17/11-1989 – Jak to bylo doopravdy?

Od Listopadu zde bují zápas mezi liberální demokracií a nejrůznějšími antidemokraty s alternativním desinformačním myšlením a rádobyvlastenci, kteří zrazují naši vlast. Kde se vzal politický byznys a korupce?

Přemýšlím nad tím již dlouho. Tvrdí nám, že jsme zkaženou společností, která si do svého čela volí jen zkažené lidi. Spousta moudrých a vzdělaných lidí utekla před nebezpečnými komunisty ovládanými ruskými tajnými službami, estébáky, jejich nebezpečnou milicí a pohraniční armádou vraždící občany za pokus o únik před pronásledováním nevinných.

 

Přesto nejsme na tom tak zle jako v Rusku, kde lži a teror trvají již více než sto let. U nás totalitní teror nacistický a komunistický trval jen padesát let. A nacistům a komunistům se nepodařilo zlikvidovat všechny moudré občany, kteří hledají pravdu s úctou k druhým občanům, kteří si cení v Listopadu nabytých svobod, právního státu, spravedlnosti a demokratické dělby moci.

 

Záhy po Listopadu se mezi námi šíří desinformace, hoaxy, fake news a alternativní proruské myšlení, které je součástí ruského, imperiálního, teroristického lživého putinovského narativu. Cílem je rozdělení a ovládnutí států v Evropě i v zámoří a jejich konečné podrobení se Putinovi, aby Veliká Rus sahala od Lisabonu po Vladivostok. Tomuto myšlení se dokonce podrobují špičky naší společnosti a dokonce i některé celé naše politické strany. Ruští agenti jsou v nejvyšší naší politice a v nejrůznějších vedení závodů.

 

Od Listopadu se zde rozvíjí politický byznys plný korupce, špatných zákonů, snahy po podřízení policie a justice politikům. Pod falešným protikorupčním úsilím zde vznikla řada stran, které postupně zanikají. Politický byznys vyvrcholil za minulé vlády.

 

Důsledky toho politického byznysu jsou nedůvěra k politikům, českým, evropským i americkým, nedůvěra k Evropské unii a NATO, nedůvěra vůči hledání pravdy, nedůvěra k občanům, vize zkorumpovaných médií a převahy zla nad dobrem, zmatení pojmu svobody člověka, pochybnosti o policii a justici a nedůvěra k liberální demokracii. To jsou důsledky zmatečné transformace a hybridní ruské války.

 

A tento zápas mezi demokracií a antidemokraty nabývá nebezpečné kontury. Byli jsme na trajektorii do autoritativního až totalitního režimu a teprve se současnou vládou jsme se navrátili na cestu k osobní svobodě a demokracii. Abychom se neutápěli ve falešných představách a nadále směřovali k liberální demokracii, musíme pochopit, jak to v tom Listopadu doopravdy bylo. Bez toho, co zde uvedu, je náš polistopadový vývoj nepochopitelný. A co uvedu, je všechno veřejně dostupné!

 

Jak vypadala transformace naší země od komunistické společnosti k moderní svobodné společnosti během Sametové revoluce v Listopadu?

 

Komunistický ministr vnitra Luboš Štrougal založil Prognostická ústav, ve kterém se pracovalo pod dohledem ruských tajných služeb KGB. Jeho členové již v Listopadu pronikli do Občanského fóra a stali se předsedy nově vznikajících politických stran. Členové Prognostického ústavu zde rozjeli transformaci Československa bez morálky, bez právního základu a v duchu typické ruské korupce.

 

Další transformační skupinou byli překabátění ředitelé podniků spolu s nejrůznějšími zbohatlíky, jako byli veksláci a podobní.. Členové Prognostického ústavu a překabátění komunisti u nás po Listopadu organizovali společenské změny a utvořili zde výnosný politický byznys, který byl prosáklý ruskou postmarxistickou závistí, nenávistí, lží a korupcí. Z komunistické éry je zde mnoho občanů napojených na ruské oligarchy a jsou ochotni nadále sloužit agresivnímu ruskému imperialismu.

 

Po nástupu Vladimíra Vladimíroviče Putina k moci vzniknul v Petrohradě speciální ústav s velmi dobře placenými zaměstnanci, kteří měli za úkol po celé Evropě i v zámoří svým trollením rozvracet nejrůznější občanské diskuse ve státech a tvořit nejrůznější hoaxy a fake news za účelem pomlouvání evropských a amerických politiků, vzbuzování nedůvěry k nim, nedůvěry k Evropské unii a NATO, nedůvěry k současnénaší politice, nedůvěry k pravdě, nedůvěry k lidem a ke vzbuzování důvěry v ruskou imperiální politiku.

 

Tím se u nás vytvářelo a vytváří alternativní myšlení plné falešných údajů. Alternativní myšlení se stávalo součástí naší politiky a věřili mu i mnozí vysoce postavení politici, kteří byli podezíráni ze služby ruským tajným službám, jakoby byli na nich i finančně navázaní. Dokonce kolují mezi námi jejich evidenční čísla a krycí jména.

 

Na podkladě porušení našeho vztahu k pravdě a porušení vztahu k druhému člověku se rozvíjí politický byznys plný korupce, protekce a snahy po ovládnutí policie a justice. To vede k nedůvěře politikům a politickým stranám, a volá se po silném vůdci autoritativní demokracie směřující k totalitě.

 

Postupně vznikají nejrůznější nedemokratické, autoritativní strany zaklínající se bojem s korupcí, ale ve skutečnosti jde jen o jejich politický byznys. Tento stav vyvrcholil za minulé vlády. Navíc vznikají autoritativní strany, jejíž členové se zaštiťují vlastenectvím, ale ve skutečnosti podporují ruský imperialismus a dokonce i Putinovu agresivní válku proti Ukrajině a celé demokratické společnosti.

 

Jaký je Putinův rozpínaný imperialismus toužící po Veliké Rusi sahající od Lisabonu až po Vladivostok? Plný závisti, nenávisti, mstivosti, lží, korupce, strachu a pohrdání člověkem. To vše je trollením importováno do Evropy a Ameriky, takže v současnosti vrcholí zápas o naše svobody a liberální demokracii se skrytě propagovanými totalitami skrze ruskou hybridní válku!

 

Putin si zjevně představoval, že během tří dnů obsadí Ukrajinu a vymění kyjevskou vládu za vládu vstřícnou k ruskému imperialismu, jako to udělal Brežněv u nás v roce 1968. Pak chtěl pokračovat do pobaltských států, Polska, Slovenska, Česka a dle některých ruských hlášek, že se zastaví až v Lisabonu.

 

Ubrání se Ukrajina ruské agresi? Netušil jsem, že ruská armáda je tak slabá! Ale přesto se ptám, zda se ubráníme Putinově agresi, zda uhájíme svoje svobody a liberální demokracii. Musíme se ubránit i přes nejrůznější proputinské, rusofilní, české zrádce!

 

Čím se ubráníme? Moderními zbraněmi? Také. Ale především skrze Ježíšovy hodnoty usilující o pravdu a lásku k bližnímu! Václav Havel si to nejspíš uvědomoval, když vyhlašoval, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. To je jediná cesta, která umožní návrat k našim starým hodnotám a osvobození se od lží a nenávistí. Tím odoláme ruské hybridní válce, zabráníme násilnému podrobení se ruskému agresivnímu imperialismu a obnovíme naši cestu ke svobodám a liberální demokracii.

 

Bez těchto úvah, které nejsou mainstreamovým myšlením, nedokážu chápat současnou politiku.

 

……………………………

 

https://www.transparency.cz/trolling-zbran-proti-dialogu/

 

Zuzana Čaputová je demokratka:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-rozhovor-se-zuzanou-caputovou-celit-lzim-a-dezinformacim-je-cim-dal-tezsi-219461#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

Autor: Bohumír Šimek | sobota 19.11.2022 20:34 | karma článku: 18,75 | přečteno: 685x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 8,95

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,55

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 39,01