Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

Nejhorší je právě ta vize jednotné evropské federace nalajnovaná v Bruselu.

Centralismus kam se dnešní EU ubírá je její vlastní konec.

2 0
možnosti

Ano, federace ve jménu sociálního inženýrství může být koncem EU.

Ale federalizovaná EU se svobodnými a nezávislými občany, kteří vnímají Evropu jako účinný federální stát, je životaschopný projekt. 

Ano, současná EU má k tomu zatím hodně daleko!

1 2
možnosti
JR

J23a91n 98R36á53ž

8. 7. 2015 15:10

No vidíte, já to s Řeckem vnímám tak, že nebýt Řecko v EU, tak by slibotechna typu Tsiprase, premiéra dělat nemohl. Když ale EU vládnou žvanilovè a eurokraté z Bruselu, tak proč nemůže vládnout v Athénách žvanil Tsipras?

Vždyť je to prašť jak uhoď.

P.S. Moc se mi líbí, jak Tsipras rychle pochopil euro politiku a klidně si dělá z Merkelové a spol. srandu!

1 0
možnosti

S tou eurozónou to asi nebude tak jednoduché, že? Geopolitická situace Řecka zjevně prolongovala trpělivost věřitelů.

Také bych byl radši, kdyby politici EU ctili více občanskou svobodu a občanskou nezávislost na státu. Ale to bychom museli vstoupit do politiky.

Drzost Tsiprase tolik nectím, je to nechutné žádat prachy bez ochoty postavit Řecko na nohy!

Nejprve musí být reálný program restrukturalizace řeckého hospodářství, pak lze mluvit o půjčkách a teprve v poslední řadě o odpuštění dluhů.

Bohužel Tsipras to chce obráceně, jakoby mu byl osud Řecka zcela lhostejný, ale třeba také na to vůbec nemá...

1 0
možnosti
Foto

Cui bono? Ptejme se, komu dělá radost z řecké krize, z invaze utečenců, z rozhádaných politiků atd? :-)

Nejméně o jednom bych věděl.

2 0
možnosti
SB

Cui bono je dobrá otázka pouze tam, kde neznáme pachatele. Může nás k pachateli dovést, protože já rozhodně nemám důvod zavraždit někoho, kdo nasadil parohy panu Novákovi nebo po kom má dědit slečna Novotná.

Cui bono je zcela nesmyslná otázka, jestliže příslušný člověk to nemohl nijak ovlivnit.

To, co se děje nyní v Evropě, mohla ovlivnit pouze a výhradně současná evropská reprezentace. I kdyby to například Klausovi stokrát vyhovovalo, nelze ho za to vinit, protože on se z toho sice může tiše radovat, ale otěže moci drželi jiní a ti za to nesou odpovědnost.

2 0
možnosti
Foto

Karma. Kdo nic nedělá, nic nepokazí. A Klaus toho udělal a pokazil hodně. Mach ten jen populisticky a extrémisticky kritizuje.

Děkuji za Váš blog.

2 5
možnosti
SB

Naprostá hloupost.

Odpůrci Václava Klause celé roky tvrdí, jak Klause nikdo nebere vážně a jak v EU nemá žádný vliv. Jak EU naopak oceňuje Havla, Schwarzenberga a podobné krasořečníky.

Takže EU jede podle takových Havlů a Schwarzenbergů (to jsou slova euronadšenců, takže mi nemohou vytkout, že je trvdím já, protože to tvrdí oni), ale když to přijde k naprostému fiasku a bankrotu, tak sice se podle Klausových not nejelo, protože kdo by takového lumpa a budižkničemu bral vážně a kdo by podle jeho not hrál (což jsou opět slova euronadšenců a já jsem si je nevymyslel, pouze jim připomínám, že jsou to jejich vlastní výroky), ale přesto za to může on?

Neboli se Stockholmem nebo třeba s Moskvou nebo s Varšavou hraje Sparta, protože Sparta se do evropských pohárů kvalifikovala a Slavia nikoli, ale když to ta Sparta prohraje, tak za tu porážku může Slavia?

Já mám opačný názor. Když někdo vyhraje kvalifikaci o další kolo (Havlovy názory nad Klausovými, Sparta nad Slavií), tak má tu výhodu, že do toho dalšího kola jde, ale také má odpovědnost, když to další kolo skončí špatně. Ten, kdo byl v kvalifikaci poražen, musí skončit už o kolo dříve, což je jeho nevýhoda, ale na rodíl od vítěze tím také končí jeho odpovědnost a už mu nikdo nemůže nadávat, když v příštím kole český účastník vypadne. Takový neúspěch se potom už se Slavie netýká.

4 1
možnosti
AS

A84d60a69m 26S64t73a74v51a

8. 7. 2015 12:40

"...jsem postrádal konzervatizmus a pravicovost...": autore, otázka je jak si ty hodnoty vykládáte. Nepovídejte ale, že jste je objevil v EU! V takové líhni marxisticky anarchistické totality.

2 0
možnosti
Foto

Proti té marxisticko-anarchistické sběři v EU je takový Tsipras vzor pravicového politika. ;-D Asi podle ruského vzoru.

1 0
možnosti
SB

Pokud Vám dobře rozumím, tak EU je skvělým projektem, ale ten mizera Klaus a ten mizera Mach to kazí tím, že mají jiné názory.

Milý pane, každý podobný projekt musí počítat s kritiky. Jestliže není schopen takové Klause a takové Machy ustát, tak není chyba v těch Klausích a v těch Maších, nýbrž v projektu.

Každý projekt bez jediné výjimky bude mít své kritiky, protože není možné, aby několik stovek milionů lidí mělo stejné názory. Kritiky můžete umlčet dvěma způsoby: Buď tak, jako to dělali Stalin a Hitler, nebo tak, že ukážete, že pravdu máte Vy a nikoli oni. Tím je sice neumlčíte, ale fotbalovou terminologií je vystavíte do postavení mimo hru, kde nebudou nikoho zajímat. Pindat si budou i nadále, ale bude to stejné pindání, jako když monarchisté dodnes nějakého potomka dřívější vládnoucí dinastie označují ze ruského cara nebo francouzského krále a při soukromých akcích ho v restauracích oslovují "Vaše veličenstvo". Nikdo jim v tom nebrání, mohou to dělat, ale nikoho jiného kromě nich to nezajímá.

Až bude EU natolik dobrá, že takové Klause a takové Machy zesměšní svými úspěchy, bude to o něčem jiném. Zatím však EU zešměšňuje sama sebe.

Antikarma pro Vás.

11 0
možnosti
Foto

Ten plus od Franty Salajky - to je balzám na  duši!

Pánové z Bruselu se budou muset ještě hodně snažit, aby si uřízli takovou kšandu, jako náš milovaný VK. Oni tam nemají Prognosťák s dvojctihodným špionem Karlem Köcherem. Tudíž nemají takovou průpravu.

2 3
možnosti
JS

Tsiprase podpořil prezident Obama . Oba státníci trávili čas při telefonním rozhovoru, který byl přátelský, soudružský a zajímal obě strany.;-D Víte asi proč, nebo ne. Obama doporučil vzájemný kompromis. Taková je politika.:-P

1 0
možnosti
JR

J62a19r82a 77R25a78n57k

8. 7. 2015 18:44

Obama se take vcera setkal s komunistickym zastupcem Vietnamu, SA da Rusku ekonomickou injekci a Cina za posledni 3 tydny spadla na burze o 32%.....co dal?:-P Proste je vse lepsi, nez studena valka!

0 0
možnosti
  • Počet článků 646
  • Celková karma 17,42
  • Průměrná čtenost 1073x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!