteno: 874x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Jsme jako malé děti

28.6.2024 v 12:49 | Karma: 3,94

Bohumír Šimek

Sbohem, Slovensko!

21.6.2024 v 20:52 | Karma: 17,45

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,99

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 21,03