Čapí hnízdo

přestává rozdělovat českou společnost na babišovce věřící v nevinnost Andreje Babiše a antibabišovce přesvědčené, že Andrej Babiš patří do vězení.

Rozhodnutí státního zástupce Šarocha zastavující trestní stíhání Andreje Babiše potvrzuje dvě věci: 1) Andrej Babiš je dle českých zákonů zcela nevinen a 2) české zákony jsou nemravné. Odštěpit od bohatého podniku část peněz, utvořit podnik nový, menší, aby mohl pobírat dotace od Evropské unie, je podle českých zákonů možné, ale pro mne to zůstává nemravné.

Nemravnost do našich zákonů přinesl již Václav Klaus, když se jal rozdávat státní majetek do rukou před Listopadem informovaných postsoudružských vlastníků bez utvořeného právního rámce. Proto byla pro mne ODS již od počátku nevolitelná, i když sám jsem ODS zakládal v malé, komunistické, pohraniční obci. Amorální chování nesmí být základem našeho státu!

A tady předlistopadový komunista a estébák Andrej Babiš jde ve šlépějích Václava Klause. Jeho chování je nemravné. Nejen ohledně dotací pro Čapí hnízdo! Proto je pro mne Babišovo ANO nevolitelné. A uplácení starců zvyšováním penzí a cestováním za komunistické jízdné pro mne není důvodem, abych ANO volil.

Stejně tak nehodlám volit falešné, hujerské nacionalisty a politiky sloužící ruskému imperialismu. Díky aktivní ruské hybridní válce, soudě podle jejich aktivit, jich u nás máme možná i jednu třetinu. Poznáme je podle lživé, nenávistné argumentace a hrubého slovníku. Nevybíravě pomlouvají naše kvalitní politiky i kvalitní politiky Evropské unie. Častá je i servilita ruskému imperialismu a jeho představitelům.

Stejnětak nevolím komunisty, kteří se velmi aktivně připravují k opětovnému zákonnému a demokratickému převzetí totální moci ve státě. A nevolím ani ostatní antisystémové strany, které si stále úspěšně udržují svých 15% voličů. Na tom se podílí i naše pozdní reakce na ruskou hybridní válku u nás.

Já budu volit jen takové politiky a takové strany, o jejichž morálních kvalitách nemám pochybnosti. A takových politiků je u nás dost! Tato země má šanci udržet si liberální demokracii a občanské svobody! Potřebujeme k tomu jediné: Úctu k pravdě, úctu k druhému člověku, úctu ke spravedlnosti, úctu k právnímu státu, úctu ke svobodě, demokracii a demokratické dělbě moci! Pak teprve budeme volit kvalitní své zástupce!

Autor: Bohumír Šimek | pátek 13.9.2019 20:07 | karma článku: 25,77 | přečteno: 1095x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 19,73

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04