Co bude nyní v Česku?

Andrej Babiš byl obviněn ze zneužití dotace Evropské unie na Čapí hnízdo. Andrej Babiš přesvědčil národ, že v Česku funguje policie a justice na politickou objednávku. A získal tak důvěru národa.

V Česku koluje spousta materiálu pomlouvajícího Andreje Babiše. Ale lid jim nevěří. Andrej Babiš má svoje charisma a velká část národa jej stále ctí pro jeho útok na předchozí politiky, kteří se věnovali politickému byznysu více než službě národu. Proto Andrej Babiš útočí na politiky, že to byli oni, kteří zplodili Andreje Babiše a jeho ANO. Lze říci, že stále třetina národa stojí za Andrejem Babišem a rizika liberální demokracie, o kterých mluví česká inteligence, neberou vážně, protože je považují za falešná varování nenávistnou pražskou kavárnou.

Andrej Babiš je bohatý muž a díky síle v ekonomickém prostoru rozšířil svoje impérium o mediální prostor, což mu umožnilo zvítězit nad kmotry a mafiány dosud vládnoucích stran. Samozřejmě, že to produkuje pomluvu, že Andrej Babiš je sám kmotr.

Prostě jsme si ho zvolili i přesto, že je policií stíhaný. A v tandemu s hradním Pánem je neprůstřelný. Bylo to pro něho náročné, ale důvěru své vlády si prosadil. A jeho vládě se daří dobře, jsou úspěšní. Některé populistické kroky připomínají cestu ke komunismu, ale to nikomu asi nevadí. Jen zlí jazykové tvrdí, že za to nemůže, že se mu daří jen díky dobré ekonomické situaci v Evropě a ve světě.

Sami jsme si ho zvolili s tím, že je policejně stíhaný a že toto vyšetřování policií a justicí může potenciálně ovládat. Ale to nám nevadí. Většina našich občanů je přesvědčena, proč by to tak hodný člověk dělal, že? Politická kultura západních zemí by to nepřipustila. My jsme k tomu však benevolentní. Střet zájmů? To většina z nás nedokáže posoudit.

Děti Andreje Babiše se dostaly do hledáčku redaktorů, protože byly propojeny s kauzou Čapí hnízdo, která je podle Andreje Babiše falešně vykonstruovaná. Po podivných cestách Andreje Babiše jun. se za ním vypravili Sabina Slonková a Jiří Kubík, aby zjistili další informace. Andrej Babiš sen. tyto redaktory vnímá jako hyeny, jestliže se snaží získat informace od nemocného člověka. Cestování Andreje Babiše jun. na Rusy okupovaný Krym považují naši redaktoři za riskantní pro náš stát.

Co s tím? ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL, Piráti a SPD požadují mimořádnou schůzi ve sněmovně k vyhlášení nedůvěry vládě Andreje Babiše. Sejdou se tento pátek. A co bude dál? Nedůvěra vládě odhlasována nebude.

Zajímavou roli hraje ČSSD s Janem Hamáčkem v čele, která zákonitě spláče nad výdělkem. Pokud zůstanou ve vládě s Andrejem Babišem, potvrdí správnost toho, že se přihlásili do vlády s premiérem trestně stíhaným a to jim jejich voliči spočítají ve volbách. Pokud vystoupí z vlády, budou je jejich voliči vnímat jako zrádce a dopadnou obdobně.

Tomio Okamura si dělá zuby, že by se svojí SPD mohl ve vládě nahradit ČSSD. Marně! To Andrej Babiš nepřipustí kvůli svému podnikání a kvůli Evropské unii. Ale je dobré si povšimnou i toho, že Okamura po ministerských postech nelační.

Politici senátu a poslanecké sněmovny doporučují Andreji Babišovi, aby odstoupil a nechal vládnout někoho jiného z ANO. Slyšeli jsme premiéra: Nikdy neodstoupím! A prezident Miloš Zeman potvrdil, že nikoho jiného nenavrhne na premiéra než Andreje Babiše.

Pokud tedy ministři sociální demokracie odstoupí a politici SPD je nenahradí, pak budeme v tom lepším případě mít zde jednobarevnou vládu z ANO potvrzenou důvěrou komunistů a okamurovců. A konečně prezident Miloš Zeman prohlásil, že mu vláda bez vyslovení důvěry poslaneckou sněmovnou až tak nevadí.

Andrej Babiš budoucnost naší země odkazuje na naše voliče. Možná si myslí, že má dost peněz, aby je zmáknul. Nebo si někdo z vás myslí, že našim občanům bude již vadit v čele státu premiér stíhaný policií a justicí?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumír Šimek | neděle 18.11.2018 16:59 | karma článku: 20,36 | přečteno: 1091x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,54

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04