Evropská unie, Václav Klaus, Vladimír Putin a Alexis Tsipras

Přesto, že nejsem politolog, dovolte mi složit fakta v neobvyklý pohled na Evropskou unii v zrcadle současné řecké krize.

Od svých studentských let jsem slýchával od svého otce, že v současném světě se stává nezbytností, aby se země v Evropě spojily do jednoho velkého celku a vytvořili jeden veliký federalizovaný stát jako jsou Spojené státy americké, který bude mít jednotnou nejen hospodářskou politiku.

 

Nezbytné je funkční jednotné vedení těchto federalizovaných zemí, aby evropské země byly schopny odolávat globalizující se ekonomice a politice nejen Spojeným státům americkým, ale i opět sjednocujícímu se ruskému impériu, rozvíjející se Číně a dalším potenciálním světovým velikánům.

 

A tak jsme mnozí vnímali sjednocující se Evropu jako velký krok pro evropské státy. Evropská unie rozšiřující se do východní Evropy o bývalé satelity ruského impéria působila dojmem mocného celku. Ale již jako první prvek narušující jednotu Evropské unie jsem vnímal Václava Klause s jeho ODS. Byl to klín usilující o štěpení Evropské unie. Samozřejmě jsem si uvědomil, že Václav Klaus je odchovancem Prognostického ústavu, založeného komunistickým ministrem vnitra Štrougalem, který někdo později nazval expoziturou ruské tajné služby KGB.

 

Příliš levicový charakter Evropské unie, její sociální inženýrství a výchova k nesamostatnosti občanů se nelíbí mnohému z nás, ale Klausova a odeesácká ignorance Evropské unie nejsou dobrým řešením v hledání pravicového programu a svobodné soběstačnosti občanů. Proto jsem oddělování ekonomické jednoty od dalšího sjednocování Evropy vnímal jako destrukční prvek v důsledku ješitnosti Václava Klause, i když mnozí mi našeptávali hlášky o jeho propojení na Rusko.

 

Jako pokračovatele této destrukce vnímám předsedu Svobodných Petra Macha, jehož tato destruktivní ideologie, velmi podobná ideologii našich komunistů, vyšvihla do křesla evropského parlamentu.

 

Evropská unie rozšiřující se na východ je trnem v oku Vladimíru Vladimíroviči Putinovi, který to vnímá jako ohrožení svého ruského impéria a v důsledku tohoto dochází k otevřenému střetu o Ukrajinu. Pozoruhodné je chování ruské propagandy, která ruskému lidu předkládá Evropskou unii jako fašistickou, nacistickou zlotřilost, proti které ruský lid bojoval ve Velké vlastenecké válce.

 

Ano, tato propaganda vyvolává strach z potenciálního útoku na Evropskou unii, která je proti tomu zajištěna členstvím v NATO. Takže tento útok také nepřichází v úvahu.

 

Nyní samotnou podstatou Evropské unie otřásá hospodářská krize Řecka. V době prvních pozitivních ukazatelů obratu k lepšímu se zmocňuje Řecka Syriza s Alexisem Tsiprasem v čele. Můj osobní dojem je, že od té doby se Tsipras svým věřitelům jen vysmívá, reformy slibuje, dál přijímá peníze od věřitelů, ale ve skutečnosti všechny reformy neguje. Věřitelům slíbí stabilizační reformy a současně hecuje své spoluobčany proti Evropské unii a proti eurozóně. Řecká společnost je naplněna nadávkami na své věřitele, nadává jim do fašistů a nacistů, což vzbuzuje další vášně proti Evropské unii.

 

A Alexis Tsipras se cítí být na koni, do Bruselu žádný plán hospodářské restrukturalizace nepřiváží, jen výsměšně požaduje anulaci dluhů a další půjčku bez jakékoliv záruky. Svými věřiteli a politiky Evropské unie je vnímám jako destrukční prvek, jako klín zapuštěný do EU a eurozóny. Klín, který se paktuje s Putinem a navíc se chce nechat vyživovat „zlými kapitalisty, fašisty a nacisty“. Klín, který je dalším ohrožením Evropy v době stěhování muslimských národů.

 

Doufejme, že Evropská unie tyto nejrůznější útoky na svoji podstatu přežije a že se více orientuje na tvůrčí občanskou svobodu a soběstačnost. Alternativou tomu je jen nám již důvěrně známé područí Rusku, nebo područí USA, Číny nebo jiné vznikající světové mocnosti.

Autor: Bohumír Šimek | středa 8.7.2015 11:55 | karma článku: 17,09 | přečteno: 831x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Jsme jako malé děti

28.6.2024 v 12:49 | Karma: 3,94

Bohumír Šimek

Sbohem, Slovensko!

21.6.2024 v 20:52 | Karma: 17,45

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,99

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 21,03