Babišova vláda nás přivedla ke katastrofě

Dnes píši pro ty z nás, jejichž riziko smrti je nejméně jeden mrtvý z pěti nakažených. Píši v době dvou až tří týdnů před selháním zdravotní péče, kdy mnozí z nás nezodpovědně pohrdají nařízeními vlády.

„Nebojte se!“, jsou slova Ježíše Krista při Jeho vstupu mezi apoštoly po svém zmrtvýchvstání. „Nebojte se!“, dnes v této těžké době říká i nám rizikovým občanům. Zemřeme všichni. To je nevyhnutelné. Ježíš nás zve do svého věčného království Lásky. Kdo v Něho věří, nemá se čeho bát. Ani koronaviru! Žijeme v láskyplné Boží náruči. V životě i smrti.

Je to opravdu tak vážné? Někteří z nás již na jaře upozorňovali, že koronavirus, jako všechny virózy, přes léto ve své agresivitě poleví, aby na podzim s ostatními virózami svou aktivitu obnovil. Všichni z nás, kteří umí počítat, již od srpna pozorovali exponenciální nárůst koronavirových onemocnění. Od počátku září, už i ti z nás, kteří počítat neumí, s obavami sledovali exponenciální nárůst nejen infikovaných, ale i hospitalizovaných, včetně občanů v kritickém stavu a včetně umírajících.

Dnes už o tom nepochybuje nikdo! Dnes dochází již i k radikálnímu exponenciálnímu růstu počtu nakažených zdravotníků. Ocitli jsme se v nejhorší situaci na světě! Celý svět vnímá naši bídu a pomáhá nám. Pomáhá nám Evropská unie, pomáhá NATO, pomáhá USA, pomáhá Německo, Rakousko, Maďarsko, Nový Zéland... Budou lůžka, budou přístroje, bude konečně i dostatečný počet ochranných pomůcek... Bude personál? Je hezké, že naši politici počítají s tím, že lékaři a sestry budou pracovat do posledního dechu i při svém onemocnění, i když politici nejsou schopni zdravotníkům splnit ani svoje jarní politické sliby o finanční odměně.

Budou jistě lékaři a sestry pracující do posledního dechu, ale budou i ti, kteří zbaběle utečou. Již před příchodem koronaviru v našich nemocnicích chybělo asi dva tisíce lékařů a asi pět tisíc sester, proto vyšlo nařízení, že v karanténě zdravotníci musí dále chodit do práce. Blíží se čas, kdy budou nuceni jezdit do práce i nemocní zdravotníci!

Naše nemocnice se proměňují v koronavirové jednotky, kde pracují neerudovaní lékaři a neerudované sestry s přístroji, kde je nezbytná zkušenost. Ostatní obory stojí a nemají, kde pracovat. Jejich pracoviště obsadil koronavirus! Naše situace není dobrá. Celý svět to ví a pomáhá nám. Jen naše vláda skutečný stav lidem stále tají.

Vážení ohrožení spoluobčané! Jsme v situaci, kdy se musíme spolehnout jen sami na sebe. Nesmíme se spoléhat na politiky ani na nemocnice. Už žijeme jen v láskyplné náruči Boží! V životě i smrti!

Seniory jsme nedokázali uchránit před koronavirem ani na jaře ani nyní! Nákaza se šíří v domech seniorů. Pokud si nás rodina nevezme k sobě domů, můžeme žít jen odevzdaně v náruči Boží. Ale i když si nás vezmou k sobě domů, ještě nemáme vyhráno!

Vážení ohrožení spoluobčané! Pokud můžeme, prchněme z měst na venkov. Vyhýbejme se shromáždění lidí a choďme do přírody. Doma opakovaně během dne větrejme, častěji si myjme ruce mýdlem a teplou vodou, a nezapomínejme na desinfekci po návratu domů. Pokud musíme mezi lidi na nákup, mějme vždy kvalitní, čistou roušku, kterou po každém použití vypereme! Po návratu domů si důkladně umyjme ruce i obličej! Pracujme! Každý musí mít svoje povinnosti, které musí pravidelně plnit! Vzdělávejme se! Kultivujme se! Čtěme Bibli! Rozjímejme! Nezmatkujme! Pro nás pro všechny platí slova Ježíšova „Nebojte se!“ A buďme vzájemně ohleduplní!

Křesťané se modlí za pomoc v pandemii. Modlí se, aby Babišova vláda více používala selský rozum než PR agenturu. Ale už i Andrej Babiš doufá v zázrak! Tato koronavirová noc nebude krátká! Nejspíš teprve na jaře bude pandemie polevovat ve své agresivitě s ostatními virózami. Ale všichni doufáme, že do té doby již budeme mít účinnou vakcínu.

Stydím se za to, že Češi v boji s koronavirem klesli až na světové dno! Ale nebojme se! Žijeme v láskyplné Boží náruči. V životě i smrti.

MUDr. Bohumír Šimek

Autor: Bohumír Šimek | úterý 27.10.2020 18:43 | karma článku: 23,65 | přečteno: 927x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,53

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04