Dusím se!

Zmrtvýchvstání Ježíše Krista jsem na Hod Boží Velikonoční svobodně slavil mší svatou ve velkém shromáždění bez ohledu na počet věřících, v respirátorech a s rozestupy, ale i se zpěvem.

Paní starostka svolala veřejné shromáždění obce na náměstíčko před kostelem. Mile nás přivítala se slovy, že předmětem tohoto povoleného shromáždění je mše svatá, a že je naší povinností mít respirátor a držet rozestupy.

Pak pan farář přivítal všechny přítomné i diváky na internetu, varhaníka u varhan, regenschoriho, profesionální zpěvačku a začal sloužit mši svatou. Krásný zážitek společenství věřících prozářilo jarní sluníčko, a tak se nám prohřívala duše i tělo. Po mši svaté rozdával svaté přijímání přísně podle stanovených předpisů.

Bylo to tak příjemné, krásné a milé, že při pozdravení pokoje jsem objal svoji ženu, přivinul a políbil, jako jsme to dělali při sledování internetové mši svaté. A vůbec, proč katolíci nedělají více mší svatých před kostelem, když je vláda vyhání z kostelů?

Jsem již starší a při chůzi do kopce funím jak stará lokomotiva. Protože nevystrkuji z domu ani nos, poznal jsem konečně, proč všichni nadáváte na respirátory. Vždyť ono se v tom nedá dýchat! A to jsem jen seděl na židličce. Ani zpívat jsem nemohl. Dusil jsem se i bez zpěvu!

Neudusil jsem se. To dá rozum. To byste tento článeček nečetli. Ale obdivuji všechny, kteří v tom náhubku musí ještě pracovat! Mladší člověk většinou nemá emfyzém, a tak to s tím zvětšeným mrtvým dechovým prostorem zvládá lépe. Ale přesto je to těžké. Dusíme se všichni!

Na toto velikonoční shromáždění budu dlouho vzpomínat. Kristus vstal z mrtvých! Aleluja! Zvítězil život nad smrtí. Zvítězila Pravda a Láska nad lží a nenávistí! Za půl roku se o to pokusíme všichni ve volbách!

Christos vincit, Christos regnat, Christos imperat!

Samozřejmě, bratře, Kristus vstal i bez té latiny!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | úterý 6.4.2021 22:24 | karma článku: 17,30 | přečteno: 540x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,54

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04