25 ran holí sociálním demokratům

Česká republika stojí mimo ústavní rámec! Jak ještě dlouho jsou naši politici ochotni snášet tento neústavní stav? Jak ještě dlouho jsou ochotni pohrdat Ústavou?

Vždyť jde o přímý útok na právní stát, jestliže se někteří politici chovají jako nadlidé, kteří nemusí dodržovat zákony, nebo vědomě narušují demokratickou dělbu moci. To je výzva k občanům: Nedodržujte zákony, zákony jsou jen pro slabé. My silní můžeme vše. To je ale konec právního státu!

Současný souboj nejvyšších politických špiček o absolutní moc, jejich komunistická historie a jejich připravované trestní stíhání, podstatně ochromují chod našeho státu a my obyčejní si klademe otázku, co z toho vzejde.

Čeká nás vláda Miloše Zemana vykonávaná sluhou Andrejem Babišem s ministry najmenovanými prezidentem, nebo budou sociální demokraté ochotni vládnout na kolenou se spoutanýma rukama?

Stav ústavní krize je zdánlivě neřešitelný. Pokud mají sociální demokraté ještě trochu cti v těle, budou muset vystoupit z vlády s Andrejem Babišem. A na to Miloš Zeman čeká. Vyjmenuje si „odborníky“ za odstoupivší členy sociální demokracie, kteří mu budou vyhovovat, a zčásti půjde též o členy ČSSD, kteří byli účastni na Zemanově Lánském puči nebo s ním souhlasili.

Daní za odchod sociálních demokratů z vlády je ohrožení nejen kultury, ale především našich tajných služeb. Jejich rozvratu může dát Miloš Zeman přednost před stabilizací. Již dávno s nimi projevuje nespokojenost, protože varují již léta před aktivitou ruských agentů. Ohrožena je i nestrannost a osvobozující apolitičnost veřejnoprávní České televize, kterou stále ohrožují temné síly ve společnosti, včetně komunistů, rozesílající desinformační maily.

Druhou možností je, že se sociální demokraté s Janem Hamáčkem v čele obětují v zájmu Česka, že zůstanou v současném nedůstojném postavení, ale uchrání podstatné hodnoty pro náš stát. Uchrání naši svobodu, uchrání naše kvalitní tajné služby a uchrání svobodnou naši Českou televizi. Mnoho na výběr stejně nemají. Voliče ztratí, ať zvolí jakoukoliv cestu.

Dnes už jen hlupák nezná reálie naší politiky a nemá je podrobně prodiskutované přes vzájemné desinformace. Proto nemá smysl o těchto zcela jasných věcech otevírat diskusi, které by se účastnili jen trollové se svými hloupostmi. Důležitější je klást si otázky, co bude dál, jak z této ústavní krize, jak obnovit naši demokracii a co a jak můžeme ovlivnit my obyčejní, bezejmenní lidé.

Pokud politici se současnou mimoústavní situací nebudou ochotni nic udělat a vše nechají padat samospádem a pokud s Milionem chvilek pro demokracii nevystoupíme razantně v dostatečném počtu, budeme muset v tomto právním nihilismu vyčkat do dalších voleb. A pokud obnovené úsilí po totálním vládnutí, které od Opoziční smlouvy existovalo skrytě, nestihne udělat zákony utahující šrouby naší svobody a demokracie a pokud svobodné volby budou zachovány, pak doufám v osvícení našich občanů ve volbách.

Věřím, že současné ohrožení naší svobody a demokracie povedou ke zvýšené odpovědnosti našich občanů ve volbách. Věřím, že budeme volit jen slušné, schopné, čestné a pravdomluvné politiky, a že ty neschopné hulváty schopné všeho, postkomunistické papaláše a estébáky plné nenávisti, lži, pomstychtivosti, mocichtivosti a pohrdání s občany volit již nebudeme, navzdory stovkám desinformačních, nenávistných serverů a mailů, které zde šíří nezodpovědní jedinci a podivné společnosti, včetně komunistů. Doufám též, že už se nenecháme řídit ze zahraničí, a že budeme myslet svobodně a svobodně vybírat politiky hodné našeho zastoupení.

Kéž nám k našemu přerodu k lepšímu, svobodnějšímu a demokratičtějšímu myšlení dopomůže každý zodpovědný, slušný člověk, včetně Milionu chvilek pro demokracii! Což musíme po té postkomunistické poušti hledat naši svobodu, demokracii a právní stát celých čtyřicet let jako Izraelité, když vycházeli z otroctví egyptského?

Autor: Bohumír Šimek | čtvrtek 15.8.2019 9:05 | karma článku: 23,27 | přečteno: 1108x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,53

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04