Budoucnost ANO

Výsledek současných voleb vnímám tak, že hnutí ANO dosáhlo svého vrcholu a nyní jej čeká už jen sestup. Pokusím se vysvětlit, proč toto takto očekávám.

Po Listopadu došlo k rekonstrukci ekonomiky degradované komunistickým režimem, ale nedošlo k rekonstrukci zcela zdeformovaného státu. Při současné absenci morálky došlo k usurpaci státu politickými stranami. Stát patřil komunistům a nyní nadále nepatří občanům, ale stal se jakoby majetkem stran. (Iveta Radičová)

Klausovský polistopadový výsměch morálce způsobil morální degradaci našich mladých klasických stran, které se místo služby občanu, věnovaly především usurpátorství státu v podobě politického byznysu, bez řádných kontrolních mechanismů s neustálým úsilím o ovládnutí policie a justice. Tyto strany se nechaly řídit oligarchy, kmotry a mafiány v pozadí.

Tato degradace politických stran přivedla na politickou scénu nejrůznější hnutí, která většinou byla jen na jedno použití. Životnost jejich politického byznysu závisela na vztahu k zákulisním oligarchům. V současnosti nejúspěšnějším hnutím je ANO s Andrejem Babišem v čele, který usiluje o vlastnictví státu jako svého podniku a klasický mezistranický souboj idejí nahrazuje postkomunistickou politikou pro všechny, což mu přináší úspěšné podnikatelské kořistnictví.

Nyní si připomeňme výsledek voleb. Pomineme-li převahu zvláštních nepolitických uskupení, na počet hlasů zvítězilo hnutí ANO. Však těch peněz, co to stálo! Na počet mandátů zvítězila KDU-ČSL. Převahu má v malých obcích, zatímco ANO má převahu ve velkých městech. Avšak kromě Prahy a Liberce.

Andrej Babiš se svým ANO postupuje velmi úspěšně k totálnímu ovládnutí českého státu, ale především výsledek v Praze je již zjevnou indicií toho, že ANO je na svém vrcholu. Proč zrovna Praha?

Asi proto, že Praha má největší koncentraci intelektuálů. Tento fakt nezvrátí ani výsměch Hradu. A tito intelektuálové si zjevně uvědomují, jaké riziko spočívá v likvidaci stranického systému, politické monopolizaci a područí státu v rukou jedné strany. A o to jde! „My jsme tu pro všechny!“ Zastoupíme pravici, levici i střed. Co chcete více? To už není ani ta národní fronta Petra Fialy, kterou zde představoval „Demokratický blok“. To už je zárodek státu v rukou jedné strany.

Praha si toho viditelně všimla jako první, ale i v každé poslední vesnici jsou ti, co si toto riziko uvědomují. V malých obecních volbách ANO nezvítězilo a komunisti a okamurovci již také ztrácejí svoje pozice. Z toho všeho si uvědomuji, že Česko má šanci uhájit si funkční stranický systém, který přes všechny zhůvěřilosti našich politiků je garantem naší svobody a naší demokracie!

Ano, předpokladem tohoto úspěchu je, že politické strany se vzdají své závislosti na zákulisních oligarších. U KDU-ČSL toto osvobození nechtěně udělal Miroslav Kalousek. Ale samozřejmě i následná generační obměna lidoveckých politiků. ODS se teprve těch oligarchů musí vzdát důsledněji, než to umožnil Petr Fiala. Ivan Bartoš o něm říká: „Petr Fiala je jen fíkový list.“  Navíc jak ODS, tak i TOP 09, by se měli vzdát falešných až lživých pomluv ostatních politiků. I když jsou v zájmu úspěšnosti jejich ideologie, vnímám je jako nepřípustné. Přítomnost aktivních křesťanů v těchto stranách je jakýmsi jejich příslibem pro budoucnost.

Až se obnoví naše politické strany, vzdají se svých závislostí na oligarších v zákulisí a najdou svoje reálné politické vize do budoucnosti, nebudeme potřebovat žádná prázdná politická hnutí, která jsou rizikem, pro naši svobodu, demokracii a budoucnost. Já našim občanům důvěřuji.

...................................................................................................

Pro myslící připojuji odkaz. Doporučuji především od 44. minuty a poslední minuta je nejšťavnatější!

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1126672097-otazky-vaclava-moravce/218411030501007

Autor: Bohumír Šimek | pátek 12.10.2018 21:01 | karma článku: 20,34 | přečteno: 1055x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 10,08

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01